Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
1 μεγάλο δοχείο
  1. 1 συσκευασία «αφράτα» κρουασάν βουτύρου (εγώ χρησιμοποίησα της alfa)
  2. 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο 
  3. 4-5 κ.σ. ζάχαρη
  4. 500 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  5. ξύσμα κουβερτούρας για πασπάλισμα
  6. 1-1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
  7. 2 βανίλιες
  8. 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  9. 70 γρ. κακάο άγλυκο
  10. 310 γρ. ζάχαρη
  11. 2 πρέζες αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψήνουμε τα «αφράτα» κρουασάν της alfa σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

  2. 2

    Τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα βάζουμε σε μπολ, τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.

  3. 3

    Ανακατεύουμε πολύ καλά, τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόχαρτο και τα καραμελώνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 10' στους 200ºC. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

  4. 4

    Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Την βάζουμε σε κορνέ μιας χρήσεως. Την διατηρούμε παγωμένη στο ψυγείο.

  5. 5

    Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας.

  6. 6

    Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα και την ζάχαρη.

  7. 7

    Προσθέτουμε τη βανίλια στο γάλα.

  8. 8

    Κοσκινίζουμε στο κρύο γάλα, το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.

  9. 9

    Ανακατεύοντας αφήνουμε να πάρει βράση. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν χοντρές φουσκάλες εμφανίζονται στην επιφάνεια.

  10. 10

    Αφού δέσει η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα πραλίνα σε κομματάκια. Ανακατεύουμε να λιώσει. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Παγώνουμε την κρέμα στο ψυγείο.

  11. 11

    Στήσιμο γλυκού Βάζουμε λίγη κρέμα σοκολάτας σε βαθύ γυάλινο μπολ.

  12. 12

    Κάνουμε ροζέτες με την χτυπημένη κρέμα και ακουμπάμε μια στρώση καραμελωμένες μπουκιές κρουασάν.

  13. 13

    Επαναλαμβάνουμε στρώσεις. 

  14. 14

    Τελειώνουμε με παχιά στρώση κρέμα σοκολάτας και γαρνίρουμε με ροζέτες χτυπημένης κρέμας. Πασπαλίζουμε κακάο και τρίμμα σοκολάτας.

Αντιδράσεις

Από

TheFoodlover
TheFoodlover @thefoodlover
στις
Παρίσι, Γαλλία