Κυριακή Γ.Σ.Ν.
Κυριακή Γ.Σ.Ν. @Kyriaki571078
,Ελλάδα

Ψωμάκια τα οποία γίνονται πολύ γρήγορα. Έχουν μπέικιν πάουντερ, αντί για μαγιά ή προζύμι και το μέλι ίσα ίσα που τους δίνει μια γλυκιά γεύση. Νόστιμο τόσο για μας όσο και για τα παιδιά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ έβαλα λίγο περισσότερη κανέλα, γιατί μου αρέσει. Φαντάζομαι ότι μπορούμε να βάλουμε όποιοδήποτε μπαχαρικό της αρεσκείας μας. Και αντί για άσπρη ζάχαρη τα πασπάλισα με καστανή.Η συνταγή είναι της Πόπης Χρυσανθίδου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
5 ατομικά φραντζολάκια
  1. 300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 160 γραμ. γάλα
  3. 30 γραμ. μέλι
  4. 20 γραμ. βούτυρο αγελάδος
  5. 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  6. 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  7. 1 αυγό για επάλλειψη
  8. 2 κουτ. σούπας ζάχαρη για διακόσμηση

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στο κάδο ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός την ζάχαρη και το αυγό) και τα ζυμώνουμε. Αν έχουμε μίξερ βάζουμε το φτερό και σε μέτρια ταχύτητα ζυμώνουμε για 6 λεπτά. Εγώ τα ζύμωσα στο χέρι, μέχρι να ενωθούν καλά,όλα τα υλικά.

  2. 2

    Χωρίζουμε την ζύμη σε 5 ίσα κομμάτια και πλάθουμε μiκρα φρατζολάκια.

  3. 3

    Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ και με ένα πινέλο αλλείφουμε τα φραντζολάκια.

  4. 4

    Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί στην λαμαρίνα του φούρνου.

  5. 5

    Ψήνουμε στους 170ο C για 20 περίπου λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (6)

vassiap
vassiap @cook_8468835
Φαίνεται ωραία συνταγή. Θα τη δοκιμάσω σύντομα...\nΜια ερώτηση: μπορεί να αντικατασταθεί το βούτυρο αγελάδος με κάποια μαργαρίνη (τύπου βιτάμ) ;

Από

Κυριακή Γ.Σ.Ν.
στις
,Ελλάδα