Ψάρι με πέστο και ντομάτα στη λαδόκολλα
Ελαφρύ, καλοκαιρινό και νόστιμο φαγητό. Γίνεται με όλα τα μεγάλα ψάρια ή ψάρι φιλέτο όπωςφιλέτο μπακαλιάρου, πέρκα, γλώσσα, λιθρίνια!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα ψάρια μας, τα πλένουμε και αφήνουμε να στραγγίξουν. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει τη λαδόκολλα.
-
2
Σε μπολ ενώνουμε το πέστο, ντομάτες, ελιές, πιπεριές και λάδι. Ρίχνουμε με κουτάλι πάνω στα ψάρια από το μείγμα ντομάτας-πέστο, πασπαλίζουμε με αρκετή ρίγανη.
-
3
Κλείνουμε την λαδόκολλα στερεώνοντας την με οδοντογλυφίδες.
-
4
Ψήνουμε 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο,αν θέλουμε το ψάρι μας να ροδίσει ανοίγουμε τη λαδόκολλα στα 10 τελευταία λεπτά.
-
5
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας τα ψάρια μας με μαϊντανό.
Σχόλια