Πρωτότυπο παντεσπάνι αμυγδάλου
Γευστικότατο! Δοκιμάστε και δε θα χάσετε!
Υλικά
-
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 φλιτζάνι περίπου άσπρη τριμμένη αμυγδαλόψιχα
-
2 κουταλάκια baking powder
-
1/4 κουταλάκι αλάτι
-
1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
-
3 αβγά χωρισμένα σε θερμοκρασία δωματίου
-
1 βανίλια
-
1/2 φλιτζάνι γάλα
-
1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα βατόμουρο
-
Μείγμα καρύδας
-
Τα ασπράδια από τα αβγά
-
1/4 φλιτζανι ζάχαρη
-
1/3 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμένετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
-
2
Σε μπωλ ρίχνετε αλεύρι, baking powder, αλάτι, αμύγδαλο
-
3
Σε άλλο μπωλ χτυπάτε ζάχαρη, κρόκους, βανίλια
-
4
Προσθέτετε τα στερεά υλικά εναλλάξ με το γάλα και τη μαργαρίνη
-
5
Ρίχνετε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα του κέικ
-
6
Από πάνω βάζετε τη μαρμελάδα τριγύρω να δημιουργηθεί ένα στρώμα
-
7
Για το μείγμα καρύδας, χτυπάτε σε μαρέγκα τα ασπράδια, προσθέτωντας σταδιακά τη ζάχαρη
-
8
Βάζετε και την καρύδα, ανακατεύοντας απαλά
-
9
Ρίχνετε το μείγμα πάνω από την μαρμελάδα, σε όλη την επιφάνεια του κέικ
-
10
Ψήστε το γλυκάκι για 40 με 50 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι
-
11
Μόλις ψηθεί, αφήστε να κρυώσει και αναποδογυρίστε σε πιατέλα
Σχόλια (2)