κύρια φωτογραφία συνταγής Ψάρι με κολοκυθάκια και σάλτσα ντομάτας
meloula
meloula @cook_8456933
,Κύπρος

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή αυτή, τη βρήκα στο κυπριακό περιοδικό "Taste". Τη συνόδεψα με λευκό ρύζι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 4 άσπρα φιλέτα ψαριού (φρέσκα ή κατεψυγμένα), περίπου 800-900γρ.
  2. 4 μέτρια κολοκυθάκια
  3. 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  4. 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  5. 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  6. 750 γρ. (6 μέτριες) κόκκινες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  7. 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  8. 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο άνηθο
  9. 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  10. 2 κουταλιές λευκό, ξηρό κρασί
  11. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά τα φιλέτα, τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε μια λεκάνη.

  2. 2

    Τα ραντίζουμε με το λεμόνι και το κρασί και τα κρατάμε στην άκρη.

  3. 3

    Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές ροδέλες (σαν τσιπς), τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα ραντίζουμε με μια κουταλιά ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά.

  4. 4

    Στραγγίζουμε τα ψάρια, τα απλώνουμε σε μια πιατέλα και βάζουμε πάνω τις ροδέλες των κολοκυθιών, με τη μία να μισοσκεπάζει την άλλη, σαν λέπια ψαριού και τις πιέζουμε ελαφρά να κολλήσουν.

  5. 5

    Τα αλατοπιπερώνουμε και τα κρατάμε σκεπασμένα στο ψυγείο.

  6. 6

    Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.

  7. 7

    Προσθέτουμε το σκόρδο και μετά τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.

  8. 8

    Όταν το μίγμα κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το σιγοψήνουμε ξεσκέπαστο για 5-6 λεπτά να πιεί τα υγρά του.

  9. 9

    Ανακατεύουμε μέσα τον άνηθο.

  10. 10

    Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και μεταφέρουμε τα ψάρια πάνω από τη σάλτσα. Το σκεύος πρέπει να χωράει τα φιλέτα σε μία στρώση.

  11. 11

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει.

  12. 12

    Σερβίρουμε με φετάκια λεμονιού.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

taurofagos
taurofagos @cook_8466827
Πολύ ωραία συνταγούλα και πολύ ωραίο φαϊ! Οι οδηγίες λεπτομερέστατες. Θα το ξαναφτιάξω γιατί μας άρεσε

Από

meloula
meloula @cook_8456933
στις
,Κύπρος