Ψαρονέφρι με κρέμα γάλακτος & μανιτάρια

Bαθμολογία: 4.7222
       
 
18 ψήφοι
mirtoula, 18.03.07

Περιγραφή

Μαγειρεμένο με αυτόν τον τρόπο το ψαρονέφρι γίνεται πολύ μαλάκο και νόστιμο!!!
Ψαρονέφρι με κρέμα γάλακτος & μανιτάρια
photo: cookstella

Συνταγή από:

mirtoula

7 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 800gr - 1Kg Ψαρονέφρι
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια ολόκληρα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • λίγο λευκό κρασί
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Χοιρινό
Μέθοδος: Φούρνου , Τηγανιού
Δυσκολία: Γρήγορο , Εύκολο
Σερβίρει: 2 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε κομμάτια και το τσιγαρίζουμε μαζί με το κρεμμύδι και μετά ρίχνουμε και τα μανιτάρια και σβήνουμε με το κρασί.
  2. Στη συνέχεια ρίχουμε την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μόλις πάρει βράση το βάζουμε σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σέρβίρεται με σουφλέ πατάτας ή αρωματικό ρύζι και πράσινη σαλάτα.

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Το ψαρονέφρι είναι ψαχνό χοιρινό κρέας πολύ χαμηλό σε ζωικά λιπαρά, πλούσιο σε πρωτεϊνες και σίδηρο. Μπορείτε να περιορίσετε τις θερμίδες της συνταγής χρηιμοποιώντας κρέμα γάλακτος με 3% λιπαρά

Σχετικές συνταγές

    20 Όλα

    #
    Σχόλιο από moiraida, 7-1-08  
    λατρεμενη γευση οπως και να το κανουμε
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 5-10-08  
    αν εξαιρέσουμε το κρεμμύδι, ονειρεμένη γεύση!!!
    #
    Σχόλιο από elení_xania, 24-6-09  
    φανταστικο το εχω κανει πολλες φορες και σε τραπεζια με φιλους!!!
    #
    Σχόλιο από marakakaki, 20-11-09  
    Αγαπημένο φαγητό αλλά ποτέ με μανιτάρια κονσέρβας. Πιστεύω ότι τα φρεσκα μανιτάρια είναι πολύ καλύτερα και δίνουν ποιο ωραία γεύση!!!!
    #
    Σχόλιο από m-k, 21-12-09  
    #
    Σχόλιο από orfa, 20-2-10  
    Δοκιμάστε εκει που τσιγαρίζετε το κρεμμύδι να προσθέσετε αρκετό μπέικον κομμένο σε λωρίδες! Υπέροχη συνταγή mirtoula!
    #
    Σχόλιο από Hari, 16-4-10  
    Molis parei brash prosthesa kai ligo mauro piperi oxi alesmeno.... kai xwris kremudi einai oneiro!!!
    #
    Σχόλιο από elena maro, 16-4-10  
    τα μανιταρια που εβαλα ηταν φρεσκα.εχει διαφορα πιστευω.παντως υπεροχη συνταγη
    #
    Σχόλιο από pan1975, 6-6-10  
    Εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή! Έβαλα μανιτάρια φρέσκα τα οποία έκοψα σε χοντρές φέτες. Έχω όμως την εξής απορία: γιατί θα πρέπει να το βάλουμε στο φούρνο; Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε το μαγείρεμα στηνμ κατσαρόλα;
    #
    Σχόλιο από cookstella, 15-6-10  
    Γρήγορη και νόστιμη συνταγή.
    Το απολαύσαμε....
    #
    Σχόλιο από Nectaria, 20-7-10  
    Πάρα πολύ ωραίο φαγητό, όντως, τιμήθηκε από την οικογένεια την Κυριακή! Παρ'όλο που το έκανα όπως το δίνει η συνταγή, (με φρέσκα μανιτάρια όμως) έχω την ίδια απορία με την/τον pan1975. Αν μπορείς, απάντησε please!!
    #
    Σχόλιο από mirtoula, 20-7-10  
    Ναι λογικα θα μπορει να συνεχισει το μαγείρεμα στην κατσαρόλα, δεν το εχω δοκιμασει η αληθεια ειίναι κ έχω κ καιρό να κάνω το φαγητο αυτό. Την επόμενη φορα που θα το κάνω θα το δοκιμάσω έτσι!!!
    #
    Σχόλιο από Greenleaf, 26-7-10  
    Πολύ καλή συνταγή mirtoula ! Την επόμενη φορά θα το συνεχισω στην κατσαρόλα, πιστεύω θα γίνει εξίσου καλό. Επειδή είχα λίγο περισσότερο κρέας και μια κρέμα γάλακτος στο φούρνο χρειάστηκε να ρίξω λίγο λάδι και νερό γιατί θα στέγνωνε τελείως.
    #
    Σχόλιο από George_, 19-5-11  
    Σε ευχαριστώ πολύ για την συνταγή mirtoula.Την έκανα πριν δύο μέρες και ήταν εξαιρετική.!.!.!Συγχαρητήρια.!.!.!.!
    #
    Σχόλιο από εφι, 14-8-11  
    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΤΟ ΑΦΗΣΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑΔΕΣΕΙ Η ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΛΕΠΤΑ.ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΒΑΣΜΑΤΙ.ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ
    #
    Σχόλιο από missartemiss, 6-10-11  
    Th dokimasa kai pragmatika den perimena pote mia toso aplh syntagh na exei ena tetoio ekplhktiko apotelesma! An kai den to epshsa sto fourno, alla sthn katsarola se xamhlh fotia... ONEIRO!!!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 6-10-11  
    Κρεμα γαλακτος μεγαλη η μικρη?
    #
    Σχόλιο από lilospy, 7-3-12  
    Υπέροχοοοο! :)
    #
    Σχόλιο από ZIKA, 30-1-14  
    #
    Σχόλιο από somi085, 7-3-14  

    15 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από moiraida, 7-1-08  
    λατρεμενη γευση οπως και να το κανουμε
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 5-10-08  
    αν εξαιρέσουμε το κρεμμύδι, ονειρεμένη γεύση!!!
    #
    Σχόλιο από elení_xania, 24-6-09  
    φανταστικο το εχω κανει πολλες φορες και σε τραπεζια με φιλους!!!
    #
    Σχόλιο από marakakaki, 20-11-09  
    Αγαπημένο φαγητό αλλά ποτέ με μανιτάρια κονσέρβας. Πιστεύω ότι τα φρεσκα μανιτάρια είναι πολύ καλύτερα και δίνουν ποιο ωραία γεύση!!!!
    #
    Σχόλιο από m-k, 21-12-09  
    #
    Σχόλιο από Hari, 16-4-10  
    Molis parei brash prosthesa kai ligo mauro piperi oxi alesmeno.... kai xwris kremudi einai oneiro!!!
    #
    Σχόλιο από elena maro, 16-4-10  
    τα μανιταρια που εβαλα ηταν φρεσκα.εχει διαφορα πιστευω.παντως υπεροχη συνταγη
    #
    Σχόλιο από cookstella, 15-6-10  
    Γρήγορη και νόστιμη συνταγή.
    Το απολαύσαμε....
    #
    Σχόλιο από Greenleaf, 26-7-10  
    Πολύ καλή συνταγή mirtoula ! Την επόμενη φορά θα το συνεχισω στην κατσαρόλα, πιστεύω θα γίνει εξίσου καλό. Επειδή είχα λίγο περισσότερο κρέας και μια κρέμα γάλακτος στο φούρνο χρειάστηκε να ρίξω λίγο λάδι και νερό γιατί θα στέγνωνε τελείως.
    #
    Σχόλιο από George_, 19-5-11  
    Σε ευχαριστώ πολύ για την συνταγή mirtoula.Την έκανα πριν δύο μέρες και ήταν εξαιρετική.!.!.!Συγχαρητήρια.!.!.!.!
    #
    Σχόλιο από εφι, 14-8-11  
    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΤΟ ΑΦΗΣΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑΔΕΣΕΙ Η ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΛΕΠΤΑ.ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΒΑΣΜΑΤΙ.ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ
    #
    Σχόλιο από missartemiss, 6-10-11  
    Th dokimasa kai pragmatika den perimena pote mia toso aplh syntagh na exei ena tetoio ekplhktiko apotelesma! An kai den to epshsa sto fourno, alla sthn katsarola se xamhlh fotia... ONEIRO!!!
    #
    Σχόλιο από lilospy, 7-3-12  
    Υπέροχοοοο! :)
    #
    Σχόλιο από ZIKA, 30-1-14  
    #
    Σχόλιο από somi085, 7-3-14  

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από pan1975, 6-6-10  
    Εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή! Έβαλα μανιτάρια φρέσκα τα οποία έκοψα σε χοντρές φέτες. Έχω όμως την εξής απορία: γιατί θα πρέπει να το βάλουμε στο φούρνο; Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε το μαγείρεμα στηνμ κατσαρόλα;
    #
    Σχόλιο από Nectaria, 20-7-10  
    Πάρα πολύ ωραίο φαγητό, όντως, τιμήθηκε από την οικογένεια την Κυριακή! Παρ'όλο που το έκανα όπως το δίνει η συνταγή, (με φρέσκα μανιτάρια όμως) έχω την ίδια απορία με την/τον pan1975. Αν μπορείς, απάντησε please!!
    #
    Σχόλιο από mirtoula, 20-7-10  
    Ναι λογικα θα μπορει να συνεχισει το μαγείρεμα στην κατσαρόλα, δεν το εχω δοκιμασει η αληθεια ειίναι κ έχω κ καιρό να κάνω το φαγητο αυτό. Την επόμενη φορα που θα το κάνω θα το δοκιμάσω έτσι!!!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 6-10-11  
    Κρεμα γαλακτος μεγαλη η μικρη?

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από orfa, 20-2-10  
    Δοκιμάστε εκει που τσιγαρίζετε το κρεμμύδι να προσθέσετε αρκετό μπέικον κομμένο σε λωρίδες! Υπέροχη συνταγή mirtoula!

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του χοιρινού
    Αν νομίζετε πως το ψαρονέφρι είναι το νεφρό του ψ...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της yiafo
    ΧΟΙΡΙΝΟ
    Ένα βιβλίο 155 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της marcynada
    ΚΡΕΑΤΑ
    Ένα βιβλίο 81 αγαπημένων συνταγών, του/της chairepeti
    Κρεατικά
    Ένα βιβλίο 71 αγαπημένων συνταγών, του/της Nostimoula