dcroula
dcroula @Roula1505
Αθήνα-Μενίδι,Ελλας

Απο την πρώτη στιγμή που τα δοκίμασα, ξετρελάθηκα!!! Είναι αφράτα και τραγανά, μυρίζουν σαν πίτσα και τρώγονται ακόμα και σκέτα.....

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι είδη αλευριών θέλετε και να φτιάξετε ένα μείγμα.Για τα λαχανικά και την φέτα δεν σας δίνω ποσότητες, βάζετε κατά βούληση.Μην φοβηθείτε την ποσότητα της μαγιάς, δεν μυρίζουν τα ψωμάκια. Είναι απαραίτητη ώστε να μπορέσουν να φουσκώσουν, λόγω των υλικών που έχουν μέσα.Μπορούμε να φτιάξουμε καρβέλι ή φρατζόλα, σ'αυτήν την περίπτωση χρειάζεται περισσότερη ώρα ψήσιμο (1 ώρα τουλάχιστον).Την συνταγή μου έδωσε η Άννα, φίλη Κρητικιά, και την ευχαριστώ πολύ. Ότι έχω δοκιμάσει απ'τα χέρια της είναι πεντανόστιμο!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
  1. 1 κυβάκι νωπής μαγιάς (42γρ.)
  2. 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (ή αν δεν έχετε νωπή, βάλτε 3 φακελάκια ξηρής μαγιάς στο σύνολο)
  3. 1 κ.γ. αλάτι
  4. 2 κ.γ. ζάχαρη (ή 1 κ.γ. μέλι)
  5. 2 ποτήρια χλιαρό νερό (και λίγο για έξτρα)
  6. 1/2 κιλό περίπου αλεύρι Σικάλεως
  7. 1/2 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  8. ελιές χωρίς κουκούτσι, σε ροδέλες
  9. πιπεριά πράσινη και Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
  10. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
  11. μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
  12. φέτα τρίμμα
  13. σουσάμι και μαυροκούκι ή και παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα, κατά βούληση

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλύουμε σε μια λεκάνη τις μαγιές με το χλιαρό νερό και την ζάχαρη (ή το μέλι), σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να δράσουν, για καμιά ώρα.

  2. 2

    Όσο περιμένουμε, περνάμε τα λαχανικά μας απο ένα αντικολλητικό τηγάνι ώσπου να χάσουν τα υγρά τους και τ'αφήνουμε να κρυώσουν.

  3. 3

    Μόλις περάσει η ώρα, ρίχνω τα αλεύρια και το αλάτι μέσα στην λεκάνη με την μαγιά κι αρχίζω να φτιάχνω το ζυμάρι.

  4. 4

    Ρίχνω μέσα και τα λαχανικά, την φέτα, τους ηλιόσπορους, ανακατεύω(ζυμώνω) πολύ καλά, συμπληρώνω με αλεύρι ή νερό αν χρειαστεί και φτιάχνω μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

  5. 5

    Μόλις είναι έτοιμο το ζυμάρι μας, χωρίζω σε μπαλάκια και τα τοποθετώ πάνω σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα.

  6. 6

    Τα σκεπάζω με πετσέτα και τα αφήνω να ξεκουραστούν για 10 λεπτά περίπου.

  7. 7

    Λίγο πριν τα βάλω στο φούρνο, τα βρέχω λίγο με νερό και τα πασπαλίζω με τα σουσαμάκια μου.

  8. 8

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, σε αντιστάσεις πάνω κάτω, για 40-45 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο ή ώσπου να πάρουν χρώμα και να ξεκολλάνε εύκολα απ΄την λαδόκολλα (ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί κι απο κάτω). Αν βάλω 2 ταψιά μαζί, ψήνω σε αέρα, στους 170 βαθμούς και μετά το μισάωρο, φροντίζω να αλλάξω τα ταψιά μεταξύ τους, ώστε να ροδίσουν και τα κάτω.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

afroditi590
afroditi590 @cook_8457253
Πολύ νόστιμα και γευστικά!! Εγώ έβαλα 500γρ άσπρο αλευρι, 250πολύσπορο και 250ολικής. Επίσης πρόσθεσα και κουκουνάρι. Έγιναν τρομερά!!

Από

dcroula
dcroula @Roula1505
στις
Αθήνα-Μενίδι,Ελλας
Με λένε Ρούλα.Δεν ήξερα τίποτα απο μαγειρική εκτός απο κάποια πολύ βασικά και χωρίς μεγάλη φαντασία.Τα τελευταία χρόνια χάρη στις εκπομπές μαγειρικής και σε site σαν κι αυτό βελτιώνομαι συνέχεια.Χαίρομαι που έγινα μέλος αυτής της μεγάλης παρέας.Λατρέυω την μουσική,ειδικά την rock & hevy metal.Εκτός λοιπόν απ'το τσουκάλι κατά διαστήματα ασχολούμαι και με μαθήματα μουσικής.
Δες περισσότερα