Πρασοτυρόπιτα με γιαούρτι
Μια συνταγή πολύ εύκολη και πεντανόστιμη. Σε όσους αρέσει η γεύση του πράσου, αξίζει να την δοκιμάσουν.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και ψηλοκόβουμε τα πράσα. Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι τα σοτάρω με λίγο λάδι για 10 λεπτά. Τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
-
2
Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι.
-
3
Προσθέτουμε στο μείγμα και τα πράσα. Ανακατεύουμε.
-
4
Ρίχνω και τα τυριά αφού τα έχω κόψει κομματάκια και ανακατεύω για να γίνουν όλα μαζί ένα μείγμα.
-
5
Σε ένα πυρέξ, το λαδώνω και στρώνω το πρώτο φύλλο απο την σφολιάτα.
-
6
Βάζω το μείγμα και το στρώνω για να πάει παντού ομοιόμορφα.
-
7
Τοποθετώ το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας από πάνω και κλείνω καλα γύρω - γύρω και στις γωνίες.
-
8
Αλείφω με ένα αυγό από πάνω το φύλλο και αν θέλω πασπαλίζω με λίγο σουσάμι.
Σχόλια (6)