Πρόβειο στη γάστρα με ντομάτα και φέτα
Είναι από τα πιο νόστιμα φαγητά που κάνει η μανούλα μου. Οταν το φτιάχνει στο σπίτι γίνεται χαμός! είναι κολασμένο! σας την προσφέρω με πολύ αγάπη. Παρτε πρόβειο κρέας καλής ποιότητας, πάρτε και παϊδάκια πρόβειο και απολάυστε! Κατάλληλο και για τραπέζια αφού είναι εύκολο στην παρασκευή του και γεστικότατο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην λυπηθείτε τις ντομάτες και τη φέτα! Ρίξτε μπόλικη και απολαύστε. Ταιριάζει με ροζέ κρασάκι.
Υλικά
-
3 κιλα πρόβειο κρεατάκι
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
4 φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε φέτες
-
200 γρ. περιπου φέτα σε κύβους
-
2 κρεμμύδια (σε φέτες)
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλατοπιπερώνω καλά το κρέας (μην λυπειθείτε το πιπεράκι).
-
2
Το βάζω στη γάστρα, βάζω τις ντομάτες και τη φέτα και τα κρεμμύδια.
-
3
Βάζω λίγο με ελαιόλαδο.
-
4
Κλείνω το καπάκι και ψήνω στο φούρνο 3 ώρες στους 180.
Σχόλια (8)