Ψευτομουσακάς
Είδος μουσακά χωρίς μελιτζάνες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το κύριο μυστικό είναι φυσικά η κανέλα, η οποία όμως πρέπει να χρησιμοποιηθή με μέτρο γιατί στο φαγητό είναι έντονη η γέυση.Τρώγεται λίγο ζεστό εως και κρύο.Προσοχή να κρατήσει λίγα υγρά.
Υλικά
-
1 κιλό πατάτες
-
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
-
αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα
-
1 κρεμύδι μεγάλο
-
καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
-
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο για το κιμά
-
1 μικρή σάλτσα πουμαρό ή 2-3 τομάτες τριμένες
-
τριμένο κεφαλοτύρι
-
μπεσαμέλ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες 1 εκατοστού και τις τηγανίζουμε στο καλαμποκέλαιο. Τις αλατίζουμε και τις στρώνουμε σε ενα ταψάκι στρόγγυλο.
-
2
Για το κιμαΣωτάρουμε το κρεμύδι με λίγο ελαιόλαδο πρώτα, μετα ρίχνουμε το κιμά και μετά τις τομάτες ή τη σάλτσα, αλάτι, πιπέρι κανέλα και αφού τραβίξουν τα υγρά τον απλώνουμε με μια σπάτουλα πάνω από τις πατάτες.
-
3
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες, την απλώνουμε πάνω στο κιμά και τέλος ρίχνουμε το τριμένο κεφαλοτύρι.
-
4
Ψήνουμε στούς 180 για 45-1 ωρα μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.
Σχόλια (2)