Ψωμάκια κανέλας για πρωινό
Γρήγορη συνταγή για τα πρωινά της Κυριακής...και όχι μονο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τρώγονται ζεστά μόλις βγουν από το φούρνο και είναι ωραία με μαρμελάδα ή με πραλίνα.Η συνταγή είναι της Μπαρμπαρίγου.
Υλικά
-
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 κουταλια της σούπας ζάχαρη
-
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
1/3 κουταλακι του γλυκού αλάτι
-
1 κουταλακι του γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ
-
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα χλιαρό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βαζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνι μαζί με το μπέικιν τη ζάχαρη, το αλάτι και προσθέτουμε το βούτυρο και με τα χέρια μας το δουλεύουμε να ενωθεί με τα υλικά βάζοντας και λίγο λίγο το γάλα.
-
2
Ζημώνουμε μέχρι να κάνουμε μια μπάλα αφράτη.
-
3
Ανοίγουμε με πλάστη ένα φύλλο 2 εκ. ύψος και κόβουμε με κουπ ατ στρογγυλα 4,5 εκ.
-
4
Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι ή με αντικολλητικό χαρτί.
-
5
Τα αλείφουμε με λίγη κρέμα γάλακτος και τα πασπαλίζουμε με κανέλα και προαιρετικά ζάχαρη.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στις αντιστάσεις στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Σχόλια (13)