κύρια φωτογραφία συνταγής Ψαρόσουπα με κεφάλι σολομού
αννα β
αννα β @annadespina
,ελλαδα

Αν προσέξετε θα δείτε ότι όπου πουλάνε φρέσκο σολομό πουλάνε και τα κεφάλια σε πολύ μικρότερη τιμή. Αυτά δίνουν καταπληκτική ψαρόσουπα. Το κεφάλι βράζεται με νερό καρότα σέλινο, πατάτες. Καθαρίζεται το ψαχνό του και με ένα μίξερ χειρός πολτοποιείται σε σούπα που σερβιρεται μέ ή χωρίς αυγολέμονο συνοδευτική ή αυτοτελής.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι για 4 συνοδευτικές μερίδες. Αν προσθέσει κανείς καρότα και πατάτες γίνονται και περισσότερες γιατί ο ζωμός είναι δυνατός. Είναι πολύ οικονομική συνταγή για τους καιρούς που περνούμε. 1 κιλό κεφάλι σολομού μου κόστισε 2 ευρώ και έβγαλα και μία φέτα 200 γραμάρια προτού το βάλω στην φωτιά. (είναι με αρκετά κόκαλα γιαυτό την αφήνουν). Ο σολομός είναι καλή πηγή Ω3 και αξίζει τον κόπο να τον βάζουμε στο μενού. Η συνταγή κάνει για όλα τα κεφάλια από μεγάλα ψάρια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
4 άτομα
  1. 1 κεφάλι σολομού - 1 με 1.5 κιλα
  2. 2 καρότα μέτρια
  3. 1 κρεμμύδι μεγάλο
  4. 1 πατάτα μεγάλη
  5. αλάτι 1 κουτ. γλυκου
  6. 20 κόκκοι πιπέρι,
  7. 4 φλ.νερό
  8. Προαιρετικά για αυγολέμονο
  9. χυμός ενος λεμονιού
  10. 1-2 αυγά κατά το γούστο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και βράζουμε για 3/4 της ώρας.

  2. 2

    Βγάζουμε το κεφάλι από τον ζωμό και καθαρίζουμε το ψαχνό και ρίχνουμε το ψαχνό πίσω στην σούπα.

  3. 3

    Με ένα μιξερ χειρός πολτοποιούμε όλα τα υλικά στη σουπα.

  4. 4

    Σερβίρετε όπως έχει με λίγο ζωμό λεμονιού επιλογή στο τραπέζι.

  5. 5

    Εναλλακτικά κάνουμε αυγολέμονο με τον κλασσικό τρόποΧτυπάμε το αυγό με λίγο νερό και προσθέτουμε την καυτή σούπα κουταλιά-κουταλιά. Ρίχνουμε το μείγμα στην σούπα ανακατεύοντας συνεχώς.

  6. 6

    Η σούπα μπορεί να συνοδεύσει σολομό σερβιρισμένο σε φέτες αλλά είναι και θρεπτική αυτοτελής.

Σχόλια (3)

marikka
marikka @cook_8487190
Πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη! Καθιερώνεται!

Από

αννα β
αννα β @annadespina
στις
,ελλαδα