Ψαρόσουπα

Bαθμολογία: 4.806
       
 
67 ψήφοι
Sitronella, 14.12.07

Περιγραφή

Μια ψαρόσουπα με λαχανικά και ρύζι. Φυσικά μπορείτε να κάνετε ό,τι παραλλαγή θέλετε.

Ψαρόσουπα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 700 γρ. περίπου ψάρι για βράσιμο (κοκκινόψαρο, μπακαλιάρος κλπ)
  • 3 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 1 κρεμμύδι
  • ρύζι σουπέ
  • αλάτι

Αυγολέμονο:


  • 2 αυγά
  • 1 1/2 λεμόνι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σούπες
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Δυσκολία: Με φωτο
Περιέχει: Αβγά , Ρύζι
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (4 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 75' (4 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας.
Βήμα 2
2) Τα βάζουμε στο αλατισμένο νερό να βράσουν.
Βήμα 3
3) Μολις μαλακώσουν τα βγάζουμε από το νερό και βάζουμε το ψάρι μας. Μπορούμε το ψάρι να το βάλουμε σε ένα τούλι μέσα για να μην πάνε στη σούπα μας λέπια, κόκκαλα κλπ. Αλλά και αν δεν έχουμε τούλι απλώς μόλις βγάλουμε τα ψάρια μας θα τη σουρώσουμε για να είμαστε σίγουροι. Αφήνουμε το ψάρι να βράσει για 15 λεπτά περίπου (θέλει λίγο).
Βήμα 4
4) Βγάζουμε και το ψάρι (αν δεν το είχαμε σε τούλι, τη σουρώνουμε κιόλας) και βάζουμε το ρύζι να βράσει.
Βήμα 5
5) Όταν γίνει και το ρύζι, αυγοκόβουμε τη σούπα. Δηλαδή χτυπάμε καλά τα αυγά μας σε ένα μεγαλούτσικο μπολ, προσθέτουμε το λεμόνι και προσθέτουμε σιγά σιγά τη σούπα, ώστε το μείγμα να πάρει τη σωστή θερμοκρασία, χωρίς να ψηθούν τα αυγά μας και κάνουν κομματάκια. Όταν έχει γίνει αρκετά ζεστό, αρχίζουμε να το προσθέτουμε στη σούπα μας ανακετεύοντας συνεχώς.
Βήμα 6
6) Βάζουμε σε βαθιά πιάτα τη σούπα, με λίγα λαχανικά και λίγο καθαρισμένο ψάρι μεσα (ή αφήνουμε τους άλλους να προσθέσουν ό,τι θέλουν).

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να κάνουμε τις εξής παραλλαγές:


  • Όταν βράσουν τα λαχανικά και το ψάρι, βάζουμε ένα μέρος από αυτά (προσοχή να είναι καλά καθαρισμένο το ψάρι) μέσα σε ένα μουλτι και τα χτυπάμε (μαζί με λιγο νερό από τη σούπα) να γίνουν χυλός. Αυτό τον χυλό τον προσθέτουμε στη σούπα. Έτσι γίνεται κάπως πιο πηχτή, πιο νόστιμη κατά τη γνώμη μου και τα παιδιά ακόμα και αν δε θέλουν να φάνε ψάρι ή λαχανικά, είναι μέσα στη σούπα τους.
  • Μπορούμε να μη βάλουμε καθόλου ρύζι (πολλοί τρώνε την ψαρόσουπα χωρίς ρύζι. Στο σπίτι μας όμως σούπα χωρίς ρύζι δεν υπάρχει χαχα) και να μην την αυγοκόψουμε. Σε αυτή την περίπτωση βάζουμε απλώς το χυμό του λεμονιού.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε στα λαχανικά, ό,τι λαχανικό θέλουμε.
  • Διάβασα πως μια φλούδα λεμονιού μέσα στο ζωμό την ώρα που βράζει το ψάρι, αποτρέπει τη μυρωδιά του να απλωθεί στην κουζίνα. Το δοκίμασα και δουλεύει!

Ευχαριστούμε την pinalaki για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    89 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mama, 14-12-07  
    Πολύ καλή η συνταγή άν και της λύπει η σοκολάτα!!:) Πάρόλα αυτά εμάς μας αρέσει ΜΕ ρύζι χωρίς αυγολέμονο!!!
    και το κόλπο με το λεμόνι είναι σούπερ!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 14-12-07  
    χαχαχα σωστό, σωστό, λίγη σοκολατίτσα της λείπει! Τι σοκολατολάτρεις είμαστε!!!
    Έχεις δίκιο, η παραλλαγή ρύζι χωρίς αυγολέμονο μου ξέφυγε!
    #
    Σχόλιο από τσιγαρο, 15-12-07  
    sitro 2 πιατα τετοια σουπα την χτυπαγα τωρα!!!!!! εγω βαζω 2 κουταλιες ρυζι, μπολικα κρεμμυδια καροτα κ σελινο αλλα μονο 1 πατατα κ βεβαια ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟΟΟΟ- το σαββατο- σημερα δλδ- θα γινει μαχη :-)))
    #
    Σχόλιο από Νίνα, 15-12-07  
    Έτσι κάνουν την ψαρόσουπα στην Λάρισα.
    Για τον λόγο αυτό προσθεσα όπως κάνουμε την ψαρόσουπα στην Β. Ελλάδα.
    Υπάρχουν διαφορές στην μαγειρική απο τόπο σε τόπο και αυτό με αρέσει πολύ.
    #
    Σχόλιο από marsluna, 30-11-08  
    ετσι την κανει και η μαμα μου!η ιδια κ στην κρητη!αυτο με τη φλουδα ειναι τελειο!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 9-12-08  
    Έτσι ακριβώς την φτιάχνω και εγώ χωρίς αυγολέμονο όμως, με ριζάκι και μπόλικο λεμονάκι. Επίσης και εγώ πολτοποιώ στο blender το σέλινο,το κρεμμύδι,πατατούλα και κανένα καροτάκι και τα προσθέτω στη σουπίτσα έτσι οι μπόμπιρες μας τρώνε και τα ωφέλημα λαχανικά. Πολύ νόστημη συνταγή!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΣΤΕΛΙΤΣΑ, 11-12-08  
    ήταν πολύ νόστιμη η σουπίτσα αλλά θα έλεγα καλήτερα να μη βάζαμε αυγολέμονο παρά μόνο λεμονάκι!!!κι αυτό με τη φέτα λεμόνι πολύ καλή ιδέα!!
    #
    Σχόλιο από ΧΙΩΤΙΚΗΜΑΣΤΙ, 15-1-09  
    Μιά χαρά ήταν..Δέν άφησα βέβαια την γυναίκα μου να την μαγειρέψει την έκανα ο ίδιος(Μιχάλης)και ακόμα και τα παιδιά έγλυφαν τα δάχτυλλα..Αριστα !!!
    #
    Σχόλιο από zetoula, 15-1-09  
    Μπράβο, μπράβο, μπράβο!!!
    Έτσι ακριβώς την κάνει και η μαμά μου, και σήμερα προσπάθησα να την φτιάξω κι εγώ για πρώτη φορά και τρελάθηκα! ΥΠΈΡΟΧΗ! Έβαλα και τα μισά λαχανικά στο μούλτι όπως προτείνεις και εντυπωσιάστηκα! Άσε για το κόλπο με το λεμόνι.... Γενικά, μακάρι να μπορούσα να βάλω πάνω από 5 πιρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 16-1-09  
    Σας ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Είναι πράγματι πολύ νόστιμη και αρκετά εύκολη σουπίτσα. Το κολπάκι με το μούλτι μπορείτε να το κανετε και με άλλες σουπίτσες.
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 16-1-09  
    ΄Ετσι ακριβώς την φτιάχνω κι εγώ. Με την μόνη διαφορά, ότι στο αυγολέμονο βάζω 1 αυγό, λόγω χοληστερίνης και στίβω 2-3 λεμόνια,για να είναι λίγο ξυνούτσικη. Τέλεια.
    #
    Σχόλιο από mom2twins, 12-9-09  
    Τι να πω για αυτή τη σουπίτσα; Πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή, τα κόλπα χρησιμότατα (η λεμονόφλουδα στο ζωμό, το ψάρι μέσα σε τούλι, το άλεσμα κάποιας ποσότητας που την κάνει πραγματικά πιο νόστιμη), η γεύση μοναδική. Την έφτιαξα για τα μωρά μου που έφαγαν πρώτη φορά ψαράκι και τους άρεσε πάρα πολύ!!! Την έφτιαξα χωρίς ρύζι και αβγολέμονο αλλά την επόμενη φορά θα τα προσθέσω και τα δύο! Μπράβο, την απολαύσαμε πραγματικά!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 12-9-09  
    Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε η ψαροσουπίτσα μας. Γίνεται πολύ νόστιμη και αυγολέμονο να τη δοκιμάσετε!
    #
    Σχόλιο από ritsa_mp, 23-9-09  
    Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή... Πραγματικά πολύ εύκολη... στο τέλος όμως έβαλα λίγο λαδάκι στη σουπίτσα... έτσι για νοστιμιά βρε αδερφέ!!!
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 2-10-09  
    Μπορεί να ακουστει τελειως χαζο...αλλα αυγο και ψαρι πανε μαζι? αυγολεμονο σουπα κανουμε μονο το κρεας εμεις...ειναι ασφαλες? συγγνωμη αλλα ρωτω να μαθαινω κιολας, διοτι τρελαινομαστε για το αυγολεμονο!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 2-10-09  
    Μη ζητάς συγγνώμη MARILIA. Κι εμάς μας αρέσει το αυγολέμονο πολύ και την φτιάχνουμε πάντα έτσι. Όπως βλέπεις ακόμα ζούμε ;) Χωρίς πλάκα τώρα, πρόβλημα υπάρχει μόνο αν είσαι αλλεργικός και συνήθως δεν δίνουν τέτοιους συνδιασμούς σε μικρά παιδιά που είναι πιο εύκολο να παρουσιάσουν μια τέτοια αλλεργία. Σκέψου άλλωστε τη μαγιονέζα που έχει αυγό και τη σερβίρουμε κλασικά με ψαράκι.
    #
    Σχόλιο από golfo, 2-10-09  
    sitronela μιας και ζω σε ψαροτοπο την εχω κανει ετσι πολλες φορες ειναι ενα απλο και χρησιμα θρεπτικο φαγητο,που ο καθενας μπορει να το εμπλουτισει με οτι θελει.
    εγω του βαζω λιγο κολοκυθακι μικροκομενο και φουντιτσες κουνουπιδιου.
    οσο για το αυγολεμονο επειδη ειμαι αλεργικη στον συνδιασμο αυτο,για να χυλωσει αν θελω μπορω να λιωσω μια πατατουλα βραστη και να τι ριξω στο τελος μεσα στη σουπα.
    ευχαριστουμε
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 6-10-09  
    Ευχαριστω κοριτσια....Τελικα δεν το εκανα με αυγολεμονο,αλλα και παλι θεικο το αποτελεσμα...την επομενη ομως θα το τολμησω...
    #
    Σχόλιο από xaroula, 24-10-09  
    πεντανοστιμο φαγακι!!!
    #
    Σχόλιο από pxaven, 18-11-09  
    Έκανα σήμερα για πρώτη φορά από τότε που άρχισα να ασχολούμαιμε την μαγειρική τη συνταγή σας και μου βγήκε μούρλια.Έβαλα και 2 κολοκυθάκια ,μόνο με λεμόνι,τα ανακάτεψα μετά όλα μαζί εκτός από το ψάρι και έγινε η σούπα πολύ νόστιμη.Συγχαρητήρια και ευχαριστώ.pxaven
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    75 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mama, 14-12-07  
    Πολύ καλή η συνταγή άν και της λύπει η σοκολάτα!!:) Πάρόλα αυτά εμάς μας αρέσει ΜΕ ρύζι χωρίς αυγολέμονο!!!
    και το κόλπο με το λεμόνι είναι σούπερ!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 14-12-07  
    χαχαχα σωστό, σωστό, λίγη σοκολατίτσα της λείπει! Τι σοκολατολάτρεις είμαστε!!!
    Έχεις δίκιο, η παραλλαγή ρύζι χωρίς αυγολέμονο μου ξέφυγε!
    #
    Σχόλιο από τσιγαρο, 15-12-07  
    sitro 2 πιατα τετοια σουπα την χτυπαγα τωρα!!!!!! εγω βαζω 2 κουταλιες ρυζι, μπολικα κρεμμυδια καροτα κ σελινο αλλα μονο 1 πατατα κ βεβαια ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟΟΟΟ- το σαββατο- σημερα δλδ- θα γινει μαχη :-)))
    #
    Σχόλιο από Νίνα, 15-12-07  
    Έτσι κάνουν την ψαρόσουπα στην Λάρισα.
    Για τον λόγο αυτό προσθεσα όπως κάνουμε την ψαρόσουπα στην Β. Ελλάδα.
    Υπάρχουν διαφορές στην μαγειρική απο τόπο σε τόπο και αυτό με αρέσει πολύ.
    #
    Σχόλιο από marsluna, 30-11-08  
    ετσι την κανει και η μαμα μου!η ιδια κ στην κρητη!αυτο με τη φλουδα ειναι τελειο!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 9-12-08  
    Έτσι ακριβώς την φτιάχνω και εγώ χωρίς αυγολέμονο όμως, με ριζάκι και μπόλικο λεμονάκι. Επίσης και εγώ πολτοποιώ στο blender το σέλινο,το κρεμμύδι,πατατούλα και κανένα καροτάκι και τα προσθέτω στη σουπίτσα έτσι οι μπόμπιρες μας τρώνε και τα ωφέλημα λαχανικά. Πολύ νόστημη συνταγή!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΣΤΕΛΙΤΣΑ, 11-12-08  
    ήταν πολύ νόστιμη η σουπίτσα αλλά θα έλεγα καλήτερα να μη βάζαμε αυγολέμονο παρά μόνο λεμονάκι!!!κι αυτό με τη φέτα λεμόνι πολύ καλή ιδέα!!
    #
    Σχόλιο από ΧΙΩΤΙΚΗΜΑΣΤΙ, 15-1-09  
    Μιά χαρά ήταν..Δέν άφησα βέβαια την γυναίκα μου να την μαγειρέψει την έκανα ο ίδιος(Μιχάλης)και ακόμα και τα παιδιά έγλυφαν τα δάχτυλλα..Αριστα !!!
    #
    Σχόλιο από zetoula, 15-1-09  
    Μπράβο, μπράβο, μπράβο!!!
    Έτσι ακριβώς την κάνει και η μαμά μου, και σήμερα προσπάθησα να την φτιάξω κι εγώ για πρώτη φορά και τρελάθηκα! ΥΠΈΡΟΧΗ! Έβαλα και τα μισά λαχανικά στο μούλτι όπως προτείνεις και εντυπωσιάστηκα! Άσε για το κόλπο με το λεμόνι.... Γενικά, μακάρι να μπορούσα να βάλω πάνω από 5 πιρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 16-1-09  
    Σας ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Είναι πράγματι πολύ νόστιμη και αρκετά εύκολη σουπίτσα. Το κολπάκι με το μούλτι μπορείτε να το κανετε και με άλλες σουπίτσες.
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 16-1-09  
    ΄Ετσι ακριβώς την φτιάχνω κι εγώ. Με την μόνη διαφορά, ότι στο αυγολέμονο βάζω 1 αυγό, λόγω χοληστερίνης και στίβω 2-3 λεμόνια,για να είναι λίγο ξυνούτσικη. Τέλεια.
    #
    Σχόλιο από mom2twins, 12-9-09  
    Τι να πω για αυτή τη σουπίτσα; Πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή, τα κόλπα χρησιμότατα (η λεμονόφλουδα στο ζωμό, το ψάρι μέσα σε τούλι, το άλεσμα κάποιας ποσότητας που την κάνει πραγματικά πιο νόστιμη), η γεύση μοναδική. Την έφτιαξα για τα μωρά μου που έφαγαν πρώτη φορά ψαράκι και τους άρεσε πάρα πολύ!!! Την έφτιαξα χωρίς ρύζι και αβγολέμονο αλλά την επόμενη φορά θα τα προσθέσω και τα δύο! Μπράβο, την απολαύσαμε πραγματικά!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 12-9-09  
    Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε η ψαροσουπίτσα μας. Γίνεται πολύ νόστιμη και αυγολέμονο να τη δοκιμάσετε!
    #
    Σχόλιο από ritsa_mp, 23-9-09  
    Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή... Πραγματικά πολύ εύκολη... στο τέλος όμως έβαλα λίγο λαδάκι στη σουπίτσα... έτσι για νοστιμιά βρε αδερφέ!!!
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 2-10-09  
    Μπορεί να ακουστει τελειως χαζο...αλλα αυγο και ψαρι πανε μαζι? αυγολεμονο σουπα κανουμε μονο το κρεας εμεις...ειναι ασφαλες? συγγνωμη αλλα ρωτω να μαθαινω κιολας, διοτι τρελαινομαστε για το αυγολεμονο!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 2-10-09  
    Μη ζητάς συγγνώμη MARILIA. Κι εμάς μας αρέσει το αυγολέμονο πολύ και την φτιάχνουμε πάντα έτσι. Όπως βλέπεις ακόμα ζούμε ;) Χωρίς πλάκα τώρα, πρόβλημα υπάρχει μόνο αν είσαι αλλεργικός και συνήθως δεν δίνουν τέτοιους συνδιασμούς σε μικρά παιδιά που είναι πιο εύκολο να παρουσιάσουν μια τέτοια αλλεργία. Σκέψου άλλωστε τη μαγιονέζα που έχει αυγό και τη σερβίρουμε κλασικά με ψαράκι.
    #
    Σχόλιο από golfo, 2-10-09  
    sitronela μιας και ζω σε ψαροτοπο την εχω κανει ετσι πολλες φορες ειναι ενα απλο και χρησιμα θρεπτικο φαγητο,που ο καθενας μπορει να το εμπλουτισει με οτι θελει.
    εγω του βαζω λιγο κολοκυθακι μικροκομενο και φουντιτσες κουνουπιδιου.
    οσο για το αυγολεμονο επειδη ειμαι αλεργικη στον συνδιασμο αυτο,για να χυλωσει αν θελω μπορω να λιωσω μια πατατουλα βραστη και να τι ριξω στο τελος μεσα στη σουπα.
    ευχαριστουμε
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 6-10-09  
    Ευχαριστω κοριτσια....Τελικα δεν το εκανα με αυγολεμονο,αλλα και παλι θεικο το αποτελεσμα...την επομενη ομως θα το τολμησω...
    #
    Σχόλιο από xaroula, 24-10-09  
    πεντανοστιμο φαγακι!!!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 18-11-09  
    Πολύ ωραίο φαγητό που, όπως άπειρες άλλες γεύσεις, εκτίμησα μεγαλώνοντας! Το κάνω έτσι με ρύζι (το κόλπο μια κουταλιά ρύζι για κάθε φλυτζάνι ζωμό πιάνει πάντα!!) και λαχανικά (καρότο, κολοκύθι, πατάτα, σέληνο, κρεμμύδι) απλά δεν το αυγοκόβω, φοβάμαι το συνδυασμό αυγού-ψαριού και προσθέτω ντομάτα.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    11 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από georgitsa, 18-10-11  
    Το μαγειρεύω τώρα.. Μία ερώτηση, λάδι δεν βάζουμε καθόλου στο φαγητό;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 18-10-11  
    Εγώ δε βάζω, αλλά αν θέλεις μπορείς να βάλεις λίγο. Νομίζω πάντως πως δε το χρειάζεται.
    #
    Σχόλιο από NektariaKol, 8-2-12  
    λιγο χαζη ερωτηση αλλα αν δε ρωτησεις δε μαθαινεις....τι ρυζι ειναι καλυτερο για σουπες?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 8-2-12  
    Εμείς προτιμάμε το γλασέ για τις σούπες. Αλλά είναι και θέμα προτίμησης!
    #
    Σχόλιο από h_eleni+o_dimitris_peinane, 24-1-13  
    Λοιπόν την έφτιαξα κ την συνταγή αλλά έβαλα στο τούλι με το ψαρι τζίντζερ αντι για λεμονι...και το εβρασα στη χυτρα για 8 λεπτα αφου σφυριξε. Εγινε πολυ ωραιο...ωσπου μου επεσε στο αβγολεμονο παραπανω λεμονι και τελικα βγηκε λιγο ξινουτσικη...μπορω να το σωσω καπως;εχει κανεις καμια ιδεα;;...
    #
    Σχόλιο από lina!!, 3-10-13  
    geia s... 8elw n ftia3w authn tn suntagh... alla einai h prwth m fora... k 8elw n m peis poso nero k poso rizi vazoume.. euxaristw polu!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 4-10-13  
    Θα βάλεις γύρω στα 2 - 2 1/2 λίτρα νερό. Εάν δεις πως στο τέλος είναι πολύ έντονη η γεύση ή είναι πολύ πηχτή, μπορείς πάντα να προσθέσεις λίγο νερό για να την αραιώσεις. Θυμίσου πως μπορείς να αραιώσεις μια σούπα που σου βγήκε με λιγότερο νερό, αλλά αν έχεις βάλει πολύ νερό εξ' αρχής και σου βγει νερουλή δε μπορείς να κάνεις τίποτα...
    Το ρύζι είναι προσωπική υπόθεση. Εξαρτάται από το γούστο του καθενός. ΄Αλλος τη θέλει με ελάχιστο ώστε να πίνει περισσότερο ζουμάκι και άλλος θέλει να είναι σχεδόν... λαπάς. Αν το θέλεις με σχετικά λιγο ρυζάκι, βάλε περίπου μισό φλυτζάνι ρύζι.
    Διάβασε και το άρθρο μας για τις σούπες, πιστεύω θα σου είναι χρήσιμο: http://www.sintagespareas.gr/simboules/genikes-simvoules/364-simboules-gia-nostimes-soupes
    #
    Σχόλιο από nikpiraeus, 15-1-14  
    Καλησπερα σας...1η φορα θα επιχειρησω να φτιαξω ψαροσουπα αλλα δεν ξερω τι ποσοτητα να βαλω στο ρυζι...??
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 16-1-14  
    Καλημέρα :) Αν θέλεις διάβασε τα σχόλια λίγο παραπάνω, να δεις που έχω απαντήσει στην ίδια ακριβώς ερώτηση.
    Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από drroussakis, 21-6-14  
    Νόστιμη βγήκε, αλλά μεγάλος μπελάς. Γιατί πρέπει να αφαιρουμε τα υλικά σε κάθε βήμα ακόμη δεν το κατάλαβα. Δεν μπορούμε λ.χ. να προσθέσουμε το ψάρι ενώ βράζουν τα λαχανικά?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 23-6-14  
    drroussakis μπορείς, αλλά θα έχεις το ρίσκο να πάνε σε όλη τη σούπα σου κόκκαλα ή λέπια και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να τη σουρώσεις. Αν όμως έχεις βγάλει τα λαχανικά, το να τη σουρώσεις είναι φυσικά πιο εύκολο. Τώρα αν έχεις φιλέτο ψάρι ή αν βάλεις το ψάρι σου μέσα σε τούλι δεμένο πολύ καλά, θα μπορούσες να το βάλεις και ταυτόχρονα.
    Εγώ έχω παρουσιάσει τον πιο σίγουρο τρόπο. Από εκεί και πέρα ο καθένας αποφασίζει πώς τον βολεύει :)

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από pxaven, 18-11-09  
    Έκανα σήμερα για πρώτη φορά από τότε που άρχισα να ασχολούμαιμε την μαγειρική τη συνταγή σας και μου βγήκε μούρλια.Έβαλα και 2 κολοκυθάκια ,μόνο με λεμόνι,τα ανακάτεψα μετά όλα μαζί εκτός από το ψάρι και έγινε η σούπα πολύ νόστιμη.Συγχαρητήρια και ευχαριστώ.pxaven
    #
    Σχόλιο από Ευσταθία1, 29-1-10  
    Όπως βλέπετε μου αρέσει το ψάρι...Και η ψαρόσουπα.Εγώ βράζω ίση ποσότητα ψαριού και πατάτες.Δηλαδή άν είναι 1κιλό ψάρι βάζω 1 κιλό πατάτες,2 κρεμμύδια 4-5 καρότα και 3-4 ΝΤΟΜΑΤΕΣ!Και 3-4 κολοκύθάκια.Απο αυτά πολτοποιώ τις ντομάτες,τα κρεμμύδια και τα μισά απο τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτω στη σούπα.Γίνεται πηχτή και υπέροχη.Βάζω και λίγο ελαιόλαδο,Στο ρύζι(προτιμώ καρολίνα)και χωρίς αυγό.Δοκιμάστε την και έτσι.
    #
    Σχόλιο από Despina_K, 17-11-12  
    Απλή και καλή συνταγή. Έτσι όπως πρέπει (και μας αρέσει) να είναι η ψαρόσουπα! Όταν ήταν έτοιμα τα λαχανικά (όπου μεταξύ άλλων είχα βάλει και μία ντομάτα στα τέσσερα) και τα ψαράκια και σούρωσα το ζουμί, στη συνέχεια στο multi έλιωσα τα λαχανικά και λίγο ψάρι και τα ξανάβαλα στο ζουμί για να φτιάξω τη σούπα. Επίσης, στο τέλος δεν την αβγόκοψα, αλλά έριξα το χυμό από δύο λεμόνια, πήρε μία βράση κι έσβησα το μάτι.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Συμβουλές για νόστιμες σούπες
    Οι σούπες γίνονται όταν βράζουμε κάποιο στερεό ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    σούπες
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της desposina
    Ψαράκια
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της Sitronella
    ΕΦΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
    Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Σούπες διάφορες.
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της rihardos
    Δοκιμασμένα και εγγυημένα !
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της Maria-Kiki