Ψητά μπιφτέκια λαχανικών

Bαθμολογία: 4
       
 
10 ψήφοι
ΦΒούλα, 21.02.09

Περιγραφή

Νόστιμα μπιφτέκια λαχανικών, διαφορετικά απο τ'άλλα, που πλάθονται εύκολα και είναι λάιτ.
Ψητά μπιφτέκια λαχανικών

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 μελιτζάνες μεσαίου μεγέθους
  • 1 ντομάτα μεσαίου μεγέθους οχι πολύ ώριμη
  • 5 μανιτάρια φρέσκα
  • 3 ή 4 μεγάλες φέτες ψωμί, βρεγμένες και στραγγισμένες
  • 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κούπα τυρί παρμεζάνα
  • 6 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/3 απο ματσάκι μαιντανό
  • 1 1/2 κ. γλυκού αλάτι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Λαχανικά
Μέθοδος: Φούρνου
Φτιάχνει: περίπου 21 μεσαίου μεγέθους μπιφτέκια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ψιλοκόβουμε στο μούλτι τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε ενα σουρωτήρι να φύγει η περίσσια υγρών.
  2. Ψιλοκόβουμε στο μούλτι τα μανιτάρια και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Πολτοποιούμε τη ντομάτα η οποία δεν πρέπει να είναι πολύ ώριμη για να μην έχει πολλά υγρά.
  4. Ενώνουμε τα τρία υλικά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο,το τυρί το σκόρδο πολτοποιημένο, το αλάτι και τον ψιλοκομμένο μαιντανό.
  5. Βρέχουμε με νερό και στραγγίζουμε καλά τρείς φέτες ψωμί (απο ψωμί ενός κιλού). Τις προσθέτουμε στα λαχανικά.
  6. Προσθέτουμε λίγο λίγο και το αλεύρι μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα και να πλάθεται εύκολα. Προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι αν χρειαστεί.
  7. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στο φούρνο αφού έχουμε λαδώσει λίγο το ταψί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα λαχανικά πρέπει να είναι ψιλοκομμένα, σαν τον κιμά απο κρέας και όχι πουρές, γιατί δε θα πλάθονται εύκολα.

Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό προσθέστε κι άλλο ψωμί και όχι αλεύρι.

Αν θέλετε μπορείτε να τα περιχύσετε με λίγο ελαιόλαδο όταν τα ψήνετε για πιο πλούσια γεύση.

Αν σας αρέσει το τυρί και δεν κάνετε δίαιτα μπορείτε να προσθέσετε κι άλλο.

Αν νηστεύετε μπορείτε να το παραλείψετε.

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής γι' αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη, κάντε τα εξής:

  • χρησιμοποιήστε αλεύρι και ψωμί χωρίς γλουτένη,
  • ελέγξτε την παρμεζάνα και το μπέικιν αν προσθέσετε εσείς.

Σχετικές συνταγές

    23 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από flora, 28-2-09  
    Πω,πω δείχνουν υπέροχα, θα τα φτιάξω σίγουρα και θα επανέλθω για "πιρουνάκια".
    Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από ΦΒούλα, 28-2-09  
    Να σαι καλα flora!Νομίζω είναι τα καλύτερα μπιφτέκια λαχανικών. Περιμένω να μου πεις αν γίναν ωραία.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 8-3-09  
    αν βαλω κ 1 κολοκυθακι???
    #
    Σχόλιο από ΦΒούλα, 8-3-09  
    Πεταλουδίτσα δεν το εχω δοκιμάσει με κολοκυθάκι, αλλά δε νομίζω να του πάει. Εσύ όμως μπορείς να το δοκιμάσεις και να μου πεις αν πέτυχε. Να προσέξεις μόνο τα υγρά που θα βγάλει το κολοκυθάκι να τα στραγγίσεις γιατί αλλιώς θα σου γίνει η ζύμη μαλάκη. Γενικώς έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές για μπιφτέκια λαχανικών αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένη, έτσι σκέφτηκα αυτήν και μου έγινε ωραία.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 9-3-09  
    βασικα εκανα κτ διαφορετικο.ετριψα 1καροτο,1κολοκυθι,εβαλα μπαγιατικο ψωμι μουσκεμενο,αλατι,πιπερι,κρεμμυδι,δυοσμο..τα εψησα αλλα στο ψησιμο απλωσαν στο ταψακι δεν εμειναν μπαλιτσες-κεφτεδες.αλλα ειχαν ωραια γευση.μηπως ηθελε κ αλευρι?
    #
    Σχόλιο από ΦΒούλα, 9-3-09  
    Είναι κάτι αρκετά διαφορετικό αυτό. Σίγουρα θα ήθελε και λίγο αλεύρι Όταν τα έπλαθες η ζύμη ήταν εντάξυ και απλώθηκε όταν ψήθηκαν;. Δεν πειράζει την επόμενη φορά θα τα κάνεις σίγουρα καλύτερα. Μπορείς να δοκιμάσεις με όποια λαχανικά σου αρέσουν, αρκεί να συνδιάζονται μεταξύ τους.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 15-6-09  
    Πέντε πηρουνάκια γιατί με έκανες να φάω μελιτζάνα και να μου αρέσει κιόλας! Τραγανά, νόστιμα, μυρωδάτα. Τα συνόδευσα με σος γιουρτιού και σαλάτα. Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από virginia, 24-6-09  
    Πάρα πολύ πολύ νόστιμα!! Ελαφρύ και υγιεινό γεύμα και διαφορετικό. Επειδή έχω μια τάση να παίζω με τα μπαχαρικά (και να μην αφήνω τίποτα με το απλό αλατοπίπερο του Θεού :p) πρόσθεσα κίτρινο κάρυ και γλυκιά πάπρικα. Συνόδεψα με ρύζι μπασμάτι στον ατμό και μια σως γιαουρτιού. Ξετρελάθηκα με το αποτέλεσμα!! Μου θύμισε κάτι από ινδική κουζίνα και αυτό μου άρεσε πάρα πολύ!!
    Merci!!
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 5-7-09  
    Πάρα πολύ ωραία τα μπιφτεκάκια σου!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 10-6-10  
    Επειδή είχα μόνο μισή μελιτζάνα, πρόσθεσα 2 κολοκυθάκια και μισό καρότι. ΑΝτί για μαϊντανό έβαλα δυόσμο....και πάλι όνειρο έγιναν!
    #
    Σχόλιο από maria86c, 12-6-10  
    #
    Σχόλιο από beba86, 2-7-10  
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 9-10-10  
    Έβαλα 2 κολοκυθάκια και 2 καρότα επιπλέον στη ζύμη καθώς και μια πατάτα για πιο πλούσια γεύση.Αυτή τη στιγμή ψήνονται και φαίνονται υπέροχα.Επανέρχομαι με πηρουνάκια, φωτό και εντυπώσεις.
    #
    Σχόλιο από yiamiyiami, 10-3-11  
    koritsia posi wra kai stous posous vatmous?
    #
    Σχόλιο από Πασχαλιά, 5-10-11  
    Πολύ νόστιμα, τα συνόδεψα με ντιπ γιαουρτιού και αραβική πιτά.Το μόνο πρόβλημα είναι η εμφάνιση, άπλωσαν στο ψήσιμο. Δεν ξέρω τι έκανα λάθος. Ελπίζω την επόμενη φορά να τα πετύχω και σε εμφάνιση.
    #
    Σχόλιο από somi085, 13-2-12  
    #
    Σχόλιο από natassaki_18, 23-3-12  
    γιατί δεν έγιναν σκληρά? είναι νόστιμα αλλά πολύ μαλακά... δεν μπορούσα να τα γυρίσω ούτε να τα πιάσω.... :(
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 24-3-12  
    Τα φτιάχνω πολλές φορές το καλοκαίρι. Έτσι όπως το περιγράφεις, νομίζω ότι θέλαν και άλλο ψήσιμο. Υπάρχει ένα στάδιο στο οποίο έχει μαυρίσει η μελιτζάνα και νομίζεις ότι έχουν γίνει, αλλά ουσιαστικά δεν έχουν ξεροψηθεί απέξω να γίνουν σταθερά. Την έχω πατήσει κι εγώ δηλαδή κάμποσες φορές. Θα έλεγα λοιπόν ότι ήθελαν ακόμα ψήσιμο!
    #
    Σχόλιο από natassaki_18, 24-3-12  
    καλημερα! ευχαριστω για την διευκρινηση! :)
    #
    Σχόλιο από katerinakeh, 27-8-12  
    λοιπον.. αν εξαιρεσουμε το γεγονος οτι τα εκανα "λυσσα" γιατι ειχα στο μυαλο μου οτι θα ειναι ανοστα οποτε εβαλα καμποσο αλατι, η συνταγη ηταν τελεια. βεβαια κ εμενα μου απλωσαν στο ψησιμο αλλα δεν ηταν κ τοσο τραγικο το θεαμα!δεν εβαλα μανιταρια γιατι δεν ειχα, εβαλα 1 κολοκυθακι, 1 καροτο κ ακολουθησα τη συμβουλη της συμφορουμιτισας κ προσθεσα καρυ και γλυκια παπρικα! ΤΕΛΕΙΑ ΒΓΗΚΑΝ!!! Κ ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΨΑ ΜΕ ΜΠΑΣΜΑΤΙ
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    13 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από flora, 28-2-09  
    Πω,πω δείχνουν υπέροχα, θα τα φτιάξω σίγουρα και θα επανέλθω για "πιρουνάκια".
    Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από ΦΒούλα, 28-2-09  
    Να σαι καλα flora!Νομίζω είναι τα καλύτερα μπιφτέκια λαχανικών. Περιμένω να μου πεις αν γίναν ωραία.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 15-6-09  
    Πέντε πηρουνάκια γιατί με έκανες να φάω μελιτζάνα και να μου αρέσει κιόλας! Τραγανά, νόστιμα, μυρωδάτα. Τα συνόδευσα με σος γιουρτιού και σαλάτα. Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 5-7-09  
    Πάρα πολύ ωραία τα μπιφτεκάκια σου!
    #
    Σχόλιο από maria86c, 12-6-10  
    #
    Σχόλιο από beba86, 2-7-10  
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 9-10-10  
    Έβαλα 2 κολοκυθάκια και 2 καρότα επιπλέον στη ζύμη καθώς και μια πατάτα για πιο πλούσια γεύση.Αυτή τη στιγμή ψήνονται και φαίνονται υπέροχα.Επανέρχομαι με πηρουνάκια, φωτό και εντυπώσεις.
    #
    Σχόλιο από Πασχαλιά, 5-10-11  
    Πολύ νόστιμα, τα συνόδεψα με ντιπ γιαουρτιού και αραβική πιτά.Το μόνο πρόβλημα είναι η εμφάνιση, άπλωσαν στο ψήσιμο. Δεν ξέρω τι έκανα λάθος. Ελπίζω την επόμενη φορά να τα πετύχω και σε εμφάνιση.
    #
    Σχόλιο από somi085, 13-2-12  
    #
    Σχόλιο από natassaki_18, 24-3-12  
    καλημερα! ευχαριστω για την διευκρινηση! :)
    #
    Σχόλιο από katerinakeh, 27-8-12  
    λοιπον.. αν εξαιρεσουμε το γεγονος οτι τα εκανα "λυσσα" γιατι ειχα στο μυαλο μου οτι θα ειναι ανοστα οποτε εβαλα καμποσο αλατι, η συνταγη ηταν τελεια. βεβαια κ εμενα μου απλωσαν στο ψησιμο αλλα δεν ηταν κ τοσο τραγικο το θεαμα!δεν εβαλα μανιταρια γιατι δεν ειχα, εβαλα 1 κολοκυθακι, 1 καροτο κ ακολουθησα τη συμβουλη της συμφορουμιτισας κ προσθεσα καρυ και γλυκια παπρικα! ΤΕΛΕΙΑ ΒΓΗΚΑΝ!!! Κ ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΨΑ ΜΕ ΜΠΑΣΜΑΤΙ
    #
    Σχόλιο από IROULA, 30-3-13  
    Γευστικά μπιφτέκια λαχανικών αν και χωρίς τυράκι μιας και νηστεύουμε.
    Μόνο που έπεσα έξω στον χρόνο ψησίματος.
    Βιάστηκα να τα γυρίσω, μου διαλύθηκαν μερικά, κάτι γινόταν. Δώστε λεπτομέριες ψησίματος (μεθοδος, θερμοκρασία, χρόνος). Εγώ τα έβαλα στο γκριλ στους 220 βαθμούς περίπου και μου πήραν σχεδόν 2 ωρες!!! Και πάλι μέσα ήταν πολύ μαλακά. Όμως είχαν σταθεροποιηθεί και μπορούσα να τα γυρνάω κλπ
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 Επόμενο > Τέλος >>

    6 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 8-3-09  
    αν βαλω κ 1 κολοκυθακι???
    #
    Σχόλιο από ΦΒούλα, 8-3-09  
    Πεταλουδίτσα δεν το εχω δοκιμάσει με κολοκυθάκι, αλλά δε νομίζω να του πάει. Εσύ όμως μπορείς να το δοκιμάσεις και να μου πεις αν πέτυχε. Να προσέξεις μόνο τα υγρά που θα βγάλει το κολοκυθάκι να τα στραγγίσεις γιατί αλλιώς θα σου γίνει η ζύμη μαλάκη. Γενικώς έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές για μπιφτέκια λαχανικών αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένη, έτσι σκέφτηκα αυτήν και μου έγινε ωραία.
    #
    Σχόλιο από yiamiyiami, 10-3-11  
    koritsia posi wra kai stous posous vatmous?
    #
    Σχόλιο από natassaki_18, 23-3-12  
    γιατί δεν έγιναν σκληρά? είναι νόστιμα αλλά πολύ μαλακά... δεν μπορούσα να τα γυρίσω ούτε να τα πιάσω.... :(
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 24-3-12  
    Τα φτιάχνω πολλές φορές το καλοκαίρι. Έτσι όπως το περιγράφεις, νομίζω ότι θέλαν και άλλο ψήσιμο. Υπάρχει ένα στάδιο στο οποίο έχει μαυρίσει η μελιτζάνα και νομίζεις ότι έχουν γίνει, αλλά ουσιαστικά δεν έχουν ξεροψηθεί απέξω να γίνουν σταθερά. Την έχω πατήσει κι εγώ δηλαδή κάμποσες φορές. Θα έλεγα λοιπόν ότι ήθελαν ακόμα ψήσιμο!
    #
    Σχόλιο από nouvia, 16-10-12  
    Καλημέρα, μπορούμε να τα βάλουμε κατάψυξη και να τα ψήσουμε άλλη μέρα? πως θα γίνει να πλάθονται πιο καλά γι αυτό το λόγο?

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 9-3-09  
    βασικα εκανα κτ διαφορετικο.ετριψα 1καροτο,1κολοκυθι,εβαλα μπαγιατικο ψωμι μουσκεμενο,αλατι,πιπερι,κρεμμυδι,δυοσμο..τα εψησα αλλα στο ψησιμο απλωσαν στο ταψακι δεν εμειναν μπαλιτσες-κεφτεδες.αλλα ειχαν ωραια γευση.μηπως ηθελε κ αλευρι?
    #
    Σχόλιο από ΦΒούλα, 9-3-09  
    Είναι κάτι αρκετά διαφορετικό αυτό. Σίγουρα θα ήθελε και λίγο αλεύρι Όταν τα έπλαθες η ζύμη ήταν εντάξυ και απλώθηκε όταν ψήθηκαν;. Δεν πειράζει την επόμενη φορά θα τα κάνεις σίγουρα καλύτερα. Μπορείς να δοκιμάσεις με όποια λαχανικά σου αρέσουν, αρκεί να συνδιάζονται μεταξύ τους.
    #
    Σχόλιο από virginia, 24-6-09  
    Πάρα πολύ πολύ νόστιμα!! Ελαφρύ και υγιεινό γεύμα και διαφορετικό. Επειδή έχω μια τάση να παίζω με τα μπαχαρικά (και να μην αφήνω τίποτα με το απλό αλατοπίπερο του Θεού :p) πρόσθεσα κίτρινο κάρυ και γλυκιά πάπρικα. Συνόδεψα με ρύζι μπασμάτι στον ατμό και μια σως γιαουρτιού. Ξετρελάθηκα με το αποτέλεσμα!! Μου θύμισε κάτι από ινδική κουζίνα και αυτό μου άρεσε πάρα πολύ!!
    Merci!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 10-6-10  
    Επειδή είχα μόνο μισή μελιτζάνα, πρόσθεσα 2 κολοκυθάκια και μισό καρότι. ΑΝτί για μαϊντανό έβαλα δυόσμο....και πάλι όνειρο έγιναν!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Μελιτζάνα: κυρά και αρχόντισσα
    Ας ξανασυστηθούμε: το επιστημονικό της όνομα εί...
    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 196 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    fotis
    Ένα βιβλίο 201 αγαπημένων συνταγών, του/της Kam
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της gianna-anna
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 286 αγαπημένων συνταγών, του/της 2ΙΟΥι
    λαχανικα
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της Aggeliki Otinanai