Ψαροκροκετες

Bαθμολογία: 5
       
 
5 ψήφοι
Μυρτω, 09.05.08

Περιγραφή

Για τα παιδια που δεν τρωνε το ψαρι και αν δεν τους το πειτε ουτε που θα καταλαβουν οτι τρωνε ψαρι.
Ψαροκροκετες

Τι χρειαζόμαστε:

  • ψαρι βρασμενο (εγω χρησιμοποιω τον παστο βακαλαο που μενει οταν φτιαχνω σκορδαλια)
  • 2-3 κουταλιες μαιντανο ψιλοκομμενο
  • 2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενο
  • 1 κρεμμυδι μετριο ψιλοκομμενο
  • 1 αυγο
  • αλατι
  • αλευρι οσο παρει
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Θαλασσινά
Μέθοδος: Τηγανιού
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Αβγά , Σκόρδο
Σερβίρει: 6 ατομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ξεκοκαλιζουμε το βρασμενο βακαλαο, τον ψιλοκοβουμε, προσθετουμε το κρεμμυδι, το σκορδο, το μαιντανο, ζουμι απο το βρασμενο βακαλαο, το αυγο, το αλατι (προσεχουμε γιατι ο βακαλαος ειναι αλμυρος, δοκιμαζουμε και αν θελουμε προσθετουμε) και το αλευρι. Βαζουμε τοσο οσο να γινει ενας πηχτος χυλος (να μη γινει σαν ζυμη).
  2. Βαζουμε λαδι στο τηγανι και αφου καψει ριχνουμε κουταλια κουταλια.Οταν ροδισουν απο τη μια πλευρα τα γυριζουμε και απο την αλλη.
  3. Τα βαζουμε σε απορροφητικο χαρτι και οταν βγουν ολες.... καλή σας ορεξη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να μην παρει πολυ αλευρι και ειναι σαν να τρωμε αλευροπιτα, προσεχουμε ποσο ζουμι θα βαλουμε. Βαζουμε τοσο οσο να σκεπαστουν τα υλικα.

Σχετικές συνταγές

    8 Όλα

    #
    Σχόλιο από golfo, 28-10-09  
    ο πατερας μου σαν παλιος ψαρας μας τις εφτιαχνε και ηταν νοστιματατοι,τωρα παιρνουν ολοι κατεψυγμενες κροκετες ψαριου βαριουνται να φτιαξουν.
    ευχαριστω,μια χαρα συνταγη.
    #
    Σχόλιο από Len@, 2-11-09  
    Τέλειες!!!!!!!!!!!!Τις έφτιαξα σήμερα με τσιπούρα που μου είχε μείνει απο το Σάββατο. Ευχαριστώ για την ωραία συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 12-11-09  
    χαιρομαι πολυ που σας αρεσε, κοριτσια.
    ευχαριστω πολυ για τα πηρουνακια.
    μουτς, μουτς, μουτς
    μεταφραση: φιλακια
    #
    Σχόλιο από mariaporozan, 12-10-11  
    #
    Σχόλιο από Tina1975, 9-6-12  
    μπορεις να βαλεις μπυρα αντι για ζουμι απο το βρασιμο η μαμα μου ετσι το κανει
    #
    Σχόλιο από xaynty, 12-12-12  
    παρα πολυ ωραια η συνταγή σου. αντι για μπακαλιαρο χρησιμοποιησα φιλετο γλωσσας και εγινε εξισου ωραιο. εβαλα αλατι και ανιθο extra. α! το ψαρι δεν το εβρασα το ψιλοεκοψα, το εβαλα στο μιγμα σου και κατευ8ειαν στο τηγανι. ονειρο!!!!
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 25-3-13  
    Πεντανόστιμες κ εύκολες πολύ. Χρησιμοποίησα τον παστό που μου έμεινε σε ψίχα από το ξεκοκάλισμα κ έγιναν πολλοί νόστιμοι. Δεν τον έβρασα κ έγινε μια χαρά στο τηγάνι
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 25-3-13  
    χαιρομαι που σας πετυχαν.
    και εγω τις εφτιαξα σημερα,
    και με την ευκαιρια ,ανεβασα και τη φωτο !!!!

    7 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από golfo, 28-10-09  
    ο πατερας μου σαν παλιος ψαρας μας τις εφτιαχνε και ηταν νοστιματατοι,τωρα παιρνουν ολοι κατεψυγμενες κροκετες ψαριου βαριουνται να φτιαξουν.
    ευχαριστω,μια χαρα συνταγη.
    #
    Σχόλιο από Len@, 2-11-09  
    Τέλειες!!!!!!!!!!!!Τις έφτιαξα σήμερα με τσιπούρα που μου είχε μείνει απο το Σάββατο. Ευχαριστώ για την ωραία συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 12-11-09  
    χαιρομαι πολυ που σας αρεσε, κοριτσια.
    ευχαριστω πολυ για τα πηρουνακια.
    μουτς, μουτς, μουτς
    μεταφραση: φιλακια
    #
    Σχόλιο από mariaporozan, 12-10-11  
    #
    Σχόλιο από Tina1975, 9-6-12  
    μπορεις να βαλεις μπυρα αντι για ζουμι απο το βρασιμο η μαμα μου ετσι το κανει
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 25-3-13  
    Πεντανόστιμες κ εύκολες πολύ. Χρησιμοποίησα τον παστό που μου έμεινε σε ψίχα από το ξεκοκάλισμα κ έγιναν πολλοί νόστιμοι. Δεν τον έβρασα κ έγινε μια χαρά στο τηγάνι
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 25-3-13  
    χαιρομαι που σας πετυχαν.
    και εγω τις εφτιαξα σημερα,
    και με την ευκαιρια ,ανεβασα και τη φωτο !!!!

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από xaynty, 12-12-12  
    παρα πολυ ωραια η συνταγή σου. αντι για μπακαλιαρο χρησιμοποιησα φιλετο γλωσσας και εγινε εξισου ωραιο. εβαλα αλατι και ανιθο extra. α! το ψαρι δεν το εβρασα το ψιλοεκοψα, το εβαλα στο μιγμα σου και κατευ8ειαν στο τηγανι. ονειρο!!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι; Τα ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 329 αγαπημένων συνταγών, του/της Loukia84
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της Len@
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 267 αγαπημένων συνταγών, του/της Tina1975
    Κυρίως Πιατο
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της mastixa
    Ψάρια/μαλάκια κλπ
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της kalamaraki