Ψάρι στο φούρνο με αγγινάρες
Ιταλική συνταγή στην οποία οι Ιταλοί χρησιμοποιούν συνήθως σαν ψάρι, το καλκάνι. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα ψάρια όπως λαβράκι, τσιπούρα, χριστόψαρο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τις πατάτες και τις αγκινάρες φροντίζουμε να τις κόψουμε σε τέτοιο μέγεθος ούτως ώστε να γίνουν στην ίδια ώρα με το ψάρι μας. Όσο μικρότερο το ψάρι τόσο μικρότερες και οι πατάτες. Έπισης μπορουμε να προσθέσουμε και μαύρες ελιές.
Υλικά
-
Το ψάρι που θέλετε (περίπου 1 κιλό)
-
ελαιόλαδο
-
αλατοπίπερο
-
χυμός 1 λεμονιού
-
6 πατάτες
-
750 γρ. αγκινάρες
-
δάφνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το περιχύνουμε με το λαδολέμονο.
-
2
Το ίδιο κάνουμε και με τις πατάτες και τις αγκινάρες, αφού πρώτα τις κόψουμε σε μικρά κομμάτια.
-
3
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί μαζί με την δάφνη και το δεντρολίβανο.
-
4
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια