κύρια φωτογραφία συνταγής Προφιτερόλ αλα ελληνικά
thekla b
thekla b @cook_8476072
heraklion,GR

Εύκολο και νόστιμο προφιτερόλ χωρίς κόπο!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν σας μείνουν μπίσκοτα μην τα πετάξετε...τρίψτετα σαν deckor πάνω απο το γλύκο σας!! Καλή όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
  1. 1 1/2 πακέτα πτι-μπερ μπισκότα
  2. 12 κοφτές κ.σ. σκόνη άνθος αραβοσίτου
  3. 10 κ.σ. ζάχαρη
  4. 7 φλ.τσ. γάλα
  5. 2 πακέτα κουβερτούρα παυλίδης
  6. 1/2 κ. γλ. βιτάμ
  7. 1/4 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Απο το γάλα παίρνετε το 1 φλυτζ. και προσθέτετε την άνθος αραβοσίτου και τη  ζάχαρη και ανακατεύετε.

  2. 2

    Βάζετε το υπόλοιπο γάλα να βράσει.

  3. 3

    Μόλις βράσει το κατεβάζουμε απο την φωτία και ρίχνουμε μέσα το γάλα με την ζάχαρη και την άνθος ανακατεύοντας συνεχώς.

  4. 4

    Επειτα το ξανάβάζουμε στην φωτία να πάρει ακόμα μια βράση και ανακατεύουμε μεχρι να σφίξει.

  5. 5

    Εντωμεταξύ σε ένα μικρό ταψάκι σπάω τα μπισκότα και κάνω μια στρωση.

  6. 6

    Ρίχνουμε έπειτα απο πάνω μια στρώση κρέμα και μέτα άλλη μια στρώση μπισκότα και στο τέλος πάλι κρέμα.

  7. 7

    Σ' ένα αλλο τσικαλάκι βάζουμε τη  σοκολάτα με το βιτάμ και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να λιώσουν και ρίχνουμε το μίγμα σαν γλάσο στο γλύκο μας.

  8. 8

    Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο και σε καμία ώρα είναι έτοιμο για φάγωμα!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

glykoula
glykoula @Harisiro1982
Οι 12 κοφτές κ.σ. σκόνη άνθος αραβοσίτου που λες ποσα γραμμαρια ειναι περιπου ή ποσα φακελοι ανθος αραβοσιτου? Κ αν ειναι ευκολο πιο ανθος αραβοσιτου , που φτιαχνετε με κρυο γαλα(της στιγμης) ή ζεστο?\r\n

Από

thekla b
thekla b @cook_8476072
στις
heraklion,GR