Olive
Olive @Olive

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή με χοιρινό φιλέτο και αντίδια αυγοκομμένα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα αντίδια μπορούν να αντικατασταθούν με οποιαδήποτε σγουρή σαλάτα της αρεσκείας σας ή μπορείτε να αντικαταστείσετε τη μισή ποσότητα με μαρούλια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
4-5 άτομα
  1. 1 κιλό φιλετάκια χοιρινό ψαρονέφρι
  2. 1/2 κούπας ελαιόλαδο
  3. 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  4. 1/2 κιλό αντίδια
  5. 1/2 κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  6. 2 κουταλιές σούπας μαιδανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  7. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε το ψαρονέφρι το κόβουμε σε κομμάτια και το στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι.

  2. 2

    Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ψαρονέφρι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμύδι και ανακατεύουμε λίγο. Ρίχνουμε έπειτα 1/2 κούπας νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε να μισομαλακώσει.

  3. 3

    Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα αντίδια (κομμένα σε μεγάλα κομμάτια) και αφήνουμε να βράσουν για λίγο χωρίς να λιώσουν. Λίγο πριν κλείσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το μαιδανό και το άνηθο.

  4. 4

    Όταν το φαγητό έχει πλέον βράσει χτυπάμε τα αυγά σε μπολ, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και ρίχνουμε σε αυτό λίγο απ' το ζουμί του φαγητού. Το αδειάζουμε στο ψαρονέφρι και κουνάμε την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις να πάει παντού το αυγολέμονο χωρίς να χαλάσουμε την εμφάνιση του φαγητού.

  5. 5

    Σερβίρεται αμέσως.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Νανίτα Σουπαλίκα
Νανίτα Σουπαλίκα @nanita1952
Μήπως πρέπει να ζεματισουμε πρώτα τα αντίδια, γιατί θα βγάλουν πολύ νερό όταν τα ρίξουμε. Μέχρι να σωθεί το υγρό θα λιώσουν.

Από

Olive
Olive @Olive
στις
Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου... μου βοηθούσα τη μητέρα μου με διάφορα καλούδια στην κουζίνα. Πλέον μαγειρεύω για τη δική μου πενταμελή οικογένεια με αγάπη και μεράκι!!
Δες περισσότερα