ΦΒούλα
ΦΒούλα @cook_8455234

Νόστιμα μπιφτέκια λαχανικών, διαφορετικά απο τ'άλλα, που πλάθονται εύκολα και είναι λάιτ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα λαχανικά πρέπει να είναι ψιλοκομμένα, σαν τον κιμά απο κρέας και όχι πουρές, γιατί δε θα πλάθονται εύκολα.Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό προσθέστε κι άλλο ψωμί και όχι αλεύρι.Αν θέλετε μπορείτε να τα περιχύσετε με λίγο ελαιόλαδο όταν τα ψήνετε για πιο πλούσια γεύση.Αν σας αρέσει το τυρί και δεν κάνετε δίαιτα μπορείτε να προσθέσετε κι άλλο.Αν νηστεύετε μπορείτε να το παραλείψετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. 2 μελιτζάνες μεσαίου μεγέθους
  2. 1 ντομάτα μεσαίου μεγέθους οχι πολύ ώριμη
  3. 5 μανιτάρια φρέσκα
  4. 3-4 μεγάλες φέτες ψωμί, βρεγμένες και στραγγισμένες
  5. 1/2 κούπα τυρί παρμεζάνα
  6. 6 κ.σούπας ελαιόλαδο
  7. 2 σκελίδες σκόρδο
  8. 1/3 απο ματσάκι μαιντανό
  9. 1 1/2 κ. γλυκού αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε στο μούλτι τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε ενα σουρωτήρι να φύγει η περίσσια υγρών.

  2. 2

    Ψιλοκόβουμε στο μούλτι τα μανιτάρια και τα αφήνουμε στην άκρη.

  3. 3

    Πολτοποιούμε τη ντομάτα η οποία δεν πρέπει να είναι πολύ ώριμη για να μην έχει πολλά υγρά.

  4. 4

    Ενώνουμε τα τρία υλικά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο,το τυρί το σκόρδο πολτοποιημένο, το αλάτι και τον ψιλοκομμένο μαιντανό.

  5. 5

    Βρέχουμε με νερό και στραγγίζουμε καλά τρείς φέτες ψωμί (απο ψωμί ενός κιλού). Τις προσθέτουμε στα λαχανικά.

  6. 6

    Προσθέτουμε λίγο λίγο και το αλεύρι μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα και να πλάθεται εύκολα. Προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι αν χρειαστεί.

  7. 7

    Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στο φούρνο αφού έχουμε λαδώσει λίγο το ταψί.

Αντιδράσεις

Σχόλια (22)

flora
flora @cook_8450000
Πω,πω δείχνουν υπέροχα, θα τα φτιάξω σίγουρα και θα επανέλθω για \"πιρουνάκια\".\nΜπράβο!

Από

ΦΒούλα
ΦΒούλα @cook_8455234
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα