Πρασοτυρόπιτα με γιαούρτι

Μαγειρεύτηκε 6 φορές
Ματίνα Σ.
Ματίνα Σ. @cook_8499074
,Ελλάδα

Μια συνταγή πολύ εύκολη και πεντανόστιμη. Σε όσους αρέσει η γεύση του πράσου, αξίζει να την δοκιμάσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45-50 λεπτά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
6 - 8 άτομα
  1. 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (δύο φύλλα)
  2. 5 μεγάλα πράσα
  3. 200 γραμ στραγγιστό γιαούρτι 2%
  4. 250 γραμ. τριμμένο τυρί
  5. 200 γραμ. φέτα
  6. 200 γραμ. γραβιέρα σε μικρά κομματάκια
  7. Αλάτι
  8. Πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και ψηλοκόβουμε τα πράσα. Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι τα σοτάρω με λίγο λάδι για 10 λεπτά. Τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

  2. 2

    Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι.

  3. 3

    Προσθέτουμε στο μείγμα και τα πράσα. Ανακατεύουμε.

  4. 4

    Ρίχνω και τα τυριά αφού τα έχω κόψει κομματάκια και ανακατεύω για να γίνουν όλα μαζί ένα μείγμα.

  5. 5

    Σε ένα πυρέξ, το λαδώνω και στρώνω το πρώτο φύλλο απο την σφολιάτα.

  6. 6

    Βάζω το μείγμα και το στρώνω για να πάει παντού ομοιόμορφα.

  7. 7

    Τοποθετώ το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας από πάνω και κλείνω καλα γύρω - γύρω και στις γωνίες.

  8. 8

    Αλείφω με ένα αυγό από πάνω το φύλλο και αν θέλω πασπαλίζω με λίγο σουσάμι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (6)

Από

Ματίνα Σ.
Ματίνα Σ. @cook_8499074
στις
,Ελλάδα

Κορυφαία αναζήτηση σε