κύρια φωτογραφία συνταγής Ψευτομουσακάς
ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ @cook_8458531

Είδος μουσακά χωρίς μελιτζάνες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κύριο μυστικό είναι φυσικά η κανέλα, η οποία όμως πρέπει να χρησιμοποιηθή με μέτρο γιατί στο φαγητό είναι έντονη η γέυση.Τρώγεται λίγο ζεστό εως και κρύο.Προσοχή να κρατήσει λίγα υγρά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

εως και 8 μερίδες
  1. 1 κιλό πατάτες
  2. 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  3. αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα
  4. 1 κρεμύδι μεγάλο
  5. καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
  6. 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο για το κιμά
  7. 1 μικρή σάλτσα πουμαρό ή 2-3 τομάτες τριμένες 
  8. τριμένο κεφαλοτύρι
  9. μπεσαμέλ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες 1 εκατοστού και τις τηγανίζουμε στο καλαμποκέλαιο. Τις αλατίζουμε και τις στρώνουμε σε ενα ταψάκι στρόγγυλο.

  2. 2

    Για το κιμαΣωτάρουμε το κρεμύδι με λίγο ελαιόλαδο πρώτα, μετα ρίχνουμε το κιμά και μετά τις τομάτες ή  τη σάλτσα, αλάτι, πιπέρι κανέλα και αφού τραβίξουν τα υγρά τον απλώνουμε με μια σπάτουλα πάνω από τις πατάτες.

  3. 3

    Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες, την απλώνουμε πάνω στο κιμά και τέλος ρίχνουμε το τριμένο κεφαλοτύρι.

  4. 4

    Ψήνουμε στούς 180 για 45-1 ωρα μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

karavour
karavour @Irini311979
Είτε με μελιτζάνες, είτε χωρίς ο μουσακάς είναι πάντα ωραίος! Παρέλειψα την κανέλα γιατί δεν είναι καθόλου του γούστου μου στα φαγητά. Νόστιμο κι ελαφρύ (ελαφρύ επειδή δεν έχει μελιτζάνα, μην παρεξηγηθώ!)

Από

ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ
στις