Πρασοσέλινο χωρίς κρέας
Ένα χειμωνιάτικο αγαπημένο φαγάκι, εξίσου νόστιμο και χωρίς την προσθήκη κρέατος. Δοκιμάστε το και λατρέψτε το!
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι ποσότητες που δίνω είναι για 6 μερίδες. Το αυγολέμονο είναι προαιρετικό. Μπορείτε αν θέλετε να το φτιάξετε μόνο με λεμόνι ή και με αλεύρι αν το θέλετε καλά χυλωμένο. Καλή σας όρεξη και καλή απόλαυση!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε χονδρά. Τα ζεματάμε προσθέτοντας το χυμό του 1 λεμονιού στο νερό και όταν μαλακώσουν τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.
-
2
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες και τα καρότα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε ώσπου να μαλακώσουν.
-
3
Κατόπιν προσθέτουμε και τα πράσα με το σέλινο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο σα χαμηλή φωτιά.
-
4
Όταν δούμε πως είναι έτοιμα, χτυπάμε στο μούλτι 1 αυγό, το χυμό 1 λεμονιού και 1 κουτ. αλεύρι και αφού προσθέσουμε λίγο από το ζωμό του φαγητού σε αυτό το μείγμα, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα κι ανακατευουμε με γρήγορες κυκλικές κινήσεις. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σβήνουμε.
-
5
Σερβίρεται με φέτα.
Σχόλια (6)