Προφιτερόλ

Bαθμολογία: 4.7647
       
 
17 ψήφοι
mama, 13.10.06

Περιγραφή

Είναι σπιτικό προφιτερόλ.. φτιαγμένο με αγνά υλικά και αγάπη...
Προφιτερόλ
photo: Mastoras

Τι χρειαζόμαστε:

  • Σουδάκια
  • 1 1/2 κούπα γάλα
  • 4 κουταλακια κορν φλάουρ
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 4 κροκους
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 κουταλιές κονιάκ ή λίγη βανίλια
  • 400 γρ. σαντιγύ
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γάλα , Σοκολάτα , Αβγά
Σερβίρει: 5
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 10' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράστε το γάλα. Ανακατέψτε σε κατσαρόλα το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και τους κρόκους. Ρίξτε μονομιάς το γάλα ανακατεύοντας και βράστε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά να πήξει. 
  2. Κρατήστε σε ένα μπολάκι λίγη απ' την κρέμα για να γεμίσετε τα σου αργότερα.
  3. Ρίξτε την κουβερτούρα σε κομματάκια μέσα στην πολύ κρέμα κι ανακατέψτε τη να λιώσει και να ενσωματωθεί.
  4. Αφήστε να κρυώσει λίγο, ρίξτε κι ανακατέψτε το κονιάκ ή τη βανίλια. Αφήστε τη να κρυώσει.
  5. Ρίξτε μέσα τη μισή κρέμας σαντιγύ κι ανακατέψτε την απαλά, να ενσωματωθεί.
  6. Γεμίστε τα σου με την κρέμα που κρατήσατε. Βάλτε τα μισά σουδάκια σ' ένα μπολ και σκεπάστε τα με τη μισή κρέμα σοκολάτας. Βάλτε από πάνω τα υπόλοιπα σου και σκεπάστε τα με την υπόλοιπη κρέμα.
  7. Διακοσμήστε με την υπόλοιπη σαντιγύ.
  8. Φυλάξτε το γλυκό στο ψυγείο

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι τέλειο!!

Σχετικές συνταγές

    33 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 25-3-08  
    Μμμμ...Πόσα σουδάκια? Ειναι στα σχέδιά μου, αλλά θέλω να κάνω τα choux όνη μου!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 25-3-08  
    Sorry, μόνη μου εννοώ!
    #
    Σχόλιο από mama, 25-3-08  
    Πεταλουδίτσα γύρω στα 10 σουδάκια είναι καλά...3 σε κάθε ατομικό ή 9 με 10 σε οικογενειακό...Η συνταγή βγάζει 4 μερίδες...περιμένω εντυπώσεις....
    #
    Σχόλιο από NTINA, 26-3-08  
    Πεταλουδιτσα εχω βαλει πιο παλια συνταγη για σου .Σιγουρης επιτυχιας .
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 26-3-08  
    Σας ευχαριστω. Ναι, την εχω δει τη συνταγη με τα choux. Με την πρωτη ευκαιρια θα φτιαξω και θα σας πω εντυπωσεις!
    #
    Σχόλιο από annouk, 18-9-08  
    Φοβερη συνταγη κ πολυ απλη!εμενα μου πηρε λιγο παραπανω χρονο καθοτι πρωτη φορα.γεια στα χερια σου!!!
    #
    Σχόλιο από grou, 24-10-08  
    mama αντί για σου γίνεται να βάλω μπισκότα για δεν θα μου πετύχει;Στον αρραβωνιαστικό μου δεν αρέσουν τα σου αλλά δεν ξέρω αν θα αλλάξει γνώμη άμα τα φτιάξω εγώ.Τι μου προτείνεις;
    #
    Σχόλιο από mama, 25-10-08  
    Δεν το έχω δοκιμάσει έτσι καλή μου... Το μόνο που ξέρω είναι πως την κρέμα την τρως με το κουτάλι άνετα...χα χα οπότε δοκίμασε το δεν έχεις να χάσεις τίποτα...
    Βάλε digestive μπισκότα και ράντισε τα με ελάχιστο γάλα και κονιάκ... Πες μας το αποτέλεσμα..και του γλυκού και της βραδιάς...!!!μουτς
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 7-3-09  
    mama οταν λες σαντιγυ τι εννοεις...
    #
    Σχόλιο από mama, 7-3-09  
    Στρουμφίτα μου εγω χρησιμοποιώ γκαρνί.. μπορείς όμως να κάνεις με όποια σαντιγί θέλεις. Μπορείς να χτυπήσεις κρέμα γάλακτος. Εγω το πετυχαίνω πάντα με γκαρνί. Το κάθε φακελάκι βγάζει γύρω στα 500 με 600γρ καθαρή σαντιγί. Εσυ θα βάλει στην κρέμα σου μόνο τα 400. Καλή επιτυχία... είναι από τις αγαπημένες μας συνταγές.....
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 7-3-09  
    δηλαδη γεμιζουμε τα σουδακια με σαντιγι οχι με κρεμα ασπρη πχ πατισερι? συγνωμη που σε κουραζω αλλα πρωτη φορα θα το φτιαξω...
    #
    Σχόλιο από mama, 7-3-09  
    Στρουμφίτα μου εχεις δίκιο δεν το διευκρίνισα στην συνταγή.. είναι επόμενο να έχεις απορία... Λοιπόν μόλις ολοκληρώσω το βήμα 1 και πριν κάνω το βήμα 2 σε ένα μπολ κρατάω λίγη κρέμα ζαχαροπλαστικής και με αυτή γεμίζω τα σουδάκια μου.. Ζητώ συγγνώμη.. Αν μπορεί ας διορθωθεί στην συνταγή για να μην υπάρχει πρόβλημα. Τη σαντιγί την εχω μόνο για να να αφρατέψω την κρέμα ζαχαροπλαστικής και να διακοσμήσω στο τέλος το προφιτερόλ.. Καλή επιτυχία...
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 26-3-09  
    mama το εφτιαξα τελικα! εγινε πολυ ωραιο! μονο που εφτιαξα διπλη δοση κρεμας γιατι δεν μου εφτασε!!!
    #
    Σχόλιο από mama, 26-3-09  
    Χαίρομαι που σου άρεσε....:o)
    #
    Σχόλιο από Foodzine.gr, 6-4-09  
    Φαίνεται πολύ καλή η συνταγή!! Να σαι καλά! Στο foodzine το κάναμε λίγο διαφορετικά, με τα δικά μας σου. Check it out και πείτε μου x
    #
    Σχόλιο από pkara, 28-6-10  
    poli kalo to eftiaxa!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από laxannoula, 7-11-10  
    teleia...!tin ekana xtes kai den emeine tipota....!ta kalitera sxolia akousa!!!sigxaritiria mama gia ti sintagi sou!
    #
    Σχόλιο από Kopelaki, 9-11-10  
    δοκιμάστε αντί για κονιάκ να βάλετε amarreto και θα με θυμηθείτε!!!!!! Απίστευτη γεύση που γεμίζει το στόμα με μια διαφορετικό τρόπο απ΄ ότι συνήθως!!!!
    #
    Σχόλιο από katerina81, 17-11-10  
    5 πιρουνακια αν και εκανα τις εξης αλλαγες, οταν προσθεσα την κουβερτουρα εβαλα μονο 100γρ και εβαλα 2 κ.σ. υποβρυχιο βανιλια και περιπου 5 κ.σ. την μερεντα σου! και επειδη δεν ειχα σαντυγι(γιαυτο αλλωστε ξεκινησα τους πειραματισμους) για να 'αφρατεψει', αφησα στην ακρη αυτο το καταπληκτικο αλλα ρευστο μειγμα, και εφτιαξα ενα ανθος αραβοσιτου(αυτο που θελει βρασιμο) και τελειωνοντας το ετσι οπως ηταν καυτο εβαλα τα αλλα 100γρ κουβερτουρας και 1 κ.σ. κακαο,εγινε πιο πηχτη και πιο ελαφρια απο την πρωτη. ετσι στο μπωλ κατω βαζω σου και την 2η την πηχτη μπολικη, και πανω την 1η λιγοτερη που ειναι πολυ πιο 'ενδιαφερουσα' , γιατι αλλωστε περιεχει και την μερεντα σου... απο πανω εβαλα σαντυγι 'σπρευ' που ειχα παρει αλλα τελικα διστασα να το χρησιμοποησω σαν μορφατ...
    Εγινε παρα πολυ καλο, πραγματικα και βεβαια βγηκαν σχεδον 8 μεριδες(δηλ διπλασια ποσοτητα). θα δοκιμασω ομως και το πρωτοτυπο γιατι σιγουρα ειναι πιο ευκολο.
    σε ευχαριστουμε
    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 9-3-11  
    Εφτιαξα ενα τεραστιο μπολ προφιτερολ και τα πιρουνακια πηρανε φωτια .Μονο που χρειαστικα δυπλη δοση κρεμας.
    Εχω καταστραφει με αυτο το υπεροχο γλυκο που δεν γινεται να μην το δοκιμασεις....στο τελος θα θελω γερανο για να σηκωθω!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    18 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 25-3-08  
    Sorry, μόνη μου εννοώ!
    #
    Σχόλιο από NTINA, 26-3-08  
    Πεταλουδιτσα εχω βαλει πιο παλια συνταγη για σου .Σιγουρης επιτυχιας .
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 26-3-08  
    Σας ευχαριστω. Ναι, την εχω δει τη συνταγη με τα choux. Με την πρωτη ευκαιρια θα φτιαξω και θα σας πω εντυπωσεις!
    #
    Σχόλιο από annouk, 18-9-08  
    Φοβερη συνταγη κ πολυ απλη!εμενα μου πηρε λιγο παραπανω χρονο καθοτι πρωτη φορα.γεια στα χερια σου!!!
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 26-3-09  
    mama το εφτιαξα τελικα! εγινε πολυ ωραιο! μονο που εφτιαξα διπλη δοση κρεμας γιατι δεν μου εφτασε!!!
    #
    Σχόλιο από mama, 26-3-09  
    Χαίρομαι που σου άρεσε....:o)
    #
    Σχόλιο από Foodzine.gr, 6-4-09  
    Φαίνεται πολύ καλή η συνταγή!! Να σαι καλά! Στο foodzine το κάναμε λίγο διαφορετικά, με τα δικά μας σου. Check it out και πείτε μου x
    #
    Σχόλιο από pkara, 28-6-10  
    poli kalo to eftiaxa!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από laxannoula, 7-11-10  
    teleia...!tin ekana xtes kai den emeine tipota....!ta kalitera sxolia akousa!!!sigxaritiria mama gia ti sintagi sou!
    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 9-3-11  
    Εφτιαξα ενα τεραστιο μπολ προφιτερολ και τα πιρουνακια πηρανε φωτια .Μονο που χρειαστικα δυπλη δοση κρεμας.
    Εχω καταστραφει με αυτο το υπεροχο γλυκο που δεν γινεται να μην το δοκιμασεις....στο τελος θα θελω γερανο για να σηκωθω!!!
    #
    Σχόλιο από foteinoula, 5-10-11  
    #
    Σχόλιο από donamia, 12-3-12  
    πολύ ωραία η συνταγή μόνο που η κρέμα μου έγινε λίγο σαν μους δεν ήταν τόσο ρευστή.
    #
    Σχόλιο από valio, 20-3-12  
    τωρα μολις το τελειωσα...Ανυπομονω για τη δοκιμη..(και ο αντρας μου επισης)..ειμαι ενθουσιασμενη γιατι το κανω πρωτη φορα!!!! χρησιμοποιησα σαντιγη που την εφτιαξα εγω.
    Θα επανελθω ξανα κ με τα υπολοιπα σχολια και με βαθμολογια.Ευχαριστω ομως πολυ πολυ για την συνταγη!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από VASPOP, 4-5-12  
    Το έφτιαξα την πρωτομαγιά και έγινε πανικός... Ήταν τέλειο. Μπορεί τα σου που έφτιαξα να ήταν γίγαντες αλλά η γεύση της κρέμας ειδικά ήταν καταπληκτική. Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλοι για τη συνταγή σου... Εγώ έβαλα κουβερτούρα γάλακτος γιατί η κανονική πάντα μου πικρίζει...Εγινε θεϊκό!!!!
    #
    Σχόλιο από ATHINA_SERRES, 7-5-12  
    Φοβερό το προφιτερόλ. το πήγα σε "εκλογικό τραπέζι" την Κυριακή και εξαφανίστηκε στο λεπτό..! το έκανα σε μεγάλο μπολ και χρησιμοποίησα διπλή δόση κρέμας.τα σουδακια απ΄το σαιτ βγήκαν πολύ ωραία.
    #
    Σχόλιο από xrysal, 4-11-12  
    Πανεύκολη και τέλεια η συνταγή σου, αν και την έχω κάνει πολλές φορές ξεχνάω να βαθμολογήσω!
    #
    Σχόλιο από christmast, 23-7-13  
    Δεν έχω να πω πολλά για το συγκλονιστικό αυτό γλύκισμα, μόνο ότι μόλις το δοκιμάσαμε, επικράτησε ένα μακρόσυρτο "μμμμμ..!". Το έφτιαξα σε ατομικά μπολάκια και ανεβάζω φωτογραφία.
    #
    Σχόλιο από stelia, 21-9-14  
    Από τα ωραιότερα προφιτερόλ που έχω δοκιμάσει!
    Σ΄ευχαριστούμε!

    13 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 25-3-08  
    Μμμμ...Πόσα σουδάκια? Ειναι στα σχέδιά μου, αλλά θέλω να κάνω τα choux όνη μου!
    #
    Σχόλιο από mama, 25-3-08  
    Πεταλουδίτσα γύρω στα 10 σουδάκια είναι καλά...3 σε κάθε ατομικό ή 9 με 10 σε οικογενειακό...Η συνταγή βγάζει 4 μερίδες...περιμένω εντυπώσεις....
    #
    Σχόλιο από grou, 24-10-08  
    mama αντί για σου γίνεται να βάλω μπισκότα για δεν θα μου πετύχει;Στον αρραβωνιαστικό μου δεν αρέσουν τα σου αλλά δεν ξέρω αν θα αλλάξει γνώμη άμα τα φτιάξω εγώ.Τι μου προτείνεις;
    #
    Σχόλιο από mama, 25-10-08  
    Δεν το έχω δοκιμάσει έτσι καλή μου... Το μόνο που ξέρω είναι πως την κρέμα την τρως με το κουτάλι άνετα...χα χα οπότε δοκίμασε το δεν έχεις να χάσεις τίποτα...
    Βάλε digestive μπισκότα και ράντισε τα με ελάχιστο γάλα και κονιάκ... Πες μας το αποτέλεσμα..και του γλυκού και της βραδιάς...!!!μουτς
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 7-3-09  
    mama οταν λες σαντιγυ τι εννοεις...
    #
    Σχόλιο από mama, 7-3-09  
    Στρουμφίτα μου εγω χρησιμοποιώ γκαρνί.. μπορείς όμως να κάνεις με όποια σαντιγί θέλεις. Μπορείς να χτυπήσεις κρέμα γάλακτος. Εγω το πετυχαίνω πάντα με γκαρνί. Το κάθε φακελάκι βγάζει γύρω στα 500 με 600γρ καθαρή σαντιγί. Εσυ θα βάλει στην κρέμα σου μόνο τα 400. Καλή επιτυχία... είναι από τις αγαπημένες μας συνταγές.....
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 7-3-09  
    δηλαδη γεμιζουμε τα σουδακια με σαντιγι οχι με κρεμα ασπρη πχ πατισερι? συγνωμη που σε κουραζω αλλα πρωτη φορα θα το φτιαξω...
    #
    Σχόλιο από mama, 7-3-09  
    Στρουμφίτα μου εχεις δίκιο δεν το διευκρίνισα στην συνταγή.. είναι επόμενο να έχεις απορία... Λοιπόν μόλις ολοκληρώσω το βήμα 1 και πριν κάνω το βήμα 2 σε ένα μπολ κρατάω λίγη κρέμα ζαχαροπλαστικής και με αυτή γεμίζω τα σουδάκια μου.. Ζητώ συγγνώμη.. Αν μπορεί ας διορθωθεί στην συνταγή για να μην υπάρχει πρόβλημα. Τη σαντιγί την εχω μόνο για να να αφρατέψω την κρέμα ζαχαροπλαστικής και να διακοσμήσω στο τέλος το προφιτερόλ.. Καλή επιτυχία...
    #
    Σχόλιο από foteinoula, 4-10-11  
    Πώς γεμίζω τα σουδάκια;;;
    #
    Σχόλιο από katerina77, 1-12-11  
    μια ερωτηση επειδη ειμαι καινουρια στην κουζινα... τα σουδακια που τα βρισκουμε??
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 1-12-11  
    Τα σουδάκια μπορείς να τα φτιάξεις μόνη σου (αν πατήσεις πάνω στη λέξη σουδάκια θα σε πάει σε συνταγή), ή να τα αγοράσεις από ένα ζαχαροπλαστειο. Μέχρι και τα σούπερ μάρκετ έχουνε.
    #
    Σχόλιο από toshka, 10-10-12  
    #
    Σχόλιο από strumfita94, 21-7-13  
    Όπως πέφτει η κρέμα δε μαλακώνουν τα σουδάκια??Έχω απογοητευτεί,γιατί σε όσες συνταγές έχω δοκιμάσει μαλακώνουν.. :(

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Kopelaki, 9-11-10  
    δοκιμάστε αντί για κονιάκ να βάλετε amarreto και θα με θυμηθείτε!!!!!! Απίστευτη γεύση που γεμίζει το στόμα με μια διαφορετικό τρόπο απ΄ ότι συνήθως!!!!
    #
    Σχόλιο από katerina81, 17-11-10  
    5 πιρουνακια αν και εκανα τις εξης αλλαγες, οταν προσθεσα την κουβερτουρα εβαλα μονο 100γρ και εβαλα 2 κ.σ. υποβρυχιο βανιλια και περιπου 5 κ.σ. την μερεντα σου! και επειδη δεν ειχα σαντυγι(γιαυτο αλλωστε ξεκινησα τους πειραματισμους) για να 'αφρατεψει', αφησα στην ακρη αυτο το καταπληκτικο αλλα ρευστο μειγμα, και εφτιαξα ενα ανθος αραβοσιτου(αυτο που θελει βρασιμο) και τελειωνοντας το ετσι οπως ηταν καυτο εβαλα τα αλλα 100γρ κουβερτουρας και 1 κ.σ. κακαο,εγινε πιο πηχτη και πιο ελαφρια απο την πρωτη. ετσι στο μπωλ κατω βαζω σου και την 2η την πηχτη μπολικη, και πανω την 1η λιγοτερη που ειναι πολυ πιο 'ενδιαφερουσα' , γιατι αλλωστε περιεχει και την μερεντα σου... απο πανω εβαλα σαντυγι 'σπρευ' που ειχα παρει αλλα τελικα διστασα να το χρησιμοποησω σαν μορφατ...
    Εγινε παρα πολυ καλο, πραγματικα και βεβαια βγηκαν σχεδον 8 μεριδες(δηλ διπλασια ποσοτητα). θα δοκιμασω ομως και το πρωτοτυπο γιατι σιγουρα ειναι πιο ευκολο.
    σε ευχαριστουμε

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ζαχαροπλαστική
    Ένα βιβλίο 52 αγαπημένων συνταγών, του/της mastixa
    ΓΛΥΚΑ ΨΥΓΕΊΟΥ
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της ATHINA.F
    sintages 2013 2
    Ένα βιβλίο 753 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της giannaz
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της coookie