Ψαροκροκετες

Bαθμολογία: 5
       
 
6 ψήφοι
Μυρτω, 09.05.08

Περιγραφή

Για τα παιδια που δεν τρωνε το ψαρι και αν δεν τους το πειτε ουτε που θα καταλαβουν οτι τρωνε ψαρι.
Ψαροκροκετες

Τι χρειαζόμαστε:

  • ψαρι βρασμενο (εγω χρησιμοποιω τον παστο βακαλαο που μενει οταν φτιαχνω σκορδαλια)
  • 2-3 κουταλιες μαιντανο ψιλοκομμενο
  • 2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενο
  • 1 κρεμμυδι μετριο ψιλοκομμενο
  • 1 αυγο
  • αλατι
  • αλευρι οσο παρει
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Θαλασσινά
Μέθοδος: Τηγανιού
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Σκόρδο , Αβγά
Σερβίρει: 6 ατομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ξεκοκαλιζουμε το βρασμενο βακαλαο, τον ψιλοκοβουμε, προσθετουμε το κρεμμυδι, το σκορδο, το μαιντανο, ζουμι απο το βρασμενο βακαλαο, το αυγο, το αλατι (προσεχουμε γιατι ο βακαλαος ειναι αλμυρος, δοκιμαζουμε και αν θελουμε προσθετουμε) και το αλευρι. Βαζουμε τοσο οσο να γινει ενας πηχτος χυλος (να μη γινει σαν ζυμη).
  2. Βαζουμε λαδι στο τηγανι και αφου καψει ριχνουμε κουταλια κουταλια.Οταν ροδισουν απο τη μια πλευρα τα γυριζουμε και απο την αλλη.
  3. Τα βαζουμε σε απορροφητικο χαρτι και οταν βγουν ολες.... καλή σας ορεξη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να μην παρει πολυ αλευρι και ειναι σαν να τρωμε αλευροπιτα, προσεχουμε ποσο ζουμι θα βαλουμε. Βαζουμε τοσο οσο να σκεπαστουν τα υλικα.

Σχετικές συνταγές

    9 Όλα

    #
    Σχόλιο από golfo, 28-10-09  
    ο πατερας μου σαν παλιος ψαρας μας τις εφτιαχνε και ηταν νοστιματατοι,τωρα παιρνουν ολοι κατεψυγμενες κροκετες ψαριου βαριουνται να φτιαξουν.
    ευχαριστω,μια χαρα συνταγη.
    #
    Σχόλιο από Len@, 2-11-09  
    Τέλειες!!!!!!!!!!!!Τις έφτιαξα σήμερα με τσιπούρα που μου είχε μείνει απο το Σάββατο. Ευχαριστώ για την ωραία συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 12-11-09  
    χαιρομαι πολυ που σας αρεσε, κοριτσια.
    ευχαριστω πολυ για τα πηρουνακια.
    μουτς, μουτς, μουτς
    μεταφραση: φιλακια
    #
    Σχόλιο από mariaporozan, 12-10-11  
    #
    Σχόλιο από Tina1975, 9-6-12  
    μπορεις να βαλεις μπυρα αντι για ζουμι απο το βρασιμο η μαμα μου ετσι το κανει
    #
    Σχόλιο από xaynty, 12-12-12  
    παρα πολυ ωραια η συνταγή σου. αντι για μπακαλιαρο χρησιμοποιησα φιλετο γλωσσας και εγινε εξισου ωραιο. εβαλα αλατι και ανιθο extra. α! το ψαρι δεν το εβρασα το ψιλοεκοψα, το εβαλα στο μιγμα σου και κατευ8ειαν στο τηγανι. ονειρο!!!!
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 25-3-13  
    Πεντανόστιμες κ εύκολες πολύ. Χρησιμοποίησα τον παστό που μου έμεινε σε ψίχα από το ξεκοκάλισμα κ έγιναν πολλοί νόστιμοι. Δεν τον έβρασα κ έγινε μια χαρά στο τηγάνι
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 25-3-13  
    χαιρομαι που σας πετυχαν.
    και εγω τις εφτιαξα σημερα,
    και με την ευκαιρια ,ανεβασα και τη φωτο !!!!
    #
    Σχόλιο από Anemona, 14-10-14  
    Se efxaristoume gia thn yperoxh syntagh! Eginan mourlia! hH monh allagh pou ekana, einai oti evala freskia riganh, dentrolivano kai thymari, kai anti alevri, trimenh frygania. Aaa kai apo psari evala fileto glwssas, pou to alesa sto moulti wmo. Pshthikan mia xara omws!

    8 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από golfo, 28-10-09  
    ο πατερας μου σαν παλιος ψαρας μας τις εφτιαχνε και ηταν νοστιματατοι,τωρα παιρνουν ολοι κατεψυγμενες κροκετες ψαριου βαριουνται να φτιαξουν.
    ευχαριστω,μια χαρα συνταγη.
    #
    Σχόλιο από Len@, 2-11-09  
    Τέλειες!!!!!!!!!!!!Τις έφτιαξα σήμερα με τσιπούρα που μου είχε μείνει απο το Σάββατο. Ευχαριστώ για την ωραία συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 12-11-09  
    χαιρομαι πολυ που σας αρεσε, κοριτσια.
    ευχαριστω πολυ για τα πηρουνακια.
    μουτς, μουτς, μουτς
    μεταφραση: φιλακια
    #
    Σχόλιο από mariaporozan, 12-10-11  
    #
    Σχόλιο από Tina1975, 9-6-12  
    μπορεις να βαλεις μπυρα αντι για ζουμι απο το βρασιμο η μαμα μου ετσι το κανει
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 25-3-13  
    Πεντανόστιμες κ εύκολες πολύ. Χρησιμοποίησα τον παστό που μου έμεινε σε ψίχα από το ξεκοκάλισμα κ έγιναν πολλοί νόστιμοι. Δεν τον έβρασα κ έγινε μια χαρά στο τηγάνι
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 25-3-13  
    χαιρομαι που σας πετυχαν.
    και εγω τις εφτιαξα σημερα,
    και με την ευκαιρια ,ανεβασα και τη φωτο !!!!
    #
    Σχόλιο από Anemona, 14-10-14  
    Se efxaristoume gia thn yperoxh syntagh! Eginan mourlia! hH monh allagh pou ekana, einai oti evala freskia riganh, dentrolivano kai thymari, kai anti alevri, trimenh frygania. Aaa kai apo psari evala fileto glwssas, pou to alesa sto moulti wmo. Pshthikan mia xara omws!

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από xaynty, 12-12-12  
    παρα πολυ ωραια η συνταγή σου. αντι για μπακαλιαρο χρησιμοποιησα φιλετο γλωσσας και εγινε εξισου ωραιο. εβαλα αλατι και ανιθο extra. α! το ψαρι δεν το εβρασα το ψιλοεκοψα, το εβαλα στο μιγμα σου και κατευ8ειαν στο τηγανι. ονειρο!!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Πως καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 329 αγαπημένων συνταγών, του/της Loukia84
    Ψάρια/μαλάκια κλπ
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της kalamaraki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 64 αγαπημένων συνταγών, του/της formatmakis
    Κυρίως Πιατο
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της mastixa
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 271 αγαπημένων συνταγών, του/της Tina1975