Ψωμί με μέλι και κανέλα
Ψωμάκια τα οποία γίνονται πολύ γρήγορα. Έχουν μπέικιν πάουντερ, αντί για μαγιά ή προζύμι και το μέλι ίσα ίσα που τους δίνει μια γλυκιά γεύση. Νόστιμο τόσο για μας όσο και για τα παιδιά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ έβαλα λίγο περισσότερη κανέλα, γιατί μου αρέσει. Φαντάζομαι ότι μπορούμε να βάλουμε όποιοδήποτε μπαχαρικό της αρεσκείας μας. Και αντί για άσπρη ζάχαρη τα πασπάλισα με καστανή.Η συνταγή είναι της Πόπης Χρυσανθίδου.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στο κάδο ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός την ζάχαρη και το αυγό) και τα ζυμώνουμε. Αν έχουμε μίξερ βάζουμε το φτερό και σε μέτρια ταχύτητα ζυμώνουμε για 6 λεπτά. Εγώ τα ζύμωσα στο χέρι, μέχρι να ενωθούν καλά,όλα τα υλικά.
-
2
Χωρίζουμε την ζύμη σε 5 ίσα κομμάτια και πλάθουμε μiκρα φρατζολάκια.
-
3
Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ και με ένα πινέλο αλλείφουμε τα φραντζολάκια.
-
4
Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί στην λαμαρίνα του φούρνου.
-
5
Ψήνουμε στους 170ο C για 20 περίπου λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)