Ψωμάκια τηγανητά με μήλο
Αλλη μια τέλεια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου γευστικότατη και πολύ εύκολη!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο Παρλιάρος λιώνει το βούτυρο ως εξήςτο λιώνει σε μπεν μαρί παίρει μόνο όσο ανεβαίνει στην επιφάνεια, αφήνοντας το νερό. Σε αυτό το "καθαρό" πλέον βούτυρο βουτάει τα σάντουιτς!!!!
Υλικά
-
16 φέτες λευκό ψωμί του τοστ
-
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
140 γρ. κρέμα γάλακτος
-
150 γρ. γάλα
-
8 ροδέλες μήλου κομμένες σε πάχος 3-4 χιλ.
-
4 αυγά
-
60 γρ. ζάχαρη και κανέλα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τις ροδέλες μήλου σε μία κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με νερό. Τις βράζουμε σε χαμηλή φωτιά τόσο ώστε να μαλακώσουν ελαφρώς αλλά να μη διαλύονται. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
-
2
Κόβουμε τις φέτες του ψωμιού σε δίσκους μεγαλύτερους από τις ροδέλες του μήλου. Τις αλείφουμε με βούτυρο και φτιάχνουμε σάντουιτς με τις ροδέλες μήλου που έχουμε πασπαλίσει με κανέλα.
-
3
Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το γάλα.
-
4
Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο.Βουτάμε τα σάντουιτς μέσα στο μείγμα των αυγών και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, στο λιωμένο βούτυρο, για 2 λεπτά την κάθε πλευρά.
-
5
Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια