sidarieva
sidarieva @corfucook
corfu

Φαγητό παραδοσιακό της Κέρκυρας, ψάρι με λευκή σάλτσα. Μια εναλλακτική πρόταση για το ψάρι!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτό το φαγητό το φτιάχνουμε στην Κέρκυρα συχνά. Είναι όμως το ειδικό φαγητό για την ημέρα του Αγίου Σπυρίδωνα, στις 12 Δεκεμβρίου. Αυτή την ημέρα το μαγειρεύουμε με το ξερό ψάρι στακοφίσι, που υπάρχει μόνο στην Κέρκυρα. Σ' αυτή την περίπτωση το λάδι που χρησιμοποιείται είναι σε βάρος όσο και το ψάρι πριν μουσκευτεί σε νερό πριν το μαγειρέψουμε. Επίσης το μαγειρεύουμε τις ημέρες που τρώμε παραδοσιακά ψάρι, των Βαίων, 25 Μαρτίου. Είναι πολύ καλό και για τα παιδιά γιατί το ψάρι φέτα δεν έχει πολλά κόκκαλα ενώ κάνει ωραία σαλτσούλα για βούτημα!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

32 Minutes
  1. Ψάρι σε φέτες ( συναγρίδα, σφυρίδα ή κάτι σχετικό. Γίνεται και με ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο)
  2. φέτες Πατάτες σε
  3. 4-5 σκελίδες σκόρδο
  4. 0.5 φλυτζάνι λάδι
  5. Αλάτι, λευκό πιπέρι, ρίγανη, δεντρόλίβανο τριμμένο
  6. Χυμό δύο λεμονιών

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σοτάρουμε τις πατάτες στο λάδι, προσθέτοντας το σκόρδο, την ρίγανη, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσο όσο να σκεπάζει τις πατάτες, και προσθέτουμε το ψάρι.

  2. 2

    Αφήνουμε να βράσει να μείνει με λίγο ζουμάκι και ρίχνουμε το χυμό. Αφήνουμε για λίγο να πήξει η σάλτσα του και σερβίρουμε συνοδεύοντας με λευκό κρασί.

Αντιδράσεις

Σχόλια (16)

Freda Midgley
Freda Midgley @cook_9216582
Ευχαριστώ για την ωραία συνταγή σας. Την έφτιαξα με ψάρι κέφαλο και προτίμησα να έβαλα μαιντανό αντί για ρίγανη και δεντρολίβανο

Από

sidarieva
sidarieva @corfucook
στις
corfu