Πρασσοπιτάκια έκπληξη!
Αυτή είναι μία από τις πολλές παραλλαγές για ατομικά «πιττάκια μπουφέ» που μπορείτε να δοκιμάσετε μια γιορτινή μέρα αλλά και κάθε φορά που θέλετε να ευχαριστήσετε αυτούς που αγαπάτε. Η γέμιση είναι μάλλον γλυκιά και είναι κατάλληλη, λόγω και των υλικών, για καλοκαίρι και χειμώνα. Σερβίρονται χλιαρά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν αγοράσετε τα ζυμαράκια θα σας πρότεινα να αγοράσετε 2 πακέτα. Πολλές φορές μας περισσεύει γέμιση. Αυτή τη συνταγή την έκανε η μάνα μου την πρωτοχρονιά σε ταψί. Εγώ την προτιμώ σε ατομικά πιττάκια. Είναι πιο ωραία και πιο πρακτικά για κάθε Μπουφέ.
Υλικά
-
1 Πακέτο ζύμη Κουρού για πιττάκια
-
Γέμιση
-
1/2 Ποτήρι λάδι
-
4-5 Πράσα, μόνο το λευκό
-
1 Ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
-
Ι Κουτάκι μανιτάρια (κονσέρβα)
-
6 Φέτες μπέικον ή καπνιστό χαμ (ζαμπόν)
-
Λίγο μαϊντανό
-
Ι ½ Φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί του γούστου σας.
-
1/2 Φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
-
Μπεσαμέλ
-
4 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
-
4-5 κουταλιές αλεύρι
-
1 λίτρο γάλα(περίπου)
-
Αλάτι-Πιπέρι-Μοσχοκάρυδο.
-
1 αυγό
-
1/2 φλυτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί
-
Λίγο σπορέλαιο για το λάδωμα της φόρμας.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζω το μπέικον και πετώ το λίπος του. Αν χρησιμοποιήσω ζαμπόν αυτό το βήμα παραλείπεται.
-
2
Σοτάρω τα ψιλοκομμένα πράσα και κρεμμύδια.
-
3
Προσθέτω τα μανιτάρια και το μπέικον.
-
4
Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο (1/4 κ.γ.) και το μαϊντανό.
-
5
Τέλος τη κρέμα και το τυρί.
-
6
ΜπεσαμέλΖεσταίνω το βούτυρο και προσθέτω το αλεύρι να πάρει χρυσό χρώμα και προσθέτω το γάλα χλιαρό. Ανακατεύω ζωηρά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει βράση η σάλτσα. Κατεβάζω από τη φωτιά και όταν χλιάνει αρταίνω και προσθέτω το αυγό και το τυρί.
-
7
Λαδώνω τις θήκες από φόρμα για Μαφίν και βάζω σε κάθε θήκη ένα ζυμαράκι.
-
8
Βάζω από 2 κουταλιές μέτριες γέμιση και μία μεγάλη μπεσαμέλ σε κάθε ζυμαράκι.
-
9
Πασπαλίζω με λίγο τυρί.
-
10
Ψήνω για 45 λεπτά περίπου στους 180°c.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια