Πρασσοπιτάκια έκπληξη!

39 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ΠΑΚΥ
ΠΑΚΥ @cook_8450089

Αυτή είναι μία από τις πολλές παραλλαγές για ατομικά «πιττάκια μπουφέ» που μπορείτε να δοκιμάσετε μια γιορτινή μέρα αλλά και κάθε φορά που θέλετε να ευχαριστήσετε αυτούς που αγαπάτε. Η γέμιση είναι μάλλον γλυκιά και είναι κατάλληλη, λόγω και των υλικών, για καλοκαίρι και χειμώνα. Σερβίρονται χλιαρά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν αγοράσετε τα ζυμαράκια θα σας πρότεινα να αγοράσετε 2 πακέτα. Πολλές φορές μας περισσεύει γέμιση. Αυτή τη συνταγή την έκανε η μάνα μου την πρωτοχρονιά σε ταψί. Εγώ την προτιμώ σε ατομικά πιττάκια. Είναι πιο ωραία και πιο πρακτικά για κάθε Μπουφέ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15-20 Πιτάκια
  1. 1 Πακέτο ζύμη Κουρού για πιττάκια
  2. Γέμιση
  3. 1/2 Ποτήρι λάδι
  4. 4-5 Πράσα, μόνο το λευκό
  5. 1 Ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  6. Ι Κουτάκι μανιτάρια (κονσέρβα)
  7. 6 Φέτες μπέικον ή καπνιστό χαμ (ζαμπόν)
  8. Λίγο μαϊντανό
  9. Ι ½ Φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί του γούστου σας.
  10. 1/2 Φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
  11. Μπεσαμέλ
  12. 4 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
  13. 4-5 κουταλιές αλεύρι
  14. 1 λίτρο γάλα(περίπου)
  15. Αλάτι-Πιπέρι-Μοσχοκάρυδο.
  16. 1/2 φλυτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί
  17. Λίγο σπορέλαιο για το λάδωμα της φόρμας.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζω το μπέικον και πετώ το λίπος του. Αν χρησιμοποιήσω ζαμπόν αυτό το βήμα παραλείπεται.

  2. 2

    Σοτάρω τα ψιλοκομμένα πράσα και κρεμμύδια.

  3. 3

    Προσθέτω τα μανιτάρια και το μπέικον.

  4. 4

    Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο (1/4 κ.γ.) και το μαϊντανό.

  5. 5

    Τέλος τη κρέμα και το τυρί.

  6. 6

    ΜπεσαμέλΖεσταίνω το βούτυρο και προσθέτω το αλεύρι να πάρει χρυσό χρώμα και προσθέτω το γάλα χλιαρό. Ανακατεύω ζωηρά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει βράση η σάλτσα. Κατεβάζω από τη φωτιά και όταν χλιάνει αρταίνω και προσθέτω το αυγό και το τυρί.

  7. 7

    Λαδώνω τις θήκες από φόρμα για Μαφίν και βάζω σε κάθε θήκη ένα ζυμαράκι.

  8. 8

    Βάζω από 2 κουταλιές μέτριες γέμιση και μία μεγάλη μπεσαμέλ σε κάθε ζυμαράκι.

  9. 9

    Πασπαλίζω με λίγο τυρί.

  10. 10

    Ψήνω για 45 λεπτά περίπου στους 180°c.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ΠΑΚΥ
ΠΑΚΥ @cook_8450089
στις