Ψητός ροφός με ουϊσκι
Φρέσκο ψαράκι βρήκα σήμερα στη λαϊκή και είπα επιτέλους να αποτολμήσω τη συνταγή της πεθερούλας μου. Όχι κι άσχημα για πρώτη φορά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή! Σε καμία περίπτωση δε γυρίζω το ψάρι απ' την άλλη, μόνο πού και πού το βρέχω με τα υγρά του. Φυσικά γίνεται και με άλλα ψάρια. Δοκιμάστε το με στήρα, τσιπούρα ή λαυράκι, αλλά να προσέξετε να προσαρμόσετε το χρόνο ψησίματος σε κάθε ψάρι. Συνοδέψτε με βραστά λαχανικά και καλή όρεξη!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνω το φούρνο πάνω-κάτω στους 200 βαθμούς.
-
2
Καθαρίζω και πλένω καλά το ψάρι.
-
3
Το τοποθετώ σε σκεύος που να το χωράει ολόκληρο (αν γίνεται στο ίδιο σκεύος που θα το σερβίρω για να μη διαλύσει το ψάρι κατά τη μετάφορά).
-
4
Αλατίζω κι απ' τις δύο μεριές.
-
5
Βάζω, αν θέλω, το σκόρδο στην κοιλιά και το κεφάλι.
-
6
Χτυπάω το λάδι, το λεμόνι, το ουϊσκι και το πιπέρι και περιχύνω το ψάρι.
-
7
Ψήνω για 40 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια