κύρια φωτογραφία συνταγής Ψωμάκια πολύσπορα στο θέρμομιξ
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 3 μεζούρες νερό
  2. 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  3. 1 φακελάκι μαγιά
  4. 1 κουταλάκι ζάχαρη
  5. 1 κουταλάκι αλάτι
  6. 60 γρ. διάφορους σπόρους (κολοκυθόσπορους, ηλιόσπορους, λιναρόσπορους.)
  7. 100 γρ. αλεύρι φαρίνα
  8. 100 γρ. αλεύρι χωριάτικο
  9. Λίγο σησάμι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το νερό, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη στο κάδο και ρυθμίζουμε 1 λεπτό 50° ταχύτητα 3.

  2. 2

    Μετά προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι, ρυθμίζουμε 10 δευτερόλεπτα στη ταχύτητα 4 και μετά ρυθμίζουμε 1 λεπτό στη ταχύτητα στάχυ.

  3. 3

    Προσθέτουμε τους σπόρους και ρυθμίζουμε 30 δευτερόλεπτα στη ταχύτητα στάχυ.

  4. 4

    Μοιράζουμε τη ζύμη σε 16 ίσα μέρη και φτιάχνουμε στρογγυλά ψωμάκια και τους βάζουμε από πάνω σησάμι. Τα βάζουμε στο ταψί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα περίπου.

  5. 5

    Για να είμαστε σίγουροι πότε είναι έτοιμα να τα βάλουμε στο φούρνο βάζουμε μια μικρή μπαλίτσα σε ένα ποτήρι νερό και όταν ανέβει η μπαλίτσα είμαστε σίγουροι ότι τα ψωμάκια είναι έτοιμα για το φούρνο.

  6. 6

    Τα ψήνουμε 10 λεπτά σε δυνατό φούρνο και 20 λεπτά σε μέτριο προς χαμηλό φούρνο.

  7. 7

    Μετά τα τυλίγουμε σε μια πετσέτα για να μείνουν μαλακά

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

melitzana
melitzana @cook_8452037
γίνονται τελεια. εχω και εγω αυτην την συνταγή και τα κάνω όταν εχω τραπέζι. πολυ εντυπωσιακά

Από

andria1984
andria1984 @cook_8490745
στις
,Cyprus