Pryaniki

29 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
aroma
aroma @cook_8468555

Τα ρωσικά gingerbread, με γέμιση μαρμελάδας και άρωμα λεμονιού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συγκεκριμένη συνταγή αποτελεί μια από τις πολλές παραλλαγές που υπάρχουν για pryaniki, μιας και αποτελούν ένα πολύ δημοφιλές γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους, ιδιαίτερα, στην ευρύτερη περιοχή της Ρωσίας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

18 κομμάτια
  1. 1/2 κούπα μέλι
  2. 250-280 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 1/4 κ.γ μαγειρική σόδα
  4. 1/2 κ.γ αλάτι
  5. 1/4 κ.γ τζίντζερ σκόνη
  6. 1/4 κ.γ κανέλα
  7. 1/4 κ.γ κάρδαμο
  8. 2 κ.σ θρυμματισμένο αμύγδαλο ή φουντούκι
  9. 1/2 κούπα μαρμελάδα (όποια σας αρέσει)
  10. Για το γλάσο
  11. 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  12. 2 κ.σ φρέσκο χυμό λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε το βούτυρο με το μέλι πολύ καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό χτυπώντας ώστε να γίνει μια λεία κρέμα.

  2. 2

    Προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα, τα μπαχαρικά και τα αμύγδαλα ή τα φουντούκια, ανακατεύοντας καλά.

  3. 3

    Προσθέτουμε το αλεύρι (όσο χρειάζεται) για να γίνει μια μαλακή ζύμη.

  4. 4

    Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή με μια ώρα.

  5. 5

    Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

  6. 6

    Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος περίπου 3 mm και κόβουμε σε κυκλικούς δίσκους διαμέτρου περίπου 5cm. Στους μισούς, βάζουμε από μισή κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα και τους υπόλοιπους τους βάζουμε πάνω από τους άλλους σαν καπάκι, κλείνοντας πολύ καλά, με τα δάχτυλά μας, τις άκρες.

  7. 7

    Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια, μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς Κελσίου και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 8 έως 10 λεπτά, ακόμη.

  8. 8

    Όταν τα βγάζουμε από το φούρνο τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά, ώστε να φύγει η επιπλέον υγρασία.

  9. 9

    Για το γλάσο, ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού. Τη ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα ή τα αλείφουμε με ένα πινελάκι, αφού έχουν κρυώσει καλά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

aroma
aroma @cook_8468555
στις