Pryaniki
Τα ρωσικά gingerbread, με γέμιση μαρμελάδας και άρωμα λεμονιού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συγκεκριμένη συνταγή αποτελεί μια από τις πολλές παραλλαγές που υπάρχουν για pryaniki, μιας και αποτελούν ένα πολύ δημοφιλές γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους, ιδιαίτερα, στην ευρύτερη περιοχή της Ρωσίας.
Υλικά
-
30 gr βούτυρο
-
1/2 κούπα μέλι
-
1 αυγό
-
250-280 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/4 κ.γ μαγειρική σόδα
-
1/2 κ.γ αλάτι
-
1/4 κ.γ τζίντζερ σκόνη
-
1/4 κ.γ κανέλα
-
1/4 κ.γ κάρδαμο
-
1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
-
1/2 κούπα μαρμελάδα (όποια σας αρέσει)
-
Για το γλάσο
-
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
-
2 κ.σ φρέσκο χυμό λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το βούτυρο με το μέλι πολύ καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό χτυπώντας ώστε να γίνει μια λεία κρέμα.
-
2
Προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα, τα μπαχαρικά και τα αμύγδαλα ή τα φουντούκια, ανακατεύοντας καλά.
-
3
Προσθέτουμε το αλεύρι (όσο χρειάζεται) για να γίνει μια μαλακή ζύμη.
-
4
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή με μια ώρα.
-
5
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
-
6
Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος περίπου 3 mm και κόβουμε σε κυκλικούς δίσκους διαμέτρου περίπου 5cm. Στους μισούς, βάζουμε από μισή κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα και τους υπόλοιπους τους βάζουμε πάνω από τους άλλους σαν καπάκι, κλείνοντας πολύ καλά, με τα δάχτυλά μας, τις άκρες.
-
7
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια, μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς Κελσίου και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 8 έως 10 λεπτά, ακόμη.
-
8
Όταν τα βγάζουμε από το φούρνο τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά, ώστε να φύγει η επιπλέον υγρασία.
-
9
Για το γλάσο, ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού. Τη ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα ή τα αλείφουμε με ένα πινελάκι, αφού έχουν κρυώσει καλά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια