vasilis
vasilis @cook_8454365
Αθηνα,

Εύκολη και νόστιμη συνταγή για ψαρονέφρι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 1 Kgr ψαρονέφρι κομμένο σε μερίδες
  2. 180 gr μπύρα
  3. 500 gr μανιτάρια φρέσκα
  4. 2 κ.σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  5. 1 κ.γλυκού θυμάρι
  6. 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  7. αλάτι
  8. πιπέρι άφθονο φρεσκοτριμμένο
  9. Για την μαρινάδα
  10. 1/2 φλ. μπύρα
  11. 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  12. 5 σκελίδες σκόρδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο multi το ελαιόλαδο,την μπύρα και τα σκόρδα, κατόπιν τοποθετούμε το μίγμα μαζί με το ψαρονέφρι σε πλαστική σακούλα και το αφήουμε στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα.

  2. 2

    Πλένουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα σοτάρουμε στο τηγάνι με το ελαιόλαδο.

  3. 3

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια. Ρίχνουμε την μπύρα, το θυμάρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μαλακώσουν.

  4. 4

    Βγάζουμε το κρέας απο την μαρινάδα και σε ένα άλλο τηγάνι ψήνουμε το ψαρονέφρι σε δυνατή φωτιά και απο τις δύο πλευρές προσέχοντας να μην στεγνώσει.

  5. 5

    Τέλος σερβίρουμε το ψαρονέφρι με την σάλτσα μανιταριών.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

sweety9
sweety9 @cook_8454076
μ΄άρεσε το ψαρονέφρι με τα μανιτάρια και τη μπύρα, ωστόσω εγώ το έβαλα στο φούρνο για πιο ελαφρύ.. Έγινε πολύ καλό!!

Από

vasilis
vasilis @cook_8454365
στις
Αθηνα,