Προζύμι κρεμμυδιού
Έχω προσπαθήσει κατά καιρούς να φτιάξω προζύμι και έχοντας αποτύχει αρκετές φορές, κατέληξα σε αυτό που βρήκα σε ένα σαιτ. Μου φαίνεται πιο εύκολο. Επιπλέον η συνταγή έλεγε πως αυτό είναι το μυστικό των αρτοποιών.
Υλικά
-
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
-
300 γρ. χλιαρό νερό
-
1 κ.σ. ζάχαρη
-
1 κ.γ. ξηρή μαγιά
-
3 κ.σ. αλεύρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και περνάμε στο μούλτι το κρεμμύδι για να γίνει νιανιά.
-
2
Σε ένα βάζο που να χωράει 1 λίτρο βάζουμε το κρεμμύδι, 300 γρ. χλιαρό νερό, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 1 κουταλιά του γλυκού (ή ένα φακελάκι) ξηρή μαγιά και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι.
-
3
Ανακατεύουμε και το αφήνουμε με το καπάκι κλειστό έτσι ώστε να παίρνει αέρα αλλά να μην μπορούν να μπουν μέσα έντομα.
-
4
Την άλλη μέρα προσθέτουμε 100 γρ. χλιαρό νερό και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι. Ανακατεύουμε.
-
5
Την τρίτη μέρα προσθέτουμε 100 γρ. χλιαρό νερό και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι. Ανακατεύουμε.
-
6
Την τέταρτη μέρα το προζύμι μας είναι έτοιμο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μισό και κάθε μέρα να προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό κι αλεύρι και έτσι θα έχουμε πάντα επαγγελματικό προζύμι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)