Ψάρια ψητά

Bαθμολογία: 4.9091
       
 
11 ψήφοι
evdoba, 23.06.08

Περιγραφή

Γρήγορο φαγητό και της ώρας. Νόστιμο και αρωματικό για τους λάτρεις των ψαριών!

Ψάρια ψητά
photo: xaroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 λαυράκια ή τσιπούρες
  • λίγο αλάτι
  • ελάχιστο πιπέρι
  • 4 κουτ. τσαγιού ρίγανη
  • 4 κουτ. τσαγιού θυμάρι
  • 5 κουτ. τσαγιού μάραθο
  • 7 κουτ. τσαγιού άνιθο
  • λεμόνι
  • ελαιόλαδο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Θαλασσινά
Μέθοδος: Κάρβουνα/grill
Διατροφή: Χωρίς γλουτένη
Δυσκολία: Γρήγορο
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 30' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 30' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε καλά τα ψάρια.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, αλείφουμε με ρίγανη μάραθο άνιθο και θυμάρι.
  3. Στο εσωτερικό του βάζουμε και λίγο παραπάνω αρωματικά χόρτα καθώς αλατοπιπερώνουμε.
  4. Τα λαδώνουμε από έξω καλά και αφού λαδώσουμε και τη σχάρα τα βάζουμε να ψηθούν.
  5. Μόλις ψηθούν κι από τις δύο πλευρές τα βάζουμε σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με λαδολέμονο χτυπημένο.
  6. Τρίβουμε από πάνω και αρωματικά χόρτα φρέσκα όσα θέλουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν έχουμε λάδι έτοιμο αρωματισμένο με μάραθο και θυμάρι θα είναι ακόμα πιο νόστιμα!!!

Αποφεύγουμε να αλείφουμε πολλά αρωματικά χόρτα από έξω για να μην καίγονται και μετατρέπονται σε μικρο-καρβουνάκια που κανείς δεν θέλει να τρώει.

Σχετικές συνταγές

    15 Όλα

    #
    Σχόλιο από mama, 24-6-08  
    Μια σκελίδα σκόρδο στην κοιλίτσα της τσιπούρας και η γεύση απογειώνεται!!!
    Μπράβο Evdoba..:ο)
    #
    Σχόλιο από evdoba, 24-6-08  
    Συμφωνώ mama, αλλά το καλοκαίρι αποφεύγουμε τα σκορδάτα για να είναι πιο ελαφριά τα φαγητά.
    Αλλά... άμα πάθουμε στέρηση του δίνουμε και καταλαβαίνει!!! Απογειωνόμαστε που λες κι εσύ!
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 7-12-08  
    αυτο το φαγακι κανω σημερα και μοσχομυριζει η κουζινα μου
    #
    Σχόλιο από nasia.., 23-4-09  
    καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους!!μπορώ με αυτόν τον τρόπο να κάνω και αλλα ψάρια έτσι δεν είναι???αν τα βάλω σε λαδόκολλα και στον φούρνο πειράζει???θα γίνουν το ίδιο νόστιμα???5 πιρουνάκια και απο μένα!!!!
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 23-4-09  
    Ναι,ναι,ναι !!!!Και στη λαδόκολα γίνονται τέλεια Νasia . Ψιλόκοψε εκτός των άλλων , το στέλεχος από σέλερι , λίγο καρότο κυβάκια και γέμισε τις κοιλίτσες τους . Σερβίρισέ τα με τη λαδόκολα ανοιγμένη στο κέντρο και μαζεμένη γύρω - γύρω .
    #
    Σχόλιο από nasia.., 23-4-09  
    οκ.ευχαριστώ!!!τωρα που άρχισε να καλοκαιριάζει θα κάνουμε τρελά γλέντια με τα ψαράκια!!!!!:-))) και υγιεινά και πεντανόστιμα!!!μπράβο σας για την ωραία συνταγή!
    #
    Σχόλιο από ασπακι, 19-6-09  
    Ναι. Αλλα δεν μας ειπες ποση ωρα πρεπει να ψηθουν απο καθε πλευρα για καθε κιλο ψαρι. Νομιζω εδω το πιο συμαντικο ειναι το ψησιμο. Εαν ξερεις πες σε παρακαλω. Ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 2-10-09  
    μπορει να μην αναψα φωτια αλλα και στο φουρνο εγιναν νοστιμοτατα,μαραθο δεν εβαλα γιατι δεν μας αρεσει και ανιθο τον εβαλα μαζι με λιγο σκορδο στην κοιλια των ψαριων
    #
    Σχόλιο από golfo, 14-1-10  
    μας αρεσουν πολυ τα ψαρακια και ειδικα ψητα,οποτε 5 πηρουνακια τα αξιζουν.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από dcroula, 15-10-10  
    Εγώ το καταευχαριστήθηκα το ψαράκι μου.
    Δεν είχε βέβαια το ιδιαίτερο άρωμα που δίνει το κάρβουνο, μια και το έκανα πάνω σε ηλεκτ.μπάρμπεκιου, αλλά παρόλα αυτά ήταν εξαιρετικό.
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 20-12-11  
    αγαπημενη συνταγη...
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 25-3-12  
    Πολύ αγαπημένο μας.Δεν είμαι φίλος στα αρωματικά φυτά(στο συγκεκριμένο),γιατί το φρέσκο ψάρι δεν θέλει πολλά-πολλά..Μόνο αλάτι κι ελάχιστη ρίγανη..
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 31-8-12  
    Το αγαπημενο μας φαγητο καθε Κυριακη.Απο τα χερακια του αντρα μου!!!!!
    #
    Σχόλιο από NereusC, 21-11-12  
    #
    Σχόλιο από despinal, 17-10-14  
    Πολύ συχνά τα φτιάχνουμε και εμείς, με αυτόν τρόπο. Με λίγο σκορδάκι που ταιριάζει και στο ψαράκι!

    15 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από mama, 24-6-08  
    Μια σκελίδα σκόρδο στην κοιλίτσα της τσιπούρας και η γεύση απογειώνεται!!!
    Μπράβο Evdoba..:ο)
    #
    Σχόλιο από evdoba, 24-6-08  
    Συμφωνώ mama, αλλά το καλοκαίρι αποφεύγουμε τα σκορδάτα για να είναι πιο ελαφριά τα φαγητά.
    Αλλά... άμα πάθουμε στέρηση του δίνουμε και καταλαβαίνει!!! Απογειωνόμαστε που λες κι εσύ!
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 7-12-08  
    αυτο το φαγακι κανω σημερα και μοσχομυριζει η κουζινα μου
    #
    Σχόλιο από nasia.., 23-4-09  
    καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους!!μπορώ με αυτόν τον τρόπο να κάνω και αλλα ψάρια έτσι δεν είναι???αν τα βάλω σε λαδόκολλα και στον φούρνο πειράζει???θα γίνουν το ίδιο νόστιμα???5 πιρουνάκια και απο μένα!!!!
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 23-4-09  
    Ναι,ναι,ναι !!!!Και στη λαδόκολα γίνονται τέλεια Νasia . Ψιλόκοψε εκτός των άλλων , το στέλεχος από σέλερι , λίγο καρότο κυβάκια και γέμισε τις κοιλίτσες τους . Σερβίρισέ τα με τη λαδόκολα ανοιγμένη στο κέντρο και μαζεμένη γύρω - γύρω .
    #
    Σχόλιο από nasia.., 23-4-09  
    οκ.ευχαριστώ!!!τωρα που άρχισε να καλοκαιριάζει θα κάνουμε τρελά γλέντια με τα ψαράκια!!!!!:-))) και υγιεινά και πεντανόστιμα!!!μπράβο σας για την ωραία συνταγή!
    #
    Σχόλιο από ασπακι, 19-6-09  
    Ναι. Αλλα δεν μας ειπες ποση ωρα πρεπει να ψηθουν απο καθε πλευρα για καθε κιλο ψαρι. Νομιζω εδω το πιο συμαντικο ειναι το ψησιμο. Εαν ξερεις πες σε παρακαλω. Ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 2-10-09  
    μπορει να μην αναψα φωτια αλλα και στο φουρνο εγιναν νοστιμοτατα,μαραθο δεν εβαλα γιατι δεν μας αρεσει και ανιθο τον εβαλα μαζι με λιγο σκορδο στην κοιλια των ψαριων
    #
    Σχόλιο από golfo, 14-1-10  
    μας αρεσουν πολυ τα ψαρακια και ειδικα ψητα,οποτε 5 πηρουνακια τα αξιζουν.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από dcroula, 15-10-10  
    Εγώ το καταευχαριστήθηκα το ψαράκι μου.
    Δεν είχε βέβαια το ιδιαίτερο άρωμα που δίνει το κάρβουνο, μια και το έκανα πάνω σε ηλεκτ.μπάρμπεκιου, αλλά παρόλα αυτά ήταν εξαιρετικό.
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 20-12-11  
    αγαπημενη συνταγη...
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 25-3-12  
    Πολύ αγαπημένο μας.Δεν είμαι φίλος στα αρωματικά φυτά(στο συγκεκριμένο),γιατί το φρέσκο ψάρι δεν θέλει πολλά-πολλά..Μόνο αλάτι κι ελάχιστη ρίγανη..
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 31-8-12  
    Το αγαπημενο μας φαγητο καθε Κυριακη.Απο τα χερακια του αντρα μου!!!!!
    #
    Σχόλιο από NereusC, 21-11-12  
    #
    Σχόλιο από despinal, 17-10-14  
    Πολύ συχνά τα φτιάχνουμε και εμείς, με αυτόν τρόπο. Με λίγο σκορδάκι που ταιριάζει και στο ψαράκι!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απα...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι...
    Κοιλιοκάκη, μια άγνωστη λέξη
    Μία όχι τόσο «άγνωστη» ασθένεια… Η Κοιλιοκ...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  -ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ
    Ένα βιβλίο 113 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei
    ψαρια και θαλασσινα
    Ένα βιβλίο 96 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Ψάρια/Θαλασσινά
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της despinal
    ΨΑΡΙ
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της zetaki24
    psaria
    Ένα βιβλίο 81 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64