Ψαρονέφρι μαριναρισμένο με ψητά λαχανικά

Bαθμολογία: 4.75
       
 
4 ψήφοι
mele, 30.05.10

Περιγραφή

Για να κάνετε ένα γρήγορο, ελαφρύ και γευστικότατο πιάτο με μαλακό ψαρονέφρι και θρεπτικά λαχανικά!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 800 γρ. ψαρονέφρι (ή κοτόπουλο ή ό,τι θέλετε) κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 2 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 3 πιπεριές χρωματιστές
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 6 ασπρομανιτάρια μεγάλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο ξυδι
  • 1/2 κ.γλ. θυμάρι
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
Μαρινάτα:
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 2 κ.σ. βαλσαμικο ξύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κ.γλ. ρίγανη ή θυμάρι
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το μέλι, με το μπαλσάμικο μέχρι να λιώσει το μέλι μας. Μετά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύουμε πολύ καλά, θα γίνει ελαφρώς πηχτή σαλτσα.
  2. Αλατοπιπερώνουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος.
  3. Αλείφουμε κάθε κομμάτι με τη σάλτσα μας και τα βάζουμε σε μπολ σκεπάζοντας τα με διάφανη ζελατίνα (ή αλουμινόχαρτο) στο ψυγείο το λιγότερο για μία ώρα (ακόμη καλύτερα θα είναι να το αφήσουμε όλο το βράδυ).
  4. Σε ταψάκι ή πυρέξ κόβουμε τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια και τα περιχύνουμε με το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το θυμάρι και τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε.
  5. Βγάζουμε τα μαριναρισμένα κομμάτια και τα τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά μας στο πυρέξ, χωρίς να τα ανακατέψουμε, από πάνω.
  6. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς σε αντιστάσεις, στην τελευταία θέση τη σχάρα και για 30-40 λεπτά, ανάλογα με πόσο ψημένο το θέλουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν το παραψήσετε θα γίνει σκληρό, γι'αυτό μην ξεπεράσετε τα 40 λεπτά ψήσιμο! Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Σχετικές συνταγές

    6 Όλα

    #
    Σχόλιο από Επικουριος, 31-5-10  
    Πολυ ωραια συνταγη.....δοκιμασε να μαριναρεις το ψαρονεφρι ολοκληρο και να το βαλεις ολοκληρο να ψηθει. Μετα το αφηνεις να ξεκουραστει 5-10 λεπτα και το κοβεις σε μενταγιον στο τραπεζι πανω, η πριν το σερβιρισμα. Γινεται πολυ ζουμερο.
    #
    Σχόλιο από LthIX, 31-1-11  
    Η συνταγή είναι στο φούρνο μου και περιμένω να γίνει.Μια ερώτηση πρέπει να βάλω λίγο νερό ή θα ψηθούν τα λαχανικά με την μαρινάδα ?
    #
    Σχόλιο από mele, 1-2-11  
    Τα λαχανικά βγάζουν πολλά υγρά και δε χρειάζεται νερό, για αυτο και δεν αναφέρεται πουθενά, θα βγάλουν υγρά αυτά!
    #
    Σχόλιο από koumis, 16-5-11  
    Mια ερώτηση: τη μαρινάτα την πετάμε ή την ρίχνουμε και αυτή από πάνω αφού τοποθετήσουμε το κρέας ?
    #
    Σχόλιο από mele, 17-5-11  
    Ναι, μετά βγάζουν υγρά τα λαχανικά οπότε δεν τη χρησιμοποιούμε, ίσως λίγη να ρίξεις για γευση αν θες!
    #
    Σχόλιο από fifoulina, 25-1-12  
    Πολύ νόστιμο το ψαρονέφρι! Πρόσθεσα λίγο νερό και το έψησα σε γάστρα με καπάκι για περισσότερη ώρα. Το σέρβιρα με ολόκληρες βραστές πατατούλες. Λόγω εποχής δεν είχα τα θερινά λαχανικά και έβαλα ψητά κατεψυγμένα λαχανικά (κάτι καινούργια που κυκλοφορούν).

    3 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από mele, 1-2-11  
    Τα λαχανικά βγάζουν πολλά υγρά και δε χρειάζεται νερό, για αυτο και δεν αναφέρεται πουθενά, θα βγάλουν υγρά αυτά!
    #
    Σχόλιο από mele, 17-5-11  
    Ναι, μετά βγάζουν υγρά τα λαχανικά οπότε δεν τη χρησιμοποιούμε, ίσως λίγη να ρίξεις για γευση αν θες!
    #
    Σχόλιο από fifoulina, 25-1-12  
    Πολύ νόστιμο το ψαρονέφρι! Πρόσθεσα λίγο νερό και το έψησα σε γάστρα με καπάκι για περισσότερη ώρα. Το σέρβιρα με ολόκληρες βραστές πατατούλες. Λόγω εποχής δεν είχα τα θερινά λαχανικά και έβαλα ψητά κατεψυγμένα λαχανικά (κάτι καινούργια που κυκλοφορούν).

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από LthIX, 31-1-11  
    Η συνταγή είναι στο φούρνο μου και περιμένω να γίνει.Μια ερώτηση πρέπει να βάλω λίγο νερό ή θα ψηθούν τα λαχανικά με την μαρινάδα ?

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Επικουριος, 31-5-10  
    Πολυ ωραια συνταγη.....δοκιμασε να μαριναρεις το ψαρονεφρι ολοκληρο και να το βαλεις ολοκληρο να ψηθει. Μετα το αφηνεις να ξεκουραστει 5-10 λεπτα και το κοβεις σε μενταγιον στο τραπεζι πανω, η πριν το σερβιρισμα. Γινεται πολυ ζουμερο.
    #
    Σχόλιο από koumis, 16-5-11  
    Mια ερώτηση: τη μαρινάτα την πετάμε ή την ρίχνουμε και αυτή από πάνω αφού τοποθετήσουμε το κρέας ?

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Μελιτζάνα: κυρά και αρχόντισσα
    Ας ξανασυστηθούμε: το επιστημονικό της όνομα εί...
    Γλυκαιμικός Δείκτης και Διαβήτης
    Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης ? Ο γλυκαιμικός δεί...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΧΟΙΡΙΝΟ
    Ένα βιβλίο 155 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    ψάρι
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της γλυκακια
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της ShadowWave
    Φαγητά
    Ένα βιβλίο 36 αγαπημένων συνταγών, του/της eliza04
    Συνταγές με Χοιρινό
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της velina