Ψάρι Μυλοκόπι στο φούρνο με πατάτες
Στη φωτογραφία δε βλέπετε ένα πίνακα ζωγραφικής, είναι ένα από τα καλύτερα και πιο νόστιμα ψάρια των θαλασσών μας η ονομασία του είναι μυλοκόπι!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή στο ψήσιμο όταν μαυρίσει η ουρά του ψαριού και ροδοκοκκινίσουν οι πατάτες το φαγητό μας είναι έτοιμο. Προσθέτουμε νερό μόνο εάν χρειαστεί.
Υλικά
-
1 Ψάρι Μυλοκόπι βάρος 1 ½ κιλό
-
4 – 5 μέτριες πατάτες
-
2 μέτρια καρότα
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό
-
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
-
3 – 4 σκελίδες σκόρδο
-
3 – 4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
-
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι ελιάς
-
Χυμό λεμονιού από 2 – 3 ζουμερά λεμόνια
-
Αλάτι
-
Πιπέρι μαύρο
-
Ρίγανη
-
2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζω τις πατάτες μου και τις κόβω χοντρές για το φούρνο.
-
2
Ρίχνω τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και τις βράζω μόλις πέντε λεπτά, αποσύρω σουρώνω από τα νερά τις πατάτες και τις αφήνω να κρυώσουν για λίγο.
-
3
Καθαρίζω τα καρότα μου και τα κόβω σε ροδέλες.
-
4
Ψιλοκόβω το μαϊντανό μου.
-
5
Κόβω σε χοντρά κομμάτια τα κρεμμύδια μου.
-
6
Ψιλοκόβω τα σκόρδα.
-
7
Πλένω το ψάρι μου αφού είναι καθαρισμένο από λέπια και εντόσθια.
-
8
Βάζω το ψάρι μου μέσα σε ένα μεγάλο ταψί και το λαδώνω καλά μέσα έξω με το πινέλο της κουζίνας.
-
9
Ρίχνω αλάτι, πιπέρι, ρίγανη μέσα έξω στο ψάρι.
-
10
Βάζω τις πατάτες μου στο ταψί γύρω από το ψάρι ρίχνοντας πάνω τους αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
-
11
Ρίχνω γύρω από το ψάρι και επάνω στις πατάτες το καρότο, κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό.
-
12
Βάζω τη μουστάρδα και τα ανακατεύω προσοχή μόνο τις πατάτες όχι το ψάρι.
-
13
Ρίχνω ραντιστά λάδι και στη συνέχεια λεμόνι επάνω στο ψάρι μου.
-
14
Το υπόλοιπο λάδι, λεμόνι το ρίχνω επάνω στις πατάτες μου.
-
15
Ρίχνω στο πλάι του ταψιού το νερό.
-
16
Προθερμαίνω τον φούρνο μου.
-
17
Βάζω το ταψί στο φούρνο στη μεσαία θέση και ψήνω για 40 – 45 λεπτά στους 180 – 170 στον αέρα ή μέχρι να ροδοψηθούν οι πατάτες μου και να καεί η ουρά του ψαριού.
Σχόλια (9)