Ψάρι πλακί

Bαθμολογία: 4.5455
       
 
11 ψήφοι
Sitronella, 15.11.05
Ψάρι πλακί
photo: Ginger

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ψάρι 1 1/2- 2 κιλά ολόκληρο ή σε φέτες
  • 350 γρ. κρεμμύδια σε φέτες
  • 4-8 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 125 γρ. ελαιόλαδο
  • 125 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 πρέζες ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο
  • λίγο κοκκινοπίπερο
  • χυμός 2 λεμονιών
  • 4 φέτες λεμονιού χωρίς τη φλούδα
  • 1 φύλλο δάφνης
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Θαλασσινά
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Σκόρδο , Ντομάτες
Σερβίρει: 6
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη μέσα έξω, το βρέχετε με το χυμό του λεμιού και το βάζετε μέσα σ'ένα ταψί.
  2. Ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά της αναλογίας εκτός από τις φέτες του λεμονιού. Σκεπάζετε με τη σάλτσα αυτή το ψάρι και τοποθετείτε πάνω σ' αυτή τις 4 φέτες του λεμονιού.
  3. Σκεπάζετε το ψάρι με λαδόκολλα και το ψήνετε για 30' περίπου σε μέτριο προς δυνατό φούρνο. Το ξεσκεπάζετε και τελειώνετε το ψήσιμο αφού το ψάρι σας ροδίσει.
  4. Σερβίρετε ζεστό ή κρύο.

Σχετικές συνταγές

    12 Όλα

    #
    Σχόλιο από daffy04, 31-1-09  
    #
    Σχόλιο από Ginger, 7-7-09  
    Αν και δεν είμαι φίλος του ψαριού, το πλακί το τρώω πολύ ευχάριστα κι αυτή η συνταγή είναι πολύ καλή! Μόνο που πρόσθεσα πιπεριές και πατάτες, που τους έχω αδυναμία!
    #
    Σχόλιο από Sokolava, 17-7-09  
    Τη δοκίμασα τη συνταγή και ήταν αρκετά καλή,μόνο που εμένα το ψαράκι μου στέγνωσε λιγάκι.Μάλλον έπρεπε να το ψήσω λιγότερο.Νόστιμο πάντως και εύκολη συνταγη.Μπράβο Sitronella!
    #
    Σχόλιο από κουταλιτσα, 4-10-09  
    χωρις σχολια
    #
    Σχόλιο από golfo, 14-12-09  
    μας αρεσει πολυ ετσι.εγω κοβω ροδελες τις πατατουλες για να γινονται συνχρονως με το ψαρι,και για να μην στεγνωνει το ψαρακι τοποθετω πανω του ροδελες ντοματας,και δε βαζω λεμονακι.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 27-4-10  
    Αγαπημένο φαγητό και νόστιμο.Συνήθως βάζω και πατάτες :)
    #
    Σχόλιο από DoraDora, 9-9-10  
    ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη συνταγή. Ο άντρας μου ήταν επιφυλακτικός καθώς στις γεύσεις είναι ιδιαίτερα δύσκολος. Το ψάρι ήταν τσιπούρα και αφού το αλάτισα και του έδωσα μια πρέζα ρίγανη το άφησα στο ψυγείο με το λεμονάκι. Τα υπόλοιπα υλικά πλην ντομάτας τα έκανα μια μαρινάδα και το περιέχυσα πριν το ψήσιμο.. και επειδή δεν είχα λευκό έβαλα ροζέ κρασί... δεν περιγράφεται. Δύο ήταν τα ψάρια και ο άντρας μου τσίμπησε και το δικό μου!!!! και πάλι ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από Iria.Mo, 30-1-11  
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 1-6-11  
    το έκανα σήμερα! δεν έβαλα κρεμμύδια! πολύ νόστιμο!
    #
    Σχόλιο από Μαρια3, 5-6-11  
    πρεπει να ειναι υπεροχο θα το κανω σημερα σε ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από EleftheriaPo, 22-2-13  
    #
    Σχόλιο από viky_viky, 12-5-14  
    Εξαιρετικό!!! Από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη εκδοχή για πλακί που έχω δοκιμάσει. Ακόμη και ο άντρας μου που του αρέσουν γενικά τα ξεροψημένα ενθουσιάστηκε.

    12 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από daffy04, 31-1-09  
    #
    Σχόλιο από Ginger, 7-7-09  
    Αν και δεν είμαι φίλος του ψαριού, το πλακί το τρώω πολύ ευχάριστα κι αυτή η συνταγή είναι πολύ καλή! Μόνο που πρόσθεσα πιπεριές και πατάτες, που τους έχω αδυναμία!
    #
    Σχόλιο από Sokolava, 17-7-09  
    Τη δοκίμασα τη συνταγή και ήταν αρκετά καλή,μόνο που εμένα το ψαράκι μου στέγνωσε λιγάκι.Μάλλον έπρεπε να το ψήσω λιγότερο.Νόστιμο πάντως και εύκολη συνταγη.Μπράβο Sitronella!
    #
    Σχόλιο από κουταλιτσα, 4-10-09  
    χωρις σχολια
    #
    Σχόλιο από golfo, 14-12-09  
    μας αρεσει πολυ ετσι.εγω κοβω ροδελες τις πατατουλες για να γινονται συνχρονως με το ψαρι,και για να μην στεγνωνει το ψαρακι τοποθετω πανω του ροδελες ντοματας,και δε βαζω λεμονακι.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 27-4-10  
    Αγαπημένο φαγητό και νόστιμο.Συνήθως βάζω και πατάτες :)
    #
    Σχόλιο από DoraDora, 9-9-10  
    ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη συνταγή. Ο άντρας μου ήταν επιφυλακτικός καθώς στις γεύσεις είναι ιδιαίτερα δύσκολος. Το ψάρι ήταν τσιπούρα και αφού το αλάτισα και του έδωσα μια πρέζα ρίγανη το άφησα στο ψυγείο με το λεμονάκι. Τα υπόλοιπα υλικά πλην ντομάτας τα έκανα μια μαρινάδα και το περιέχυσα πριν το ψήσιμο.. και επειδή δεν είχα λευκό έβαλα ροζέ κρασί... δεν περιγράφεται. Δύο ήταν τα ψάρια και ο άντρας μου τσίμπησε και το δικό μου!!!! και πάλι ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από Iria.Mo, 30-1-11  
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 1-6-11  
    το έκανα σήμερα! δεν έβαλα κρεμμύδια! πολύ νόστιμο!
    #
    Σχόλιο από Μαρια3, 5-6-11  
    πρεπει να ειναι υπεροχο θα το κανω σημερα σε ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από EleftheriaPo, 22-2-13  
    #
    Σχόλιο από viky_viky, 12-5-14  
    Εξαιρετικό!!! Από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη εκδοχή για πλακί που έχω δοκιμάσει. Ακόμη και ο άντρας μου που του αρέσουν γενικά τα ξεροψημένα ενθουσιάστηκε.

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι; Τα ...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ψάρια / Θαλασσινά
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της anemone
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της βερακι!
    ΕΦΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
    Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 62 αγαπημένων συνταγών, του/της stauros1960
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ