κύρια φωτογραφία συνταγής Προζύμι κρεμμυδιού
ΚΟΥΛΙΑΚΑΣ
ΚΟΥΛΙΑΚΑΣ @cook_197419652006

Έχω προσπαθήσει κατά καιρούς να φτιάξω προζύμι και έχοντας αποτύχει αρκετές φορές, κατέληξα σε αυτό που βρήκα σε ένα σαιτ. Μου φαίνεται πιο εύκολο. Επιπλέον η συνταγή έλεγε πως αυτό είναι το μυστικό των αρτοποιών.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  2. 300 γρ. χλιαρό νερό
  3. 1 κ.σ. ζάχαρη
  4. 1 κ.γ. ξηρή μαγιά
  5. 3 κ.σ. αλεύρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και περνάμε στο μούλτι το κρεμμύδι για να γίνει νιανιά.

  2. 2

    Σε ένα βάζο που να χωράει 1 λίτρο βάζουμε το κρεμμύδι, 300 γρ. χλιαρό νερό, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 1 κουταλιά του γλυκού (ή ένα φακελάκι) ξηρή μαγιά και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι.

  3. 3

    Ανακατεύουμε και το αφήνουμε με το καπάκι κλειστό έτσι ώστε να παίρνει αέρα αλλά να μην μπορούν να μπουν μέσα έντομα.

  4. 4

    Την άλλη μέρα προσθέτουμε 100 γρ. χλιαρό νερό και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι. Ανακατεύουμε.

  5. 5

    Την τρίτη μέρα προσθέτουμε 100 γρ. χλιαρό νερό και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι. Ανακατεύουμε.

  6. 6

    Την τέταρτη μέρα το προζύμι μας είναι έτοιμο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μισό και κάθε μέρα να προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό κι αλεύρι και έτσι θα έχουμε πάντα επαγγελματικό προζύμι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
να σε ρωτήσω, παίρνει γεύση το ψωμάκι ? όταν λες προσθέτουμε μόνον νερό και αλεύρι μετά ώστε να έχουμε πάντα προζύμι, εννοείς ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να φτιάξω νέο ή να προσθέσω κρεμμύδι ?

Από

ΚΟΥΛΙΑΚΑΣ
ΚΟΥΛΙΑΚΑΣ @cook_197419652006
στις