dermitzageo
dermitzageo @cook_8510582

Ψαρονέφρι γεμιστό με προσούτο. Σερβίρεται με πατάτες πανέ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3 άτομα
  1. 1 ψαρονέφρι 700 γραμμάρια
  2. 4 φέτες προσούτο
  3. 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  4. 3 φέτες τυρί κίτρινο
  5. ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες (10 τεμάχια)
  6. 10 πατάτες μικρές (baby)
  7. 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο για το ψαρονέφρι
  8. ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  9. 1 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
  10. αλάτι
  11. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε το ψαρονέφρι πρώτα σε μία πλευρά κατά μήκος του κρέατος και έπειτα από την αντίθετη πλευρά για να ανοίξει σαν βιβλίο. Αλατοπιπερώνουμε από την μέσα πλευρά του κρέατος.

  2. 2

    Γεμίζουμε το ψαρονέφρι με το προσούτο και τις λωρίδες από την πιπεριά. Συμπληρώνουμε με το τυρί και γυρνάμε το ψαρονέφρι προσεχτικά ρολό. Για να μην μας ανοίξει του καρφώνουμε 4 -5 οδοντογλυφίδες.

  3. 3

    Τοποθετούμε το ψαρονέφρι σε ένα μέτριο πυρέξ. Ριχνουμε το κρασί, 1 ποτήρι νερό και το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 80 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.

  4. 4

    Για τις πατάτες πανέ καθαρίζουμε τις πατάτες, τις αλατίζουμε, τις περνάμε από το αυγό και μετά από την τριμμένη φρυγανιά και έπειτα τις τηγανίζουμε σε πολύ ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

tahitian
tahitian @artist_ea
Πολυ νοστιμο!Μ'αρεσε και η ιδεα με τις πατατες πανε.

Από

dermitzageo
dermitzageo @cook_8510582
στις