Ψωμάκια πολύσπορα στο θέρμομιξ
Υλικά
-
3 μεζούρες νερό
-
2 κουταλιές ελαιόλαδο
-
1 φακελάκι μαγιά
-
1 κουταλάκι ζάχαρη
-
1 κουταλάκι αλάτι
-
60 γρ. διάφορους σπόρους (κολοκυθόσπορους, ηλιόσπορους, λιναρόσπορους.)
-
300 γρ. ολικής αλέσεως
-
100 γρ. αλεύρι φαρίνα
-
100 γρ. αλεύρι χωριάτικο
-
Λίγο σησάμι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το νερό, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη στο κάδο και ρυθμίζουμε 1 λεπτό 50° ταχύτητα 3.
-
2
Μετά προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι, ρυθμίζουμε 10 δευτερόλεπτα στη ταχύτητα 4 και μετά ρυθμίζουμε 1 λεπτό στη ταχύτητα στάχυ.
-
3
Προσθέτουμε τους σπόρους και ρυθμίζουμε 30 δευτερόλεπτα στη ταχύτητα στάχυ.
-
4
Μοιράζουμε τη ζύμη σε 16 ίσα μέρη και φτιάχνουμε στρογγυλά ψωμάκια και τους βάζουμε από πάνω σησάμι. Τα βάζουμε στο ταψί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα περίπου.
-
5
Για να είμαστε σίγουροι πότε είναι έτοιμα να τα βάλουμε στο φούρνο βάζουμε μια μικρή μπαλίτσα σε ένα ποτήρι νερό και όταν ανέβει η μπαλίτσα είμαστε σίγουροι ότι τα ψωμάκια είναι έτοιμα για το φούρνο.
-
6
Τα ψήνουμε 10 λεπτά σε δυνατό φούρνο και 20 λεπτά σε μέτριο προς χαμηλό φούρνο.
-
7
Μετά τα τυλίγουμε σε μια πετσέτα για να μείνουν μαλακά
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)