Ψωμί με μπύρα και μυρωδικά
Το πιο εύκολο, αφράτο και νόστιμο ψωμί του κόσμου! Και ο πιο αρχάριος μάγειρας μπορεί να το πετύχει!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μίγμα αυτού του ψωμιού είναι ένας πηχτός χυλός (περίπου σαν κέικ, δηλαδή) που δεν χρειάζεται ζύμωμα ή φούσκωμα. Απλώς ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, βάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο.
Υλικά
-
1/2 κιλό φαρίν-απ
-
1 κ.γ. αλάτι
-
2 κ.σ. ζάχαρη
-
2 κ.σ. λάδι
-
2,5 φλιτζάνια μπύρα
-
1/2 φλιτζάνι ελιές
-
1 κ.γ. βότανα Προβηγκίας
-
1 κ.γ. ρίγανη ή θρούμπι
-
1 κ.γ. βασιλικό
-
1 κ.γ. θυμάρι
-
1 κ.γ. ξερό σκόρδο
-
Λίγη πάπρικα και πιπέρια της αρεσκείας μας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύω με το αλεύρι πρώτα τα στερεά υλικάαλάτι, ζάχαρη, μυρωδικά, ελιές.
-
2
Κατόπιν ρίχνω το λάδι και στο τέλος την μπύρα.
-
3
Ανακατεύω καλά τον χυλό και ρίχνω σε λαδωμένο ταψάκι ή φόρμα.
-
4
Πασπαλίζω με σουσάμι.
-
5
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου.
-
6
Αν παραμένει υγρό μέσα, ίσως χρειασθεί λίγο ψήσιμο παραπάνω.
Σχόλια (36)