Ψαρονέφρι μαρινάτο

froufrou1
froufrou1 @cook_8477546

Ψαρονέφρι με τη μαρινάτα του στο τηγάνι. Θυμίζει έντονα γύρο. Νόστιμο και με απλά υλικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Απαραίτητο στοιχείο της συνταγής είναι το ξύδι αυτό θα δώσει γεύση και ισορροπία στο πιάτο.Αν θέλουμε να γίνει ακόμα πιο τραγανό και ροδοκοκκινισμένο το κρέας μπορούμε μόλις πιει τα πολλά νερά να αδειάσουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα στραγγιστήρι, να στεγνώσουμε το τηγάνι και να ξαναβάλουμε το στεγνό πλέον κρέας στη φωτιά ώστε απλώς να πάρει χρώμα.Η μεμβράνη αποτρέπει τις μυρωδιές του ψυγείου να περάσουν στο φαγητό αλλά και την μυρωδιά του φαγητού να απλωθεί σε όλο το ψυγείο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
3-4 ατομα
  1. 1 μεγάλο ή 2 μεσαία ξερά κρεμμύδια
  2. 3-4 σκελίδες σκόρδο
  3. 200 ml ελαιόλαδο
  4. 3/4 φλιτζανιού ξύδι
  5. 1 κουταλιά αλάτι
  6. 1 κουταλάκι κύμινο
  7. 1 κουταλάκι πάπρικα
  8. ρίγανη
  9. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε το ψαρονέφρι. Φιλετάρουμε το ψαρονέφρι (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας το κάνει).

  2. 2

    Το χτυπάμε ελαφρά ώστε να γίνει πλατύ και λεπτό με ένα ειδικό εργαλείο ή αν δεν έχουμε με κάποιο άλλο αντικείμενο όπως γουδοχέρι.

  3. 3

    Κόβουμε σε φέτες (μακρόστενες).

  4. 4

    Όταν κόψουμε το ψαρονέφρι το βάζουμε σε μια λεκάνη με τρύπες ή σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει από τα νερά που έχει.

  5. 5

    Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια.

  6. 6

    Κόβουμε τα κρεμμύδια στη μέση και έπειτα σε φέτες.

  7. 7

    Πολτοποιούμε το σκόρδο.

  8. 8

    Βάζουμε το ψαρονέφρι σε μια λεκάνη.

  9. 9

    Από πάνω ρίχνουμε το κομμένο κρεμμύδι και το πολτοποιημένο σκόρδο.

  10. 10

    Μετράμε 200 ml ελαιόλαδο.

  11. 11

    3/4 φλιτζανιού ξύδι.

  12. 12

    1 κουταλάκι κύμινο και 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά.

  13. 13

    Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, την πάπρικα, το λάδι και το ξύδι μέσα στην λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα ή λαβίδα.

  14. 14

    Σκεπάζουμε την λεκάνη με διάφανη μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

  15. 15

    Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο μετά από 3 ώρες έχει μαριναριστεί.

  16. 16

    Τότε το βάζουμε (μαζί μα την μαρινάτα) σε ένα απλό τηγάνι ή σε ένα τηγάνι ψητών (με ραβδώσεις).

  17. 17

    Ξεκινάμε την διαδικασία ψησίματος χωρίς να προσθέσουμε τίποτα επιπλέον. Στην αρχή θα βγάλει αρκετά υγρά τα οποία αφήνουμε να πιει.Ο χρόνος που χρειάζεται είναι 10-15 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Έπειτα μόλις πιει τα υγρά θα αρχίσει να στεγνώνει και να ροδίζει σαν ψητό.

  18. 18

    Έτοιμο για σερβίρισμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

VIVIΚΑ
VIVIΚΑ @cook_8473078
Μου φαίνεται πολύ νόστιμο.Όμως το λάδι και το ξίδι δεν είναι πολύ για το κρέας;Επίσης τι ξίδι χρησιμοποιείς;

Από

froufrou1
froufrou1 @cook_8477546
στις