κύρια φωτογραφία συνταγής Ψάρι πλακί του Β. Καλλίδη
kapta-katerina
kapta-katerina @cook_8495788
,Ελλάδα

Τη συνταγή αυτή την έκανε ο Βασίλης Καλλίδης στην Ελένη και σχεδόν αμέσως τη δοκίμασα. Είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να βάλουμε και έναν σπιτικό ζωμό μυρωδικών της γνωστης εταιρίας χωρίς να τον λιώσουμε σε νερό. Στην περίπτωση αυτή προσέξτε το αλάτι σας. Καλή επιτυχία!!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-5 άτομα
  1. 1-1 1/2 κιλό φρέσκα ψάρια (δράκαινα, καπόνια, σκορπίνα κλπ)
  2. 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  3. 2 φύλλα δάφνη
  4. 4 σκελίδες σκόρδο
  5. 1 κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  6. 3 ντομάτες
  7. λεμόνια (φέτες και χυμό)
  8. αλάτι
  9. ρίγανη
  10. 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  11. 1/2 ξερό κρεμμυδι σε ροδελες (προαιρετικά)
  12. 1 κούπα κάπαρη (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στρώνουμε τις πατάτες στη γάστρα.

  2. 2

    Βάζουμε απο πάνω τα ψάρια.

  3. 3

    Έπειτα πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, από πάνω το κρεμμύδι, αλατίζουμε ελαφρά και αν θέλουμε βάζουμε την κάπαρη.

  4. 4

    Συνεχίζουμε βάζοντας τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο.

  5. 5

    'Επειτα στρώνουμε τις ροδέλες ντομάτας επάνω από τα προηγούμενα και επάνω από αυτές μια στρώση με ροδέλες πατάτας.

  6. 6

    Στη συνέχεια βάζουμε επάνω από την στρώση αυτη ροδέλες λεμονιού.

  7. 7

    Πασπαλίζουμε με ρίγανη, περιχύνουμε με μπολικο χυμό λεμονιού, βάζουμε το ελαιόλαδο και αλατίζουμε.

  8. 8

    Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε στις αντιστασεις στους 180 βαθμούς Κελσιου για 1 με 1 ώρα και 20 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

ΠΕΛΑΓΙΑ
ΠΕΛΑΓΙΑ @cook_8508941
Εκανα σημερα την συνταγη αυτη, μονο που εβαλα πορτοκαλι αντι για λεμονακι και προσθεσα παπρικα και καροτακια. Με ψαρακια τσιπουρες! Πολυ νοστιμο πιατο πραγματικα..

Από

kapta-katerina
kapta-katerina @cook_8495788
στις
,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα