Ψητό κατσικάκι με μάραθο
Την συγκεκριμένη συνταγή την εκανε η γιαγια μου το πασχα στο χωριο. Προσωπικά την θεωρώ απόλυτα μανιάτικη συνταγή καθως ειναι απλή, ιδιαιτερη και ασφαλως πεντανοστιμη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Παραδοσιακα αυτη η συνταγη εχει και αλλο ενα συστατικοΑγριες αγκιναρες κομμενες στα 2, σε αναλογια 2 κομματια αγκιναρας για καθε ατομο. Επειδη ομως η αγρια αγκιναρα δεν μπορει να βρεθει ευκολα (και επειδη εγω δεν την τρωω) την εβαλα στα "μυστικα". Ασφαλως μπορει να αντικατασταθει με ημερες αγκιναρες αν τις τρωτε βεβαια (ετσι το φτιαχνει η μαμα μου!)Ενα ακομη συστατικο που προσεθετε η γιαγια ειναι η φρεσκια ριγανη ! Ανοιγε τρυπες στο κρεας και εβαζε λιγη σε καθε τρυπιτσα και ανακατεβε και λιγη (μια χουφτιτσα περιπου ) με τον μαραθο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε πολυ καλά το μάραθο και αφαιρούμε το κοτσάνι μεχρι το σημείο που ξεκινά το φύλλωμα του. Του βάζουμε αλάτι και λίγο πιπερι, το ανακατέβουμε και το στρώνουμε στο ταψί μας.
-
2
Παίρνουμε το κατσικίσιο μπούτι το πλένουμε καλά και το χαράζουμε σε 2-3 σημεια κάθετα προς το κοκκαλο. Του βαζουμε αλατι και πιπερι και το βαζουμε πανω απο τον μαραθο.
-
3
Κοβουμε τις πατατες, τις αλατιζουμε,και τις βαζουμε και αυτες στο ταψι πανω στον μαραθο.
-
4
Ριχνουμε τον χυμο τοματας περιμετρικα του ταψιου, πανω στις πατατες και τον μαραθο.
-
5
Προσθετουμε 1 ποτηρι νερο.
-
6
Τελος ριχνουμε το ελαιολαδο (λιγο λιγοτερο απο ενα ποτηρι του νερου)
-
7
Ψηνουμε στους 200 βαθμους για 1,5-2 ωρες γυριζοντας το κατσικι τουλαχιστον 2 φορες για να ροδισει καλα και απο τις 2 πλευρες, και παντα ελεγχουμε την ποσοτητα του νερου καθως θελουμε να βρασει πολυ καλα ο μαραθος,και στο τελος να υπαρχει και ζουμι στο φαγητο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)