Ψαρονέφρι με ροδάκινο, ροκφόρ και φασκόμηλο

8 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4
  1. 1200 γρ ψαρονέφρι
  2. 12-14 μισόκαρπα κομπόστα ροδάκινο
  3. 250 γρ ροκφόρ
  4. 1 κλωνάρι φασκόμηλο
  5. 2 σκελίδες σκόρδου
  6. ζωμό από την κομπόστα
  7. 2 πιπερίτσες τσίλι
  8. λίγο ελαιόλαδο
  9. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφαιρούμε τις ίνες από το ψαρονέφρι και το κόβουμε σε ίσα μέρη. Πιέζουμε τα κομμάτια με το χέρι και την παλάμη μας, σε μενταγιόν και τα βάζουμε στο ψυγείο.

  2. 2

    Παίρνουμε τα ροδάκινα και αφαιρούμε περίπου 1 εκ. από το στρογγυλό τους μέρος.

  3. 3

    Κρατάμε τις ροδέλες και κόβουμε τα κομμάτια που αφαιρέσαμε σε μικρούς κύβους.

  4. 4

    Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου.

  5. 5

    ΨΙλοκόβουμε και τις πιπερίτσες

  6. 6

    Φτιάχνουμε τη σάλτσαβάζουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο ροδάκινο.

  7. 7

    Προσθέτουμε τις πιπερίτσες. Όταν πάρουν χρώμα προσθέτουμε και το σκόρδο. σωτάρουμε για ένα λεπτό ακόμα και σβήνουμε με το ζωμό από την κομπόστα. Προσθέτουμε και το φασκόμηλο, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.

  8. 8

    Συνεχίζουμε με το κρέαςψήνουμε τα μενταγιόν στο γκριλ, για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τα μεταφέρουμε σε ταψάκι και αλατοπιπερώνουμε.

  9. 9

    Καλύπτουμε με τα ροδάκινα και πασπαλίζουμε με το ροκφόρ

  10. 10

    Τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το ροκφόρ, για 15 λεπτά περίπου

  11. 11

    Περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Το πνεύμα της
στις