ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Γευστικότατο! Δοκιμάστε και δε θα χάσετε!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
φόρμα 22 εκατοστών
  1. 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 1 φλιτζάνι περίπου άσπρη τριμμένη αμυγδαλόψιχα
  3. 2 κουταλάκια baking powder
  4. 1/4 κουταλάκι αλάτι
  5. 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
  6. 3 αβγά χωρισμένα σε θερμοκρασία δωματίου
  7. 1 βανίλια
  8. 1/2 φλιτζάνι γάλα
  9. 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα βατόμουρο
  10. Μείγμα καρύδας
  11. Τα ασπράδια από τα αβγά
  12. 1/4 φλιτζανι ζάχαρη
  13. 1/3 φλιτζάνι ινδοκάρυδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμένετε το φούρνο στους 180 βαθμούς

  2. 2

    Σε μπωλ ρίχνετε αλεύρι, baking powder, αλάτι, αμύγδαλο

  3. 3

    Σε άλλο μπωλ χτυπάτε ζάχαρη, κρόκους, βανίλια

  4. 4

    Προσθέτετε τα στερεά υλικά εναλλάξ με το γάλα και τη μαργαρίνη

  5. 5

    Ρίχνετε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα του κέικ

  6. 6

    Από πάνω βάζετε τη μαρμελάδα τριγύρω να δημιουργηθεί ένα στρώμα

  7. 7

    Για το μείγμα καρύδας, χτυπάτε σε μαρέγκα τα ασπράδια, προσθέτωντας σταδιακά τη ζάχαρη

  8. 8

    Βάζετε και την καρύδα, ανακατεύοντας απαλά

  9. 9

    Ρίχνετε το μείγμα πάνω από την μαρμελάδα, σε όλη την επιφάνεια του κέικ

  10. 10

    Ψήστε το γλυκάκι για 40 με 50 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι

  11. 11

    Μόλις ψηθεί, αφήστε να κρυώσει και αναποδογυρίστε σε πιατέλα

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

nitsa
nitsa @Nitsa
Νόστιμο, αφράτο, ζουμερό κέικ. Έβαλα Μαρμελάδα Ροδάκινο Φούρνου της Tasoula2208 που είχα φτιάξει.

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις