κύρια φωτογραφία συνταγής Ψαρόσουπα πεντανόστιμη
lia92
lia92 @cook_8482797

Μια απ'τις πιο υγιεινές και βιταμινούχες σούπες!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

55 Minutes
  1. 1 κιλό φιλέτο πέρκας θαλασσινής
  2. χυμός από 1 λεμόνι
  3. 1 κιλό υπόλοιπα ψαριού (κεφάλια,κόκκαλα,πέτσα)
  4. 1 κρεμμύδι
  5. 100 γραμμ. πατάτες κομμένες
  6. 500 γραμμ. ντομάτες τριμμένες
  7. 250 γραμμ. πράσα κομμένα
  8. 250 γραμμ. καρότα κομμένα
  9. 200 γραμμ. κόκκινη πιπεριά
  10. 1 ματσάκι μαϊντανό
  11. 1 φύλλο δάφνης
  12. 100 ml άσπρο κρασί
  13. 100 ml νερό
  14. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε το ψάρι το αλατίζουμε του ρίχνουμε λίγο λεμόνι και το αφήνουμε σε κρύο μέρος.

  2. 2

    Ξεπλένουμε τα υπόλοιπα ψαριού και βρεγμένα όπως είναι τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τα λαχανικά τον μαϊντανό την δάφνη και το αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε στην πιο χαμηλή φωτιά για μία ώρα.

  3. 3

    Βγάζουμε τα υπόλοιπα του ψαριού και περνάμε τον ζωμό μας από σίτα. Βάζουμε τον σουρωμένο ζωμό μαζί με τα λαχανικά και το κρασί σε κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει άλλη μία βράση.

  4. 4

    Τοποθετούμε τα φιλέτα στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για δέκα λεπτά. Η σούπα μας είναι ετοιμη!

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

ATHENS_SM
ATHENS_SM @cook_8467231
Συγνώμη, να ρωτήσω κάτι? Τι νόημα έχει να περάσουμε το ζωμό από σίτα αφού μετά τον βάζουμε μαζί με τα λαχανικά σε κατσαρόλα. Τα λαχανικά δεν θα έχουν πάνω τους υπολοίματα του ψαριού, κοκκαλάκια κλπ αφού είχαν προηγουμένως βράσει μαζί?

Από

lia92
lia92 @cook_8482797
στις