κύρια φωτογραφία συνταγής Ψάρι στο φούρνο με αγγινάρες

Ψάρι στο φούρνο με αγγινάρες

3 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
zucca
zucca @cook_8480862

Ιταλική συνταγή στην οποία οι Ιταλοί χρησιμοποιούν συνήθως σαν ψάρι, το καλκάνι. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα ψάρια όπως λαβράκι, τσιπούρα, χριστόψαρο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τις πατάτες και τις αγκινάρες φροντίζουμε να τις κόψουμε σε τέτοιο μέγεθος ούτως ώστε να γίνουν στην ίδια ώρα με το ψάρι μας. Όσο μικρότερο το ψάρι τόσο μικρότερες και οι πατάτες. Έπισης μπορουμε να προσθέσουμε και μαύρες ελιές.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 άτομα
  1. Το ψάρι που θέλετε (περίπου 1 κιλό)
  2. ελαιόλαδο
  3. αλατοπίπερο
  4. χυμός 1 λεμονιού
  5. 6 πατάτες
  6. 750 γρ. αγκινάρες
  7. δάφνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το περιχύνουμε με το λαδολέμονο.

  2. 2

    Το ίδιο κάνουμε και με τις πατάτες και τις αγκινάρες, αφού πρώτα τις κόψουμε σε μικρά κομμάτια.

  3. 3

    Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί μαζί με την δάφνη και το δεντρολίβανο.

  4. 4

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

zucca
zucca @cook_8480862
στις