FILIPPIA
FILIPPIA @cook_8461486

Προφιτερόλ φανταστικό σε μεγάλο μπωλ με πλούσια γεύση που μπορεί να γίνει φυσικα και σε ατομικά μπωλάκια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Με πολλά πειράματα από διάφορες συνταγές για το προφιτερολ που λατρεύω αλλά πολλές φορές μου φαίνεται και λίγο βαρύ από την υπερβολή της σοκολάτας, κατέληξα σ' αυτή. Ελπίζω να σας αρέσει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
12 άτομα
  1. Σοκολάτα επικάλυψης
  2. Πατισερί
  3. 1 lt και 200 ml φρέσκο γάλα
  4. 6 κουταλιές σούπας κορν – φλάουρ
  5. 2 κουταλιές σούπας αλεύρι κοσκινισμένο
  6. 2 βανίλιες
  7. ξύσμα ενός λεμονιού
  8. 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  9. 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  10. 12 σου μεγάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά ετοιμάζω την πατισερί σε ένα κατσαρολάκι βράζοντας το 1 lt γάλα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το βούτυρο και το ξύσμα σε χαμηλή φωτιά.

  2. 2

    Μόλις πάρει τη πρώτη βράση διαλύω το κορν φλάουρ και το κοσκινισμένο αλεύρι στα 200 ml κρύο γάλα και το προσθέτω στο κατσαρολάκι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα.

  3. 3

    Αφού έχει πήξει αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τους δύο κρόκους ανακατεύωντας γρήγορα με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν στο μείγμα.

  4. 4

    Αδειάζω σε ένα άλλο μπωλ, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει.

  5. 5

    Χτυπάω τη κρέμα γάλακτος με την άχνη να γίνει σαντιγή και την βάζω ψυγείο μέχρι να κρυώσει και η κρέμμα πατισερί.

  6. 6

    Ζεσταίνω τη κρέμα γάλακτος για τη σοκολάτα επικάλυψης σε ένα κατσαρολάκι και την αδειάζω σε ένα μπωλ που έχω κόψει τη κουβερτούρα μου σε μικρα κομματακια,

  7. 7

    Ανακατεύω μέχρι να λιώσει όλη η σοκολάτα και να έχω μία ομοιόμορφη κρέμα.

  8. 8

    Στήσιμο γλυκούΑπό τη σαντιγή που έχω στο ψυγείο κρατάω πολυ λίγη για τα σχέδια (ροζέτες) στο τέλος της συναρμολογησης του γλυκού και την υπόλοιπη την ανακατεύω με τα ⅔ από την κρεμα πατισερί που πρέπει να έχει κρυώσει.

  9. 9

    Γεμίζω τα σου εσωτερικά με το υπόλοιπο ⅓ της κρέμας πατισερι

  10. 10

    Και σε ένα βαθύ μπωλ βάζω λίγο από το μείγμα πατισερι-σαντιγή, τοποθετώ τα 4 γεμισμένα σου και ξανασκεπάζω με το μειγμα πατισερί-σαντιγή,

  11. 11

    Επαναλαμβάνω μέχρι να τελειώσουν τα σου όπου ριχνω από πάνω την σοκολάτα επικάλυψης να πάει παντού και να καλύψει όλα τα κενά.

  12. 12

    Κάνω σχέδια (ροζετες) με τη λίγη σαντιγή που έχω κρατήσει και βάζω ψυγείο μέχρι να σερβίρω.

Αντιδράσεις

Από

FILIPPIA
FILIPPIA @cook_8461486
στις