Ψάρι στο χαρτί
Ένα διαφορετικό φιλέτο ψαριού για να μη φτιάχνουμε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το πόσα πακετάκια θα φτιάξετε έχει να κάνει με το πόσο μεγάλα είναι τα φιλέτα σας. Εδώ πρόκειται για φιλέτα των 100γρ. το καθένα. Είναι πολύ όμορφα και για να σερβιριστούν σε τραπέζι. Σ' αυτή την περίπτωση, μπορούμε να βάλουμε στο πιάτο του καθενός από ένα πακετάκι και να το ανοίξει μόνος του. Είναι αρκετά εντυπωσιακό, αρκεί τα πακετάκια μας να είναι φτιαγμένα όμορφα. Καλή επιτυχία!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το πράσο σε λεπτές ροδόλες και το σκόρδο σε φετούλες ή το πολτοποιούμε.
-
2
Κόβουμε το 1 λεμόνι σε λεπτές ροδέλες και το άλλο το στύβουμε.
-
3
Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το χυμό του λεμονιού και 2 κ.σ. λάδι.
-
4
Κόβουμε 12 κομμάτια λαδόχαρτο σε διαστάσεις τέτοιες που να μπορεί να κλείσει το ψάρι σαν πακετάκι. Τα βάζουμε ανά 2 σταυρωτά, ώστε να μην τρέξουν τα ζουμάκια του ψαριού στο ταψί. Αλείφουμε το κέντρο του κάθε κομματιού με το υπόλοιπο λάδι.
-
5
Στην αλειμμένη επιφάνεια στρώνουμε όσες ροδέλες πράσου χρειάζεται (συνήθως 4-5 ανάλογα με το μέγεθος) και από πάνω βάζουμε 1 ή 2 ροδέλες λεμονιού. Από πάνω βάζουμε το ψάρι, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μίγμα της μουστάρδας, τις ελιές, μπόλικο θυμάρι και το σκόρδο.
-
6
Κλείνουμε τα 6 πακετάκια μας και τα βάζουμε στο ταψί.
-
7
Ψήνουμε για 21-23 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 200 βαθμούς.
-
8
Ανοίγουμε τα πακετάκια προσεκτικά γιατί θα έχουν αρκετό ζουμάκι και σερβίρουμε προσέχοντας να μη χαλάσουμε τη σύνθεση των υλικών.
Σχόλια