Ψάρι με λαχανικά
Συνταγή ελαφριά αλλά πολύ πολύ νόστιμη...
Λίγα μυστικά ακόμα
Γίνεται πεντανόστιμο... Εγώ δεν προσθέτω αλάτι πέρα από αυτό που περιέχουν οι κύβοι για την συγκεκριμένη δόση. Είναι όμως θέμα γούστου.Επίσης θα προσέξετε ότι δεν περιέχει πολύ κρεμμύδι ούτε άλλα λαχανικά όπως σέλινο... Και όμως είναι τέλειο.Μην σας ξενίζει η χρήση του ζωμού κότας. Ταιριάζει θαυμάσια στο φαγητό.
Υλικά
-
500 γραμμάρια φιλέτο ψαριού (μπακαλιάρος, γλώσσα, πεσκανδρίτσα, κοκκινόψαρο, περκα, πανγκάσιους)
-
2-3 μέτριες πατάτες
-
3 καρότα
-
λίγο άνιθο και λίγο μαιντανό
-
4-5 ροδέλες απο κρεμμύδι
-
3 κουπες νερό
-
1 λεμόνι
-
1 κ.σ. μουστάρδα
-
1/2 κύβου ζωμό κοτόπουλο
-
1/2 κύβου ζωμό λαχανικών
-
1 κ.σ.κοφτή κορν φλαουρ
-
πιπέρι
-
1 φλ. ελαιόλαδο καλής ποιότητας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και κόβουμε σε μικρούς κύβους τα λαχανικά.
-
2
Βάζουμε σε σωτέζα το μισό ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα λαχανικά να σωταριστούν. Τα γυρίζουμε σε μέτρια φωτιά.
-
3
Βράζουμε το νερό. Σε μιά κούπα νερό διαλύουμε τους κύβους και προσθέτουμε τον ζωμό στα λαχανικά.
-
4
Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι ν΄αρχίσουν να μαλακώνουν. Αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε από το ζεστό που έχουμε.
-
5
Τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά τα φιλέτα του ψαριού, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνιθο και τον μαιντανό.
-
6
Σε μιά κούπα βραστό νερό διαλύουμε την μουστάρδα, προσθέτουμε το στυμμένο λεμόνι και το κορν φλαουρ.
-
7
Τα ρίχνουμε πάνω από το ψάρι και τα λαχανικά και κουνάμε καλά για να ενσωματωθεί.
-
8
Το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά και λίγο πρίν το σερβίρουμε τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο ωμό.
Σχόλια (4)