Προφιτερόλ με Σοκολάτα

Bαθμολογία: 4.5833
       
 
12 ψήφοι
sirilo, 06.05.08

Περιγραφή

Ειναι το ποιο ωραιο προφιτερολ που εχω φαει μεχρι τωρα. Δεν γινεται με κακαο ως συνηθως, αλλα με γνησια σοκολατα.
Προφιτερόλ  με Σοκολάτα
photo: Tania

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 λίτρο γαλα
  • 100 γρμ. αλευρι [για ολες τις χρησεις]
  • 300 γρμ. σοκολατα κουβερτουρα
  • 1 κουτι κρεμμα γαλακτος ή σιροπι
  • σουδάκια
  • κρέμα πατισερί (δείτε εδώ κι εδώ )
  • σαντιγύ
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Φτιάχνει: 7-8 μπολακια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βραζουμε το γαλα μαζι με το αλευρι, ανακατευοντας συνεχεια.
  2. Μολις βρασει και πηξει καπως, κλεινουμε τη φωτια και ριχνουμε μεσα την κουβερτουρα για να λιωσει.
  3. Ανακατευουμε να παρει το χρωμα της σοκολατας και το αφηνουμε να κρυωσει.
  4. Ριχνουμε τη κρεμμα γαλακτος για να αραιωσει. Αν θελει κι αλλο αραιωμα ριχνουμε σιροπι μεχρι να γινει οσο ρευστο το θελουμε.
  5. Γεμιζουμε σουδακια με κρεμα πατισερι και βαζουμε απο ενα στον πατο του καθε μπολ.
  6. Απο πανω ριχνουμε την κρεμα του προφιτερολ, γαρνιρουμε με σαντιγι και απο πανω αν θελουμε λιγο καβουρδισμενο αμυγδαλο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θελουμε αραιωνουμε με σκετο σιροπι, αλλα θα γινει ποιο γλυκο. Επισης αν θελουμε αραιωνουμε με μιση κρεμα γαλακτος-μισο σιροπι. Οταν μπει στο ψυγειο θα σφιξει ποιο πολυ. Γιαυτο το κανουμε καπως αραιο.

Σχετικές συνταγές

    35 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από IOANNANATSIDOU, 6-5-08  
    ΤΑ ΣΟΥ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ & ΠΩΣ Ή ΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΣΕ ΕΤΟΙΜΑ?
    #
    Σχόλιο από Ginger, 6-5-08  
    Μπορείς να τα φτιάξεις μόνη σου ή ακόμα και να τα αγοράσεις έτοιμα από το ζαχαροπλαστείο.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 6-5-08  
    Αν δεις τωρα στην συνταγη εκει που λεει σουδακια εχω βαλει ενα συνδεσμο ο οποιος σε μεταφερει σε μια αλλη σελιδα οπου υπαρχει η συνταγη για να φτιαξεις μονη σου τα σουδακια αν θες!!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 6-5-08  
    Δεν εγραψα τη συνταγη για τα σουδακια και
    την κρεμμα ζαχαροπλαστικης.γιατι υπαρχουν μεσα.
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 26-8-08  
    Τέλειο, όνειρο, έφτιαξα τα σου και την κρέμα μόνη μου, τα γέμισα, και τα περιέλουσα με αυτή τη θεσπέσια κρέμα φανταστικό!!!Ποιός να μου τό λεγε ότι την πρώτη φορά που θα το έφτιαχνα θα ήταν για την κορούλα σου sirilo μου!!!!:ο)
    #
    Σχόλιο από Tania, 12-9-08  
    Τέλεια η συνταγή σου Sirilo! Την έκανα χθες, αλλα δεν είχα σκληρό αλευρι κ εβαλα για όλες τις χρήσεις κ τα σουδάκια μου απέτυχαν παταγωδώς.. Δεν έγιναν σφιχτα όσο αλεύρι κ να προσθεσα.. Θα ξαναπροσπαθήσω όμως... Η κρεμα ζαχαροπλαστικής και η σοκολατένια κρέμα του προφιτερόλ όμως πέτυχαν κ ξετρελαθήκαμε. Εκανα λοιπόν μια παραλλαγή εβαλα στα μπωλάκια κατω την κρέμα ζαχαροπλαστικής έτριψα απο πανω μπισκοτα Μιραντα, και τα περιελουσα απο πάνω με την σοκολατένια κρέμα οτυ προφιτερολ, λίγη σαντιγυ απο πάνω ροζετες.. κ ετοιμο!
    #
    Σχόλιο από @thin@!!!, 14-10-08  
    Ίσως η ερώτηση είναι λίγο χαζή, αλλά όταν λες σιρόπι, εννοείς σιρόπι σοκολάτας, σωστά?
    #
    Σχόλιο από sirilo, 15-10-08  
    Aθηνα μου εννοω σιροπι κανονικο,οχι σοκολατας.
    Σιροπι που σιροπιαζουμε τα γλυκα ταψιου.
    #
    Σχόλιο από ifil, 7-1-09  
    Πολύ νόστιμη ! Την επόμενη φορά ομως θα παραλειψω την κρ.γαλακτος απο την σοκολατενια κρεμα ..
    #
    Σχόλιο από γουρούνακι, 2-10-09  
    Μπράβο για την συνταγή αυτή που είναι τέλεια και οικονομική και λιγότερο παχυντική!!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 4-10-09  
    Γουρουνακι χαιρομαι που σου αρεσε η συνταγη μου,και σε ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από m-k, 17-8-10  
    Τέλειο το προφιτερόλ σου... φανταστικό!!! Το έκανα στη γιορτή μου κι έγλυφαν όλοι τα δάχτυλα τους, μαζί με μένα!!!!!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 22-9-10  
    m-k μου σορυ για την αργοπορημενη μου απαντηση,αλλα επειπα για τρεις μηνες και μολις επεστρεψα,χαιρομαι που αρεσε η συνταγη μου,πραγματι ειναι φανταστικο προφυτερολ,γιαυτο και το μοιραστηκα μαζι σας(την συνταγη εννοω,γιατι το προφυτερολ αυτο,δεν το μοιραζομαι με κανενα.χα-χα.
    Σ'ευχαριστω για τα πιρουνακια.
    #
    Σχόλιο από Ελενίτσα., 7-10-10  
    SIGNOMI ALLA DEN TROGOTAN. KATARXIN TI PHOTO EINAI AUTI
    #
    Σχόλιο από sirilo, 10-10-10  
    Ελενίτσα μου,μηπως εκανες κατι λαθος?
    Για να μην τρωγοτανε μαλλον κατι εγινε λαθος στην συνταγη.
    Για προσεξετο την επομενη φορα.
    Οσο για την φωτο δεν την εβαλα εγω,αλλα καποια αλλη φιλη που μαλλον κατι δεν εκανε σωστα ,γιατι φαινοντε τα σουδακια στην επιφανεια σαν τηγανητα αυγα,και πολυ ανοιχτοχρωμη η σοκολατα.
    Μηπως το εκανε με γαλακτος σοκολατα?
    #
    Σχόλιο από angy85, 19-10-10  
    Πρώτη φορά έφτιαξα προφιτερόλ και παρόλο που τα σουδάκια δε μου πέτυχαν απόλυτα, η σοκολατένια κρέμα σου έγινε απίθανη! Μόνο που ανέβηκαν πολύ στην επιφάνεια τα σου, κατά τα άλλα το τσακίσαμε!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 21-10-10  
    angy85 μου,την επομενη φορα θα τα καταφερεις καλυτερα.
    Παντως χαιρομαι που σου αρεσε η κρεμα σοκολατας.
    Σ'ευχαριστω και για τα πιρουνακια που μου εβαλες.
    #
    Σχόλιο από Senda990, 25-10-10  
    Τα σουδάκια μου πέτυχαν. Απλά πιστεύω ότι ήθελαν λίγη ζάχαρη γιατί βγήκαν άγευστα. Η κρέμα σοκολάτας θεϊκή, δεν το συζητώ. Ήθελα να ρίξω και λίγο αμαρέτο μέσα, αλλά το ξέχασα. Την λευκή κρέμα όμως βαρέθηκα να την φτιάξω κι έφτιαξα μια άνθος αραβοσίτου στιγμής και τα γέμισα. Δυστυχώς έκανα λάθος στην ποσότητα της ζάχαρης και μου βγήκε άγλυκη. Τεσπά, μου βγήκε πολύ ελαφρύ γενικά το προφιτερόλ, αλλά μου άρεσε.
    #
    Σχόλιο από sirilo, 26-10-10  
    Senda990 μου,αυτο εχει σημασια,το οτι σου αρεσε.
    Χαιρομαι γι αυτο,την αλλη φορα θα σου γινει ακομη καλυτερο,που θα σου πετυχουν και τα σουδακια και η κρεμα.
    #
    Σχόλιο από hrisoula, 13-2-11  
    Τέλειο το προφιτερόλ σου.....όνειρο!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    29 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από IOANNANATSIDOU, 6-5-08  
    ΤΑ ΣΟΥ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ & ΠΩΣ Ή ΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΣΕ ΕΤΟΙΜΑ?
    #
    Σχόλιο από Ginger, 6-5-08  
    Μπορείς να τα φτιάξεις μόνη σου ή ακόμα και να τα αγοράσεις έτοιμα από το ζαχαροπλαστείο.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 6-5-08  
    Αν δεις τωρα στην συνταγη εκει που λεει σουδακια εχω βαλει ενα συνδεσμο ο οποιος σε μεταφερει σε μια αλλη σελιδα οπου υπαρχει η συνταγη για να φτιαξεις μονη σου τα σουδακια αν θες!!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 6-5-08  
    Δεν εγραψα τη συνταγη για τα σουδακια και
    την κρεμμα ζαχαροπλαστικης.γιατι υπαρχουν μεσα.
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 26-8-08  
    Τέλειο, όνειρο, έφτιαξα τα σου και την κρέμα μόνη μου, τα γέμισα, και τα περιέλουσα με αυτή τη θεσπέσια κρέμα φανταστικό!!!Ποιός να μου τό λεγε ότι την πρώτη φορά που θα το έφτιαχνα θα ήταν για την κορούλα σου sirilo μου!!!!:ο)
    #
    Σχόλιο από Tania, 12-9-08  
    Τέλεια η συνταγή σου Sirilo! Την έκανα χθες, αλλα δεν είχα σκληρό αλευρι κ εβαλα για όλες τις χρήσεις κ τα σουδάκια μου απέτυχαν παταγωδώς.. Δεν έγιναν σφιχτα όσο αλεύρι κ να προσθεσα.. Θα ξαναπροσπαθήσω όμως... Η κρεμα ζαχαροπλαστικής και η σοκολατένια κρέμα του προφιτερόλ όμως πέτυχαν κ ξετρελαθήκαμε. Εκανα λοιπόν μια παραλλαγή εβαλα στα μπωλάκια κατω την κρέμα ζαχαροπλαστικής έτριψα απο πανω μπισκοτα Μιραντα, και τα περιελουσα απο πάνω με την σοκολατένια κρέμα οτυ προφιτερολ, λίγη σαντιγυ απο πάνω ροζετες.. κ ετοιμο!
    #
    Σχόλιο από @thin@!!!, 14-10-08  
    Ίσως η ερώτηση είναι λίγο χαζή, αλλά όταν λες σιρόπι, εννοείς σιρόπι σοκολάτας, σωστά?
    #
    Σχόλιο από sirilo, 15-10-08  
    Aθηνα μου εννοω σιροπι κανονικο,οχι σοκολατας.
    Σιροπι που σιροπιαζουμε τα γλυκα ταψιου.
    #
    Σχόλιο από ifil, 7-1-09  
    Πολύ νόστιμη ! Την επόμενη φορά ομως θα παραλειψω την κρ.γαλακτος απο την σοκολατενια κρεμα ..
    #
    Σχόλιο από γουρούνακι, 2-10-09  
    Μπράβο για την συνταγή αυτή που είναι τέλεια και οικονομική και λιγότερο παχυντική!!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 4-10-09  
    Γουρουνακι χαιρομαι που σου αρεσε η συνταγη μου,και σε ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από m-k, 17-8-10  
    Τέλειο το προφιτερόλ σου... φανταστικό!!! Το έκανα στη γιορτή μου κι έγλυφαν όλοι τα δάχτυλα τους, μαζί με μένα!!!!!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 22-9-10  
    m-k μου σορυ για την αργοπορημενη μου απαντηση,αλλα επειπα για τρεις μηνες και μολις επεστρεψα,χαιρομαι που αρεσε η συνταγη μου,πραγματι ειναι φανταστικο προφυτερολ,γιαυτο και το μοιραστηκα μαζι σας(την συνταγη εννοω,γιατι το προφυτερολ αυτο,δεν το μοιραζομαι με κανενα.χα-χα.
    Σ'ευχαριστω για τα πιρουνακια.
    #
    Σχόλιο από Ελενίτσα., 7-10-10  
    SIGNOMI ALLA DEN TROGOTAN. KATARXIN TI PHOTO EINAI AUTI
    #
    Σχόλιο από sirilo, 10-10-10  
    Ελενίτσα μου,μηπως εκανες κατι λαθος?
    Για να μην τρωγοτανε μαλλον κατι εγινε λαθος στην συνταγη.
    Για προσεξετο την επομενη φορα.
    Οσο για την φωτο δεν την εβαλα εγω,αλλα καποια αλλη φιλη που μαλλον κατι δεν εκανε σωστα ,γιατι φαινοντε τα σουδακια στην επιφανεια σαν τηγανητα αυγα,και πολυ ανοιχτοχρωμη η σοκολατα.
    Μηπως το εκανε με γαλακτος σοκολατα?
    #
    Σχόλιο από angy85, 19-10-10  
    Πρώτη φορά έφτιαξα προφιτερόλ και παρόλο που τα σουδάκια δε μου πέτυχαν απόλυτα, η σοκολατένια κρέμα σου έγινε απίθανη! Μόνο που ανέβηκαν πολύ στην επιφάνεια τα σου, κατά τα άλλα το τσακίσαμε!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 21-10-10  
    angy85 μου,την επομενη φορα θα τα καταφερεις καλυτερα.
    Παντως χαιρομαι που σου αρεσε η κρεμα σοκολατας.
    Σ'ευχαριστω και για τα πιρουνακια που μου εβαλες.
    #
    Σχόλιο από Senda990, 25-10-10  
    Τα σουδάκια μου πέτυχαν. Απλά πιστεύω ότι ήθελαν λίγη ζάχαρη γιατί βγήκαν άγευστα. Η κρέμα σοκολάτας θεϊκή, δεν το συζητώ. Ήθελα να ρίξω και λίγο αμαρέτο μέσα, αλλά το ξέχασα. Την λευκή κρέμα όμως βαρέθηκα να την φτιάξω κι έφτιαξα μια άνθος αραβοσίτου στιγμής και τα γέμισα. Δυστυχώς έκανα λάθος στην ποσότητα της ζάχαρης και μου βγήκε άγλυκη. Τεσπά, μου βγήκε πολύ ελαφρύ γενικά το προφιτερόλ, αλλά μου άρεσε.
    #
    Σχόλιο από sirilo, 26-10-10  
    Senda990 μου,αυτο εχει σημασια,το οτι σου αρεσε.
    Χαιρομαι γι αυτο,την αλλη φορα θα σου γινει ακομη καλυτερο,που θα σου πετυχουν και τα σουδακια και η κρεμα.
    #
    Σχόλιο από hrisoula, 13-2-11  
    Τέλειο το προφιτερόλ σου.....όνειρο!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    6 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από sirilo, 25-1-12  
    vasiatoma μου σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια καθως και για τα πιρουνακια που μου χαρισες.
    Προσπαθησε παλι και πιστευω πως την επομενη φορα θα τα καταφερεις καλυτερα.
    #
    Σχόλιο από sirilo, 4-3-12  
    Lafemmegourmande μου χαρηκα που σας αρεσε η συνταγη μου και σ'ευχαριστω για τα πιρουνακια.που μου χαρισες,οσο για την ποσοτητα του σιροπιου ειναι καθαρα θεμα γουστου,αναλογως με την ρευστοτητα που προτιμαει ο καθενας.

    φιλια!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 10-3-12  
    Αγαπητη Lafemmegourmande μου,με προλαβες.
    Πανω που μπηκα να απαντησω στην bvick,σχετικα με την κρεμα,με προλαβες.
    Ακριβως αυτο εχω να πω κι εγω,οτι δεν εχει καμμια σχεση με την υφη της ανθος αραβοσιτου.
    Μα αυτο ακριβως ειναι που μου αρεσει σ'αυτη την κρεμα,οτι δεν εχουν καμμια σχεση μεταξυ τους.
    Αγαπητη bvick ξανα προσπαθησε και κανε κατα γραμμα την συνταγη,και νασαι σιγουρη πως θα ξετρελαθεις με την γευση και την υφη του.
    Καλη επιτυχια!!!!!!!!!!!!
    Lafemmegourmande Σ'ευχαριστω πολυ!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από bvick, 12-3-12  
    sirilo συγνωμη εαν σε στεναχωρησα... χρησιμοποιησα 300γρ κουβερτουρα παυλιδης που δεν θυμαμαι την περιεκτικοτητα σε κακαο και μια κρεμα adoro των 330γρ.
    την επομενη μερα που ειχε παγωσει η κρεμα καλα ηταν αρκετα καλυτερη! θα δοκιμασω συντομα να ξαναφτιαξω μονο την κρεμα σοκολατα γιατι δε θελω να αδικησω τη συνταγη. ειχα στο μυαλο μου το προφιτερολ του κωνσταντινιδη που νομιζω που η κρεμα του γερνει περισσοτερο σε πλουσια γκαναζ και μαλλον εχει και αυγα, δεν ξερω... παντως θα την ξανακανω και θα επανελθω :)
    #
    Σχόλιο από sirilo, 13-3-12  
    Αγαπητη μου bvick δεν με στενοχωρισες,αλλα παραξενευτικα που σου βγηκε ετσι η κρεμα.
    Προσπαθησε παλι,μην απογοητευεσαι απο την πρωτη φορα,κατι εκανες λαθος,ετσι ακριβως βγαινειη κρεμα,σαν αραιη(οσο θελουμε εμεις φυσικα)γκαναζ.
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.Φιλια.
    #
    Σχόλιο από stellapap, 3-8-13  
    Καλησπέρα! Ετοιμάζομαι να φτιάξω τη συνταγή σου και θα ήθελα μια διευκρίνηση. Αν δεν θέλω να το σερβίρω αμέσως και βάλω στο ψυγείο την κρέμα σοκολάτας, μπορώ να την ζεστάνω μετά για να γίνει πάλι ρευστή;

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Το tip της ημέρας

    Θέλετε κόκκινα αυγά με φυσικό τρόπο; Βράστε τα μαζί με φλούδες από κόκκινα κρεμμύδια!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΕΦΗ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
    Ένα βιβλίο 348 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της ** Anty **
    amanta...
    Ένα βιβλίο 242 αγαπημένων συνταγών, του/της amanta...
    sintages 2013 2
    Ένα βιβλίο 748 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    Σοκολατένιοι πειρασμοί
    Ένα βιβλίο 68 αγαπημένων συνταγών, του/της MAGEIRISSA