Ψητά λαχανικά με χαλούμι
Ψητά λαχανικά στο γκριλ, με χαλούμι στο τέλος, ιδανικό συνοδευτικό για ψητά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δε θέλω να βάλω τη σάλτσα, ραντίζω μόνο με μπαλσάμικο και λίγο βασιλικό. Αν θέλω να κάνω μεγάλη ποσότητα, μπορώ να ψήσω τα λαχανικά απ' την προηγούμενη και την άλλη μέρα να τα ζεστάνω λίγο και να βάλω τη σάλτσα ή το ξύδι.
Υλικά
-
μεγάλες Μελιτζάνες
-
Πιπεριές πολύχρωμες
-
Ντοματίνια ή ντομάτες
-
Ρίγανη
-
Χαλούμι ή μοντσαρέλα
-
1 κ.σ. ταχίνι
-
2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
-
Λάδι
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χρησιμοποιούμε όσα λαχανικά χρειαζόμαστε, ανάλογα με τον κόσμο που θα φάει.
-
2
Κόβω όλα τα λαχανικά σε χοντρές φέτες (1εκ.), εκτός απο τα μανιτάρια που μπαίνουν ολόκληρα.
-
3
Ρίχνω σε μια φλυτζάνα λάδι με αλάτι-πιπέρι-ρίγανη.
-
4
Μ' ένα πινέλο, αλείφω μια-μια τις φέτες των λαχανικών και τις βάζω στη σχάρα που θα ψηθούν (στο φούρνο ή στο μπάρμπεκιου). Τις ψήνω κι απ' τις δυο πλευρές, μέχρι να δω ότι μαλακώνουν κι αρχίζουν "ν' αρπάζουν" λιγάκι.
-
5
Όταν ψηθούν, τις βάζω σε πιατέλα κι από πάνω κόβω τα ντοματίνια στη μέση (μπορώ και να μη βάλω ντοματίνια) και το χαλούμι ή τη μοντσαρέλα σε λεπτά μπαστουνάκια.
-
6
Ραντίζω με μια σαλτσούλα που φτιάχνω ανακατεύοντας το ταχίνι, το μπαλσάμικο, λίγο λάδι και λίγο χυμό πορτοκάλι, αλάτι και πιπέρι.
Σχόλια (6)