Ψάρι με κολοκυθάκια και σάλτσα ντομάτας
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή αυτή, τη βρήκα στο κυπριακό περιοδικό "Taste". Τη συνόδεψα με λευκό ρύζι.
Υλικά
-
4 άσπρα φιλέτα ψαριού (φρέσκα ή κατεψυγμένα), περίπου 800-900γρ.
-
4 μέτρια κολοκυθάκια
-
4 κουταλιές ελαιόλαδο
-
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
-
750 γρ. (6 μέτριες) κόκκινες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
-
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
-
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο άνηθο
-
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
-
2 κουταλιές λευκό, ξηρό κρασί
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τα φιλέτα, τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε μια λεκάνη.
-
2
Τα ραντίζουμε με το λεμόνι και το κρασί και τα κρατάμε στην άκρη.
-
3
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές ροδέλες (σαν τσιπς), τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα ραντίζουμε με μια κουταλιά ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά.
-
4
Στραγγίζουμε τα ψάρια, τα απλώνουμε σε μια πιατέλα και βάζουμε πάνω τις ροδέλες των κολοκυθιών, με τη μία να μισοσκεπάζει την άλλη, σαν λέπια ψαριού και τις πιέζουμε ελαφρά να κολλήσουν.
-
5
Τα αλατοπιπερώνουμε και τα κρατάμε σκεπασμένα στο ψυγείο.
-
6
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
-
7
Προσθέτουμε το σκόρδο και μετά τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
-
8
Όταν το μίγμα κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το σιγοψήνουμε ξεσκέπαστο για 5-6 λεπτά να πιεί τα υγρά του.
-
9
Ανακατεύουμε μέσα τον άνηθο.
-
10
Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και μεταφέρουμε τα ψάρια πάνω από τη σάλτσα. Το σκεύος πρέπει να χωράει τα φιλέτα σε μία στρώση.
-
11
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει.
-
12
Σερβίρουμε με φετάκια λεμονιού.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια