YiotaV
YiotaV @PanVasil
Πειραιάς

Ψωμάκια χωρίς διπλοζυμώματα; Γίνεται; Αμεεέ, κι είναι και νοστιμότατα! Άσε ότι είναι η ιδανική λύση για σάντουιτς στο σχολείου ή τη δουλειά. Απλά και γρήγορα, όσο να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου! Μια πολύ εύγευστη συνταγή, από τη μακρυνή Αυστραλία, ευγενική χορηγία της φίλης μου Αριστέας! Αριστέα μου σε ευχαριστώ για τα tips! Πάντα με βοηθάς!

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν απλώσουμε τα ψωμάκια, μπορούμε να τα πασπαλίσουμε είτε με αλεύρι, είτε με παπαρούνα, μαύρο ή/και λευκό σουσάμι. Όμως ακόμα και σκέτα είναι ά-παι-χτα! ;-)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

23 Minutes
Περίπου 25-30 ψ
  1. 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  2. 950 ml χλιαρό νερό
  3. 1 κ.σ. ξερή μαγιά
  4. 1 κ.γλ. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά.

  2. 2

    Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε με τα χέρια, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

  3. 3

    Τα σκεπάζουμε με μια διάφανη μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ.

  4. 4

    Το πρωί βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, 1 ώρα πριν το ψήσιμο.

  5. 5

    Όπως θα δούμε, έχει γίνει ένας αραιός χυλός.

  6. 6

    Στρώνουμε στο ταψί μας μια λαδόκολα και πασπαλίζουμε με αλεύρι.

  7. 7

    Με μια κουτάλα της σούπας, ρίχνουμε στο ταψί μας λίγη λίγη τη ζύμη μας, αραιά τοποθετημένη, γιατί φουσκώνει.

  8. 8

    Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο, μεχρι να ροδίσουν αρκετά. Να θυμάστε ότι όσο πιο μικρά τα κάνουμε τα ψωμάκια μας, τόσο λιγότερο ψήσιμο θέλουν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (35)

ΔΗΜΗΤΡΑ19
ΔΗΜΗΤΡΑ19 @Nimona19
Μια απορία έχω...όταν βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο είναι αραιός χυλός (λογικό με την αναλογία νερού-αλευριού που έχει)...πως γίνεται να ρίξουμε με την κουτάλα τον χυλό αραιά πάνω στη λαδόκολλα και να σταθεί...δεν θα ενωθούν όλα μαζί?

Από

YiotaV
YiotaV @PanVasil
στις
Πειραιάς