Ψάρι Πλακί στο τηγάνι
Ζουμερό ψάρι με κρεμύδια και κρασί.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύεται με πατάτες τηγανητές.
Υλικά
-
4 μερίδες ψάρι κομμένο σε φέτες (σφυρίδα, συναγρίδα κ.α.)
-
1 ποτήρι ελαιόλαδο
-
1 ποτήρι κρασί λευκό
-
1 κιλό κρεμύδια ξερά
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα κρεμύδια και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.
-
2
Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί και σωτάρουμε τα ψάρι.
-
3
Όταν πάρει χρώμα και απο τις δύο πλευρές ρίχνουμε και τα κρεμύδια με τις σκελίδες του σκόρδου.
-
4
Τα αφήνουμε να μαραθούν περίπου 5΄.
-
5
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και το αλατοπίπερο.
-
6
Χαμηλώνουμε την κουζίνα και περιμένουμε να πιεί όλα τα υγρά του.
-
7
Τότε το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια