Προφιτερόλ με στρατσιατέλα

5 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

Μερίδες 6
  1. 200 γρ Carte D’Or Stracciatella
  2. 55 γρ Flora Soft με βούτυρο
  3. 150 ml νερό
  4. 100 γρ αλεύρι
  5. λίγο αλάτι
  6. 200 γρ σιρόπι σοκολάτας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C/ 200°C (αέρα)

  2. 2

    Ζεσταίνουμε το Flora Soft και το νερό σε ένα μεγάλο σκεύος μέχρι να λιώσει.

  3. 3

    Μόλις βράσει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

  4. 4

    Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.

  5. 5

    Σπάμε τα αυγά σε ένα μικρό μπολ και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι.

  6. 6

    Τα προσθέτουμε σταδιακά στη ζύμη και χτυπάμε γρήγορα.

  7. 7

    Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε 2 δίσκους ψησίματος

  8. 8

    Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ και φτιάχνουμε μπάλες στο μέγεθος φουντουκιού αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση 10εκ.

  9. 9

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό.

  10. 10

    Βγάζουμε τους δίσκους από το φούρνο και κάνουμε μια μικρή τρύπα σε κάθε προφιτερόλ.

  11. 11

    Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

  12. 12

    Γεμίζουμε όλα τα προφιτερόλ με μια κουταλιά Carte D’Or Stracciatella.

  13. 13

    Τοποθετούμε τα προφιτερόλ σε πιάτο, τα περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας και σερβίρουμε αμέσως.

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Carte_Dor
Carte_Dor @cook_8494028
στις