κύρια φωτογραφία συνταγής Ψητός ροφός με ουϊσκι

Ψητός ροφός με ουϊσκι

2 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Αλίκη Μανωλά
Αλίκη Μανωλά @cook_8490483

Φρέσκο ψαράκι βρήκα σήμερα στη λαϊκή και είπα επιτέλους να αποτολμήσω τη συνταγή της πεθερούλας μου. Όχι κι άσχημα για πρώτη φορά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή! Σε καμία περίπτωση δε γυρίζω το ψάρι απ' την άλλη, μόνο πού και πού το βρέχω με τα υγρά του. Φυσικά γίνεται και με άλλα ψάρια. Δοκιμάστε το με στήρα, τσιπούρα ή λαυράκι, αλλά να προσέξετε να προσαρμόσετε το χρόνο ψησίματος σε κάθε ψάρι. Συνοδέψτε με βραστά λαχανικά και καλή όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 - 3 άτομα
  1. 1000-1200 γρ. ροφός
  2. 1 λεμόνι (χυμός)
  3. 1 ποτ. κρασιού λάδι
  4. 1 ποτ. κρασιού ουϊσκι
  5. 1 σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  6. αλάτι (χονδρό κατά προτίμηση)
  7. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνω το φούρνο πάνω-κάτω στους 200 βαθμούς.

  2. 2

    Καθαρίζω και πλένω καλά το ψάρι.

  3. 3

    Το τοποθετώ σε σκεύος που να το χωράει ολόκληρο (αν γίνεται στο ίδιο σκεύος που θα το σερβίρω για να μη διαλύσει το ψάρι κατά τη μετάφορά).

  4. 4

    Αλατίζω κι απ' τις δύο μεριές.

  5. 5

    Βάζω, αν θέλω, το σκόρδο στην κοιλιά και το κεφάλι.

  6. 6

    Χτυπάω το λάδι, το λεμόνι, το ουϊσκι και το πιπέρι και περιχύνω το ψάρι.

  7. 7

    Ψήνω για 40 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Αλίκη Μανωλά
στις