Προφιτερόλ αλα ελληνικά
Εύκολο και νόστιμο προφιτερόλ χωρίς κόπο!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν σας μείνουν μπίσκοτα μην τα πετάξετε...τρίψτετα σαν deckor πάνω απο το γλύκο σας!! Καλή όρεξη!
Υλικά
-
1 1/2 πακέτα πτι-μπερ μπισκότα
-
12 κοφτές κ.σ. σκόνη άνθος αραβοσίτου
-
10 κ.σ. ζάχαρη
-
7 φλ.τσ. γάλα
-
2 πακέτα κουβερτούρα παυλίδης
-
1/2 κ. γλ. βιτάμ
-
1/4 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Απο το γάλα παίρνετε το 1 φλυτζ. και προσθέτετε την άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη και ανακατεύετε.
-
2
Βάζετε το υπόλοιπο γάλα να βράσει.
-
3
Μόλις βράσει το κατεβάζουμε απο την φωτία και ρίχνουμε μέσα το γάλα με την ζάχαρη και την άνθος ανακατεύοντας συνεχώς.
-
4
Επειτα το ξανάβάζουμε στην φωτία να πάρει ακόμα μια βράση και ανακατεύουμε μεχρι να σφίξει.
-
5
Εντωμεταξύ σε ένα μικρό ταψάκι σπάω τα μπισκότα και κάνω μια στρωση.
-
6
Ρίχνουμε έπειτα απο πάνω μια στρώση κρέμα και μέτα άλλη μια στρώση μπισκότα και στο τέλος πάλι κρέμα.
-
7
Σ' ένα αλλο τσικαλάκι βάζουμε τη σοκολάτα με το βιτάμ και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να λιώσουν και ρίχνουμε το μίγμα σαν γλάσο στο γλύκο μας.
-
8
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο και σε καμία ώρα είναι έτοιμο για φάγωμα!!!
Σχόλια (2)