κύρια φωτογραφία συνταγής Ψαρονέφρι εβαποροπιπεράτο

Ψαρονέφρι εβαποροπιπεράτο

21 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Φρύνη
Φρύνη @cook_8454444
Μαγειρούπολη,Eλλάς

Αυτή η συνταγή βγήκε κατά λάθος, όταν πήγα να φτιάξω ένα σκέτο ψαρονέφρι διαίτης και μετά… πείνασα! Βάλε το ένα βάλε το άλλο… μου βγήκε αυτό…!!!Θα μπορούσε λοιπόν να λέγεται Ψαρονέφρι "Κατά… λάθος"!! Έχουν ξετρελαθεί όσοι το δοκίμασαν!Αρκεί… να μην κάνετε δίαιτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα κουκουτσάκια από πιπέρι δεν τα αφαιρούμε. Τα τρώμε! Δίνουν σπιρτάδα....Αν το θέλετε πιο ελαφρύ μπορείτε να μη βάλετε βούτυρο ή/και μαργαρίνη και να χρησιμοποιήσετε ένα φλυτζάνι μόνο ελαιόλαδο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 8-10 φέτες ψαρονέφρι
  2. 15-20 κουκούτσια πιπέρι διαφόρων χρωμάτων (μαύρο, πράσινο, άσπρο και κόκκινο)
  3. 4-5 πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες (στρόγγυλες)
  4. 2-3 πράσινες πιπεριές κέρατο
  5. 4-5 μικρά μανιτάρια άσπρα
  6. 1 γάλα εβαπορέ light
  7. 1 κουταλιά του γλυκού αγελαδινό βούτυρο
  8. 2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
  9. 1/2 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο (εξαιρετικό παρθένο)
  10. 1 φλυτζάνι του καφέ λευκό ξηρό κρασί
  11. 1/2 κουταλιά του γλυκού πιπερόριζα σε σκόνη
  12. Αλάτι (και πιπέρι σε σκόνη αν θέλετε)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφού πλύνετε καλά τα κομμάτια του κρέατος σκουπίστε τα καλά και πασπαλίστε τα με λίγη πιπερόριζα και στις δύο επιφάνειες, αλλά μην τα αλατίσετε από την αρχή.

  2. 2

    Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε ροδέλες και αλατίστε τις ελαφρά, έτσι ώστε να μπορείτε να προσθέσετε αλάτι στο φαγητό κι αργότερα.

  3. 3

    Κόψτε τις πιπεριές στα τέσσερα και τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.

  4. 4

    Σε μία φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάλτε τη μαργαρίνη και το βούτυρο και μόλις λιώσει (χωρίς να κάψει) βάλτε το ψαρονέφρι και τσιγαρίστε το ελαφρά (για 4 με 5 λεπτά το πολύ) και από τις δύο μεριές. Παράλληλα βάλτε και τις πιπεριές και τα κουκούτσια πιπεριού.

  5. 5

    Αφαιρέστε προσωρινά το κρέας από την κατσαρόλα αφήνοντας μέσα όμως τα κουκούτσια πιπεριού και την πιπεριά και προσθέστε το λάδι.

  6. 6

    Αμέσως μετά προσθέστε τις πατάτες ανακατεύοντας συνέχεια, ώστε να τσιγαριστούν κι αυτές.

  7. 7

    Μετά προσθέστε τα μανιτάρια και το κρέας και σβήνετε αμέσως με το κρασάκι.

  8. 8

    Μόλις εξατμιστεί το οινόπνευμα από το κρασί και τα πολλά υγρά από το φαγητό (πριν όμως μείνει μόνο το λάδι), χαμηλώστε το μάτι της κουζίνας (εγώ το βάζω στο δύο) και προσθέστε ένα κουτί γάλα εβαπορέ ελαφρύ. Προσθέστε αλάτι, εάν το επιθυμείτε κι ελάχιστο πιπέρι σε σκόνη.

  9. 9

    Αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει, ανακατεύοντας όμως συχνά. Μη ξεχνάτε να παρακολουθείτε το βράσιμο, διότι το γάλα όπως ξέρουμε κολλάει εύκολα!!!

  10. 10

    Το φαγητό είναι έτοιμο μόλις μαλακώσουν οι πατάτες και πήξει η σάλτσα, χωρίς όμως να κολλήσει το φαγητό. Αν παρόλα αυτά σας κολλήσει λίγο το γάλα πριν μαλακώσουν οι πατάτες μη στενοχωριέστε…. όλη η νοστιμιά εκεί είναι.

  11. 11

    Αν χρειαστεί περισσότερο βράσιμο και δείτε, ότι πήζει η σάλτσα πριν καλοψηθούν οι πατάτες, προσθέστε λίγο καυτό νερό κι αφήστε το φαγητό να σιγοβράζει.

  12. 12

    Καλή όρεξη.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Φρύνη
Φρύνη @cook_8454444
στις
Μαγειρούπολη,Eλλάς