Ψωμάκια με άνηθο-κρεμμύδι-τυρί
Ψωμάκια που τα φτιάχνουν στην Σουηδία, είναι πολύ μυρωδάτα, και νόστιμα, γίνονται κολατσιό για τα παιδάκια στο σχολείο αλλά και για το καθημερινό μας τραπέζι!
Λίγα μυστικά ακόμα
Λόγο του ότι ο χρόνο μου είναι περιορισμένος εγώ δεν το άφησα μια ώρα να φουσκώσει, τα έπλασα κατευθείαν και όταν φούσκωσαν τα έψησα, σίγουρα θα είναι καλύτερο το ψωμάκια αν γίνουν στην ώρα που δίνει η συνταγή αλλά και έτσι μια χαρά μου έγιναν, αν έχετε χρόνο ακολουθήστε τους χρόνους, αν όχι ετοιμάστε το στα γρήγορα είναι πεντανόστιμο και έτσι και αλλιώς.Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
2 κ.γ. ξερή μαγιά
-
500 γρ. αλεύρι για ψωμί
-
1 κ.γ. αλάτι
-
1 χτυπημένο αυγό
-
100 γρ. τυρί κρέμα μαλακό
-
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο και ροδισμένο στο τηγάνι
-
1/3 φλ. φρέσκο άνηθο
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
125 ml χλιαρό νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στο τηγάνι που ροδίσατε το κρεμμύδι βάζετε το τυρί να λιώσει όσο είναι ακόμη ζεστό.
-
2
Διαλύομαι την μαγιά σε 2 κουταλιές χλιαρό νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά
-
3
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε, το αλεύρι, το αλάτι, τον άνηθο (πλυμένο και στεγνωμένο) και ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
4
Προσθέτουμε το κρεμμύδι με το τυρί, αυγό, λάδι μαγιά και νερό.
-
5
Το πλάθουμε σε μπάλα, αν χρειαστεί περισσότερο νερό βάζουμε μια κουταλιά κάθε φορά.
-
6
Το ζυμώνουμε πολύ καλά να έχουμε μια ζύμη ελαστική και αφράτη.
-
7
Το σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο και στη συνέχεια το ξανά ζυμώνουμε και φτιάχνουμε ισοπαχείς μπαλίτσες και φτιάχνουμε μια μαργαρίτα η μια φραντζολίτσα.
-
8
Το αφήνουμε περίπου 45 λεπτά να ανεβεί πάλι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 220C μέχρι να ροδίσει.
-
9
Το βγάζουμε από τον φούρνο και το βάζουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει.
Σχόλια (14)
οταν λεμε τυρι μαλακο, εννοουμε τυπου φιλαδελφια?
και το ταψι.... ειναι βουτυρωμενο , απλωνουμε λαδοκολλα ... πως?
σε ποια σκαλα το ψηνουμε? Ευχαριστω!